Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΑΚΟΥΩ...ΜΑΘΑΙΝΩ...ΓΡΑΦΩ...
1365 αναγνώστες
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011
00:34

 

Με τον:
ΣΑΚΗ ΤΣΑΚΙΡΗ
 
Εδώ είμαστε πάλι φίλοι και φίλες. Μπήκαμε στον τρίτο μήνα της θητείας των δημάρχων και αν με ρωτήσετε αν άλλαξε κάτι πολύ εύκολα θα σας απαντήσω όχι. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας γι’ αυτό και εγώ λέω τα πράγματα με το όνομα τους.
 
Το 80% των Δήμων στην  Ελλάδα την Δευτέρα 28/2/2011 είχαν συνεδρίαση με θέμα τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της επιχείρησης. Άλλοι για Τρίτη φορά , άλλοι για πρώτη.
 
Στον Δήμο Χαλκηδόνας την τελευταία ημέρα της προθεσμίας θυμήθηκαν να το φέρουν το θέμα. Τόση προχειρότητα και ανευθυνότητα πρώτη φορά βλέπω. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν εκλέχθηκε Συμπαραστάτης και οι ευθύνες βαρύνουν κυρίως την πλειοψηφία και το προεδρείο που δεν φρόντισε να αρχίσει τη διαδικασία έγκαιρα(π.χ. από το τέλος Γενάρη).
 
Η επιλογή της τελευταίας ημέρας δείχνει αν μη τι άλλο έλλειψη σεβασμού στο πνεύμα και στο γράμμα του νομοθέτη που προχώρησε στην καθιέρωση ενός πρωτοπόρου θεσμού , την δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής που θα στέκεται στο πλευρό του πολίτη και της επιχείρησης που πλήττεται από την κακοδιοίκηση και την αυθαιρεσία της Διοίκησης.
 
Δείχνει μια τάση επιβολής της πλειοψηφίας που χρειάζεται και την συναίνεση της μειοψηφίας γιατί απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 για την εκλογή του Συμπαραστάτη.
 
Δείχνει μια υποκριτική δημοκρατικότητα και μια αδικαιολόγητη προχειρότητα . Δείχνει μια έλλειψη σεβασμού στο σώμα που επιλέγει με την μη γνώση των υποψηφίων μιας και οι υποψηφιότητες είχαν καταληκτική ημερομηνία την ημέρα της εκλογής.
 
Δείχνει έλλειψη σεβασμού στους πολίτες που εκτέθηκαν σε αυτή τη κρίση γιατί δεν τους έδωσε το δικαίωμα να παρουσιαστούν , να τοποθετηθούν και να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις των συμβούλων. Σε μικρές κοινωνίες όπως οι δικές μας τα πράγματα ίσως πήγαιναν πολύ καλύτερα αν γίνονταν τα παραπάνω.
 
Μια θέση ανεξάρτητου και αδέκαστου αγώνα για την επίλυση προβλημάτων, εμφανίσθηκε σαν μια θέση έμμισθου βολέματος που εξυπηρετεί και τους προτείνοντες  σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων μικροκομματικών επιδιώξεων , μηχανισμών και προθέσεων.
 
Πιστεύω ότι δεν σεβάστηκαν τους πολίτες και στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων . Εάν θέλαμε συμμετοχή και πρωτοβουλίες πολιτών δεν έπρεπε να απογοητεύσουμε τους αιτούντες.
 
Τώρα την λύση πρέπει να δώσει ο νομοθέτης αφού δεν προβλέπεται εναλλακτική διαδικασία και η προθεσμία εκλογής έληξε στις 28 Φεβρουαρίου. Αν ήμουν Ραγκούσης δεν θα έδινα παράταση αφού όποιος θέλει να ζυμώσει δεν κοσκινίζει 60 ημέρες.
 
Πριν λίγο καιρό γράψαμε ότι οι πρώην δήμαρχοι Καραγιάννης και Αραμπατζής παίζουν για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της β’ περιφέρειας της Ν.Δ. Δεν πέρασαν λίγες μέρες από το σχόλιο και την Τσικνοπέμπτη ο πρώην Δήμαρχος Λαγκαδά βρέθηκε στην Αθήνα για την συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ. Το ίδιο βράδυ βρέθηκε στην ταβέρνα «Φοίνικες» να τρώει παρέα με τον αρχηγό της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά , τον πρώην δήμαρχο Εξαπλάτανου κ. Τουφεγγόπουλο καθώς και τον αντιδήμαρχο Έδεσσας κ. Μουράτογλου. Απ ‘ ότι μάθαμε στο τραπέζι έπεσαν και οι επικείμενες εκλογές της ΚΕΔΚΕ που είναι να διεξαχθούν τον Απρίλιο ή Μάιο. Ο χρόνος θα δείξει αν δικαιωθούμε για μια ακόμη φορά.
 
Γεμίσαμε προέδρους και αντιπροέδρους. Σιγά – σιγά παίρνουμε και τους ειδικούς Συνεργάτες. Έναν συμπαραστάτη του Δημότη όμως δεν κατάφεραν να εκλέξουν από τους υποψήφιους. Τώρα έμεινε να πάρουν και ανθρώπους που τους στήριξαν την δεύτερη Κυριακή. Τα γραμμάτια πρέπει να τα ξοφλήσουν αργά ή γρήγορα.
 
Μεγάλη ακαταστασία και βρωμιά επικρατεί στα περισσότερα κοιμητήρια του Δήμου Χαλκηδόνας . Σκουπίδια, λάσπη γκρεμισμένες περιφράξεις και γενικά μια εικόνα εγκατάλειψης δείχνουν. Εκτός τις παρεμβάσεις στην δημοτική κοινότητα Χαλκηδόνας που έκανε ο πρόεδρος κ. Μπαλτατζής αμφιβάλλω αν έγιναν κάπου αλλού. Μήπως πρέπει να ρίξετε βάρος και εκεί αρμόδιοι γιατί εδώ που τα λέμε δεν παίρνετε λίγα λεφτά από τους πολίτες.
 
Μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα ή μήπως είναι νωρίς ακόμη; Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε έναν, δύο μήνες και μετά να ασκήσουμε κριτική; Θα δούμε , μακάρι πάντως να αλλάξουν τα πράγματα και ας αργήσουν και λίγο.
 
Τις λακκούβες που υπάρχουν στους δρόμους των Κουφαλίων δεν τις έχει δει κανένας υπεύθυνος. Μήπως και εδώ πρέπει να περιμένουμε κανα δύο μήνες;
 
Στον Δήμο Ωραιοκάστρου πάνε να δημιουργήσουν δικούς τους νόμους . Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν πήγαν στο παραβάν αλλά πήγαν κατευθείαν στην κάλπη.
 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού