Καρναβάλι με ποδήλατα!

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται κάθε Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού με την αναβίωση της παράδοσης του Ποδηλάτου στην Ελλάδα. Μετά την πολύ πετυχημένη πρώτη διοργάνωση το 2010, το καρναβάλι έρχεται στις 24 Φεβρουαρίου.
Το Καρναβάλι - Αποκριά παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές Γιορτές αλλά και στις νεώτερες Ρωμαϊκές και σημαίνει η αποχή από το κρέας. Την Τσικνοπέμπτη γίνεται μεγάλο φαγοπότι για την προετοιμασία για την νηστεία της Σαρακοστής. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου, θέλει να περάσει το μήνυμα: ναι στο ποδήλατο! Η λύση για τη ρύπανση, το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό, την υγεία, τη σωματική άσκηση, την οικονομική κρίση, την εξάρτηση από το πετρέλαιο και την ποιότητα ζωής.
Το Ποδηλατικό Καρναβάλι θα πραγματοποιήσει μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων στο κέντρο της πόλης, με τον βασιλιά καρνάβαλο και την βασίλισσα του καρναβαλιού, με αποκριάτικα άρματα με συμβολικό και σατιρικό χαρακτήρα και θεματικά γκρουπ καρναβαλιστών.
Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, προβολές και dj set μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ θα γίνει και η παραδοσιακή καύση του βασιλιά καρνάβαλου.