Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ... ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΤΖΕΝΗ ΓΟΥΣΗ
1332 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011
00:40

Πληρώθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση για βαμβάκι, ντομάτα και ζαχαρότευτλα συνολικού ύψους 201.628.784 ευρώ

 
Πληρώθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση για βαμβάκι, ντομάτα και ζαχαρότευτλα συνολικού ύψους 201.628.784 ευρώ

Ολοκληρώθηκαν  28 Φεβρουαρίου οι διαδικασίες πληρωμής των ειδικών ενισχύσεων βάμβακος, τομάτας και ζαχαροτεύτλων έτους 2010 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα σχετικά αρχεία πληρωμής εστάλησαν στην ΑΤΕ για πίστωση των δικαιούμενων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι από σήμερα μπορούν να λαμβάνουν τα σχετικά ποσά. Τα παραπάνω αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου.

Με αφορμή την πληρωμή των δικαιούχων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεπείς με το πρόγραμμα πληρωμών και όσα αναγγείλαμε πρόσφατα στην Βουλή ολοκληρώθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η πληρωμή των ειδικών ενισχύσεων στο βαμβάκι, τη τομάτα και τα ζαχαρότευτλα. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής αυτής, πάνω από 200 εκατ. ευρώ, είναι διαθέσιμα νωρίς στους παραγωγούς αυτών των προϊόντων για να προγραμματίσουν έγκαιρα τις καλλιέργειες της τρέχουσας χρονιάς. Ειδικά για τους καλλιεργητές βάμβακος το συνολικό εισόδημα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι αυξημένο κατά 200 εκατ. Ευρώ περίπου. Στόχος μας είναι η ανάδειξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της ελληνικής γεωργίας και η στήριξη της παραγωγής μέσα και από τη σωστή διαχείριση & με διαφάνεια καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων».

Ποσά

Τα υπολογισθέντα συνολικά ποσά πληρωμής ανά κατηγορία φαίνονται στον συνημμένο πίνακα 1. Οι ενισχύσεις καταβλήθηκαν σε παραγωγούς που πληρούσαν τα αντίστοιχα κριτήρια επιλεξιμότητας. Ειδικά για την καλλιέργεια βάμβακος έγιναν επιπρόσθετοι έλεγχοι, με τη χρήση τηλεπισκόπισης και την συνδρομή του ΕΛΓΑ για όσους δεν παρέδωσαν σύσπορο βαμβάκι, οι οποίοι υπερέβησαν το 20% των δικαιούχων και υπήρξαν ευρήματα. Συγκεκριμένα για 3.489 δικαιούχους δεν καταβάλλεται ενίσχυση είτε λόγω σφαλμάτων κατά την υποβολή των αιτήσεων, είτε βρέθηκαν ότι δεν καλλιέργησαν βαμβάκι σε συγκεκριμένα αγροτεμάχια που δήλωσαν, είτε δεν κάλυψαν την ηρτημένη παραγωγή αφού προστέθηκαν οι ζημιές από ΕΛΓΑ, είτε αρνήθηκαν τον έλεγχο κ.λ.π. Για τα προφανή σφάλματα θα δοθεί η δυνατότητα στους δικαιούχους διορθώσεων μέσω διοικητικών πράξεων.
Πίνακας 1
α/α
Κατηγορία Ειδικής Ενίσχυσης
Ενίσχυση ανά Εκτάριο (Ηα) σε €
Αριθμός Δικαιούχων
Ποσό Πληρωμής σε €
1 Βάμβακος
783,10
47.644
188.195.747,69
2 Τομάτας 
1433,1 & 850,54
1.860
10.028.853,25
3 Ζαχαροτεύτλων
268,69
3.881
3.404.183,79
Σύνολο

 

 

 

Έως 11 Μαρτίου η απογραφή δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ

 

Την παράταση της προθεσμίας για την απογραφή των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων μέχρι και τις 11 Μαρτίου ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.Όπως επισημαίνεται, η διενεργούμενη απογραφή (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμό των ΕΛ.ΤΑ.) των επιδοματούχων του ΟΓΑ (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβια σύνταξης), προκειμένου η καταβολή των επιδομάτων να γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ. παρατείνεται μέχρι και 11 Μαρτίου 2011.Κανονικά έληγε χθες 28/2/2011.Όμως, όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, επειδή μέχρι σήμερα μεγάλος αριθμός επιδοματούχων δεν έχει προλάβει να απογραφεί, θα πρέπει να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο», που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομά τους έως την ανωτέρω ημερομηνία.

 

 

Χωρίς «Συμπαραστάτη του δημότη» ο δήμος Ωραιοκάστρου. Καμία υποψηφιότητα δεν συγκέντρωσε τα 2/3.

 

 

      
 

Οι διοίκηση, αλλά και ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έβαλαν πάνω από το θεσμό τα παραταξιακά συμφέροντα, με αποτέλεσμα ούτε και κατά τη δεύτερη ψηφοφορία το δημοτικό συμβούλιο να κατορθώσει να επιλέξει τον Συμπαραστάτη. Από τις υποψηφιότητες της προηγούμενης ψηφοφορίας αποσύρθηκαν ο κ. Χαλβατζής και η κα Φαρδούλη. Προστέθηκε όμως μια νέα υποψηφιότητα της κας Μπαμπάτσικου. Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία, η υποψηφιότητα της Ε. Γιαννοπούλου συγκέντρωσε 15 ψήφους, μία παραπάνω από την προηγούμενη, όσους δηλαδή διαθέτει η πλειοψηφούσα παράταξη, ο Θ. Κουτρούκης 7, πέντε παραπάνω και ο Β. Χαντές 2 όσους πήρε και στην πρώτη ψηφοφορία, όπως και ο Ε. Πολάτογλου που πήρε πάλι τη μία ψήφο, καθώς και η νέα υποψηφιότητα Μπαμπάτσικου που πήρε και αυτή μία ψήφο. Με βάση τα αποτελέσματα, αφού καμία υποψηφιότητα δεν συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων δηλ. 18 ψήφους, ο δήμος Ωραιοκάστρου έμεινε χωρίς Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις