Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Φ.Π.Α. ΣΤΡΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ... ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΑΘΗΝΑ ΖΑΧΟΥ
1347 αναγνώστες
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011
01:09

Δεν αλλάζει το ποσοστό επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες

Δεν υφίσταται επί του παρόντος ενδεχόμενο μείωσης του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη.Όπως υπενθυμίζει ο υφυπουργός, οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος δικαιούνται επιστροφής ΦΠΑ, που επιβάρυνε τις αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών που πραγματοποίησαν κατά την άσκηση της εκμετάλλευσης τους. Η επιστροφή αυτή ενεργείται από το Δημόσιο με καταβολή στον αγρότη ποσού, το οποίο προκύπτει με την εφαρμογή κατ΄αποκοπή συντελεστών στην αξία των παραδιδόμενων αγροτικών προϊόντων και των παρεχόμενων αγροτικών υπηρεσιών προς άλλους υποκείμενους στο φόρο, εκτός των αγροτών του ειδικού καθεστώτος. Για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιούνται από 1.1.200, 9 ο κατ΄ αποκοπή συντελεστής έχει οριστεί στο ύψος του 11%.Όπως όμως σημειώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, “τα ποσοστά επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες καθορίζονται με βάση τα μακροοικονομικά δεδομένα των τριών τελευταίων ετών, τα οποία αναφέρονται μόνο στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Τα ποσοστά κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτού τεθούν σε εφαρμογή. Με βάση τα υφιστάμενα μακροοικονομικά στοιχεία, δεν υφίσταται επί του παρόντος ενδεχόμενο μείωσης του κατ΄ αποκοπή συντελεστή 11%”. 
Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε μετά από ερώτημα του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη, αν υφίσταται προοπτική μείωσης του ισχύοντος ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.
Ο βουλευτής επικαλέστηκε “πληροφόρηση” από της Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, “οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης”, σύμφωνα με τις οποίες η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει στείλει έγγραφο που ενημερώνει ότι “το ποσοστό επιστροφής ΦΠΑ ενδέχεται να διαφοροποιηθεί” και ταυτοχρόνως συνιστά να μην υποβληθεί στις Δ.Ο.Υ. από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών το αναλογούν σε κάθε δικαιούχο παραγωγό ποσό επιστροφής ΦΠΑ.
Ο κ. Ροντούλης στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, επικαλέστηκε και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνάντηση που είχε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη με το Συντονιστικό Όργανο των αγροτών Θεσσαλίας-Μακεδονίας φέρεται να είπε: “κρατάμε το 11% (σ.σ. το ισχύον ποσοστό επιστροφής ΦΠΑ) με νύχια και με δόντια από την τρόϊκα”.
Ο βουλευτής είχε επίσης ζητήσει να ενημερωθεί αν σε κάποιο εκ των αναθεωρημένων μνημονίων υπάρχει πρόνοια μείωσης του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες ή αν η σχετική συζήτηση εντάσσεται στις γνωστές πιέσεις των Τροϊκανών.

 


Σταδιακή αύξηση παρουσιάζει και στην Ελλάδα η παραβατικότητα ανηλίκων, ενώ ολοένα και περισσότεροι νέοι διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στα σωφρονιστικά ιδρύματα.Οι συνήθεις παραβάσεις που διαπράττουν ανήλικοι είναι η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι απόπειρες ανθρωποκτονιών, οι κλοπές και η μαστροπεία.Ποσοστό 45% των ανηλίκων, που οδηγούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από πέντε έως 15 χρόνια.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε διάστημα ενός μηνός (Οκτώβριος του 2009) διαπράχθηκαν 11 βιασμοί από παιδιά 15 και 16 χρόνων, ενώ τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου δύο 15χρονες μαθήτριες σκότωσαν, για 10 ευρώ 80χρονο στην Κερκίνη Σερρών.

 


Τις πρώτες προσλήψεις, 1.183 από το σύνολο των 10.660 προσλήψεων, που θα γίνουν το 2011 στον δημόσιο τομέα ενέκρινε με απόφασή του την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Πρόκειται για προσλήψεις επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών, μετά την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ και αφορούν τα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.Στην απόφαση σημειώνεται ότι το σύνολο των προσλήψεων πρέπει να υπακούει στο «ένα προς πέντε», ενώ συμπληρώνεται ότι οι πρώτες προσλήψεις εγκρίθηκαν βάσει και της Κοινής Απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και των κριτηρίων κατανομής προσωπικού.Η κατανομή των διοριστέων στα παραπάνω Υπουργεία θα γίνει με τον ακόλουθο τρόπο:

Υπουργείο Υγείας

Ειδικευμένοι Ιατροί (κλάδου ΕΣΥ)
Εξακόσιες ογδόντα μία (681) θέσεις όλων των βαθμών και ειδικοτήτων.

Τομέας Υγείας
Πληρώματα Ασθενοφόρων (66 θέσεις)
Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό Προσωπικό (70 θέσεις)
Τεχνικό Προσωπικό (12 θέσεις)
Διάφορες Ειδικότητες (22 θέσεις)
Βοηθητικό προσωπικό (10 θέσεις)

Τομέας Πρόνοιας

Νοσηλευτικό προσωπικό (63 θέσεις)

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Απόφοιτοι Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (16η Εκαιδευτική Σειρά)
α. Τριάντα οκτώ (38) άτομα Πολιτικής - Ποινικής Κατεύθυνσης και
β. Είκοσι τέσσερα (24) άτομα Διοικητικής Κατεύθυνσης

Υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

α. Ογδόντα (80) άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
β. Εξήντα οκτώ (68) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
γ. Ένδεκα (11) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επιτροπή Ανταγωνισμού

Tριάντα οκτώ (38) θέσεις Ειδικών Επιστημόνων 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις