Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


"ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ..." ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΜΑΡΙΟΣ
1224 αναγνώστες
Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011
00:33


 

Τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου για τους ελεύθερους επαγγελματίες που διακόπτουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, κατά τα πρότυπα του ταμείου ανεργίας των μισθωτών, έτσι ώστε κι οι πρώτοι να έχουν αντίστοιχη ενίσχυση, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.Απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή της ΝΔΣπ. Γαληνού για τους απολυμένους συμβασιούχους, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ακόμη ότι ήδη υλοποιείται πρόγραμμα για την ασφαλιστική κάλυψη των επαγγελματιών που διακόπτουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και μέχρι δύο χρόνια μετά τη διακοπή.Ο επερωτών βουλευτής, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, καταλόγισε στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έλλειψη διάθεσης στο να αντιληφθούν το πρόβλημα, πολύ δε περισσότερο ότι αντιμετωπίζουν γραφειοκρατικά το τι βιώνει ο άνεργος. Διαπίστωσε, ωστόσο, την καλή διάθεση του υπουργού να λυθεί το ζήτημα, συμπληρώνοντας όμως ότι το θέμα αυτό απαιτεί άμεσες λύσεις.Απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα, σημείωσε ότι μέχρι την 1η Μαΐου προβλέπεται να ολοκληρωθεί η επέκταση του συστήματος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και στα υπόλοιπα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς, από τις 18 Οκτωβρίου 2010, που ξεκίνησε η εφαρμογή στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ , επιτεύχθηκε εξοικονόμηση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης του Ταμείου, το τελευταίο τρίμηνο, της τάξης του 40% και θεαματική μείωση του όγκου των συνταγογραφήσεων.Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι από την έως τώρα πιλοτική λειτουργία του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης έχουν αναδειχθεί σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία δεν αφορούν μόνο σε τεχνικά ζητήματα, αλλά πρωτίστως σε δυσλειτουργίες διαδικασιών και δομών του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων, καθώς και σε θέματα των σχετικών δαπανών των ασφαλιστικών Οργανισμών.Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η σταδιακή εξέλιξη του συστήματος, με την ενσωμάτωση του συνόλου των ασφαλιστικών Οργανισμών και των συνταγογράφων ιατρών, θα υλοποιηθεί με την υπαγωγή των απαραίτητων δράσεων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και «Διοικητική Μεταρρύθμιση» του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνεργασία με την «ΗΔΙΚΑ ΑΕ» και την «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ».Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πληροφοριακό σύστημα τέτοιας πολυπλοκότητας πουθενά στον κόσμο, που να λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αντίστοιχες εφαρμογές χρειάστηκαν από 2-4 χρόνια, για να λειτουργήσουν, ενώ στη Δανία το έργο υλοποιήθηκε σε 10 χρόνια.

 

 

 

 

Ορεινή ποδηλασία στο Ωραιόκαστρο

 

Οι λάτρες του ποδηλάτου θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στον πρώτο διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας (MTB) στο Ωραιόκαστρο, σε μια διοργάνωση που πραγματοποιεί το ποδηλατικό τμήμα του ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τον Δήμο της περιοχής την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 
1ος ΑΓΩΝΑΣ OPEN - ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Το ποδηλατικό τμήμα του Π.Α.Ο.Κ. την Κυριακή 13 Μαρτίου  2011 σε συνεργασία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου και τα καταστήματα ποδηλάτων CyclistCenter διοργανώνουν τον 1ο OPEN – ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ αγώνα ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ) στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.
Εκκίνηση : πίσω από το Δημαρχείο στην οδό Αλεξ. Υψηλάντου 1 (πάρκο - παιδική χαρά)
Ώρα εκκίνησης: ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ αγώνας 10:30 π.μ.
OPEN αγώνας 12:00 π.μ

Κατηγορία ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ αγώνας: 
ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – Π’ΠΑΙΔΩΝ – Π’ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ – ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ
Στην κατηγορία αυτή συμμετέχουν αθλητές που έχουν δελτίο της Ε.Ο.Π.

Κατηγορία OPEN αγώνας:
Γεννηθείς        1994 – 1990 (17 & 21 ετών)
1989 – 1981 (22 & 30 ετών)
1980 – 1971 (31 & 40 ετών)
1970 – 1961 (41 & 50 ετών)
1960 +          (50 ετών +)

Στην κατηγορία OPEN θα υπάρχει παράβολο των 10 ευρώ.

Διαδρομή: μήκος διαδρομής κατηγορίας OPEN 17 χλμ Χ 2 στροφές

Διαδρομή: μήκος διαδρομής ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ αγώνα 4  χλμ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για τους αγώνες Μ.Τ.Β. Ο διοργανωτής σύλλογος δεν έχει καμία ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού υλικού ή ατυχήματος. Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες.

Συμμετοχή: Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ αγώνα μπορούν να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι την Παρασκευή 11 Μαρτίου στο φαξ του συλλόγου 2310 952 191 ή μία ώρα νωρίτερα στην γραμματεία του αγώνα.

Συμμετοχή: οι δηλώσεις συμμετοχής για τον OPEN αγώνα μπορούν να δηλωθούν μια ώρα νωρίτερα στην γραμματεία του αγώνα.

Βραβεύσεις:    Στον 1ο νικητή απονέμεται Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα
Στον 2ο νικητή απονέμεται αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα
Στον 3ο νικητή απονέμεται χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα

 

 

Αναγνώστης για τα διόδια

 

Διαπράττουν φορολογική παράβαση οι Κ/Ξ που εισπράττουν τα διόδια επειδή σε όσους δεν πληρώνουν δεν εκδίδουν το προβλεπόμενο από τον νόμο παραστατικό ( εισιτήριο )επί πιστώσει όπως κάνουν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις, σε αυτούς που τους χρωστάνε. Έτσι φοροδιαφεύγουν διότι δεν αποδίδουν ούτε τον φόρο ούτε τον ΦΠΑ. Καλό θα είναι εμείς που δεν πληρώνουμε διόδια να τους ζητάμε την απόδειξη και να φεύγουμε να μην χάνει και το κράτος τα λεφτά .


Κ.Κ Ένας που δεν πληρώνει διόδια

 

 

 

 

Ετήσιος Χορός Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει το Μελισσοχώρι ζητούν με ομόφωνο ψήφισμά τους τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12/θέσιου δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου.
Οπως καταγγέλλουν το μαθητικό δυναμικό του σχολείου ανέρχεται στους 283 μαθητές και για τη σχολική χρονιά 2011-2012 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στους 310 μαθητές. Ολο αυτό το διάστημα τα παιδιά αναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα μέσα σε ακατάλληλους χώρους (kibo, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα υπολογιστών κ.ά.) ενώ εξίσου περιορισμένος είναι και ο αύλειος χώρος με αποτέλεσμα το συνωστισμό των μαθητών ακόμη και στα διαλείμματα.
Σύμφωνα με τους ίδιους, μία πρώτη λύση πρόκειται να αποτελέσει η επικείμενη ενοικίαση ενός χώρου (επιλέχθηκε τμήμα του συγκροτήματος «ΣΚΑΡΑΣ») και η διαμόρφωσή του κατάλληλα ώστε να λειτουργήσει ένα δεύτερο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο. Για το λόγο αυτόν, τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ζητούν από το δήμο Ωραιοκάστρου να αναλάβει τα έξοδα της ενοικίασης του χώρου που εγκρίθηκε στο «ΣΚΑΡΑΣ» και στον οποίο έχει δημιουργηθεί αυτή την στιγμή ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο. Ακόμη, ζητούν την άμεση ίδρυση δεύτερου εξαθέσιου δημοτικού σχολείου σε ενοικιαζόμενο χώρο

 

 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις