Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΑΘΗΝΑ ΖΑΧΟΥ
1283 αναγνώστες
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011
14:55

 

Ειδική συνεδρίαση τουΠεριφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, στη 1:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα Α΄ του Συνεδριακού Κέντρου «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου HELEXPOστη Θεσσαλονίκη,  με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης στο εξής:
«Αγροτική Ανάπτυξη και Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»
Εισηγητές:
1.         Ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και    Τροφίμων.
2.        Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
 
 
 
 

Του Γ. Κατσιάνη

Την αντίθεση τους στην συγχώνευση των δημοτικών σχολείων Ν. Φιλαδέλφειας και Μεσαίου, εξέφρασαν ομόφωνα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου. Στην εισήγηση της, η αντιδήμαρχος Παιδείας-Κοινωνικής Πολιτικής, Ειρήνη Κέπετζη-Τσιταμπάνη τάχτηκε υπέρ της αυτοτελούς λειτουργίας των δύο σχολείων.
«Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ύπαρξη του πενταθέσιου δημοτικού σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας και του εξαθέσιου δημοτικού σχολείου Μεσαίου που λειτουργεί σε τρία διαφορετικά χωριά (Μεσαίο, Πετρωτό, Μονόλοφο).Η θέση του δήμου είναι να παραμείνουν τα δύο σχολεία ως έχουν», τόνισε η κα Κέπετζη, άποψη με την οποία συντάχτηκαν και οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων των δύο σχολείων. «Αυτή τη στιγμή, ούτε το σχολείο στη Ν. Φιλαδέλφεια, ούτε στο Μεσαίο καλύπτουν τις προδιαγραφές για μια αναβαθμισμένη εκπαίδευση. Συνεπώς, προτείνω να μείνουν ως έχουν μέχρι να γίνει μια ολοκληρωμένη σχολική μονάδα», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου Μεσαίου, Καλλιόπη Παπαντώνη. «Δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση του σχολείου μας», σημείωσε από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας, Νίκος Χατζής. 

Ωστόσο, βολές σε βάρος της σημερινής διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Μεσαίου, Χαράλαμπος Μαρμαρίδης. «Η διοίκηση του πρώην δήμου Καλλιθέας εμπαίζει τον κόσμο. Εάν γινόταν η ανέγερση του σχολικού κτιρίου που έταζε τόσα χρόνια ο κ. Σαραμάντος δεν θα συζητούσαμε σήμερα για την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Μεσαίου», υπογράμμισε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος.
Το «κατηγορώ» της αντιπολίτευσης
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε όμως και η κριτική των μελών της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο. Για «μεγάλα ψέματα» του δημάρχου, Δ. Σαραμάντου στο θέμα της σχολικής στέγης, έκανε λόγο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Νίκος Μπάτος. «Από τις 21 Φεβρουαρίου ζήτησα να συζητηθεί το θέμα της σχολικής στέγης στο δημοτικό συμβούλιο, αίτημα το οποίο ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό», δήλωσε ο κ. Μπάτος ενώ με την σειρά του, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Αστέριος Γαβότσης έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου». «Κάνουμε την κηδεία ενός σχολείου ενώ έπρεπε να κάνουμε τα γεννητούρια. Ενώ είχατε εγκεκριμένη πίστωση, ύψους 2 εκ. ευρώ για την ανέγερση του σχολείου, τώρα είμαστε το στο 2011 και ακόμη σχολείο δεν κάνατε», επισήμανε ο κ. Γαβότσης. Στο ίδιο μήκος κύματος και η επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών», Χριστίνα Αλίρη, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη της άμεσης κατασκευής του δημοτικού σχολείου Μεσαίου. «Συμφωνώ να παραμείνουν τα δύο σχολεία ως έχουν και να προσληφθούν εκπαιδευτικοί για την πλήρη επάνδρωσή τους», υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Άγγελος Θεμελής. Τέλος, αντίθετος με τη συγχώνευση των δύο σχολείων εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Αταμιάν ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Χατζηπαραδείσης τόνισε πως σύμφωνα με τις συγχωνεύσεις, «ο αριθμός των μαθητών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 20 ανά τμήμα στα δημοτικά σχολεία». Εκτενέστερο ρεπορτάζ και για τα υπόλοιπα θέματα του δημοτικού συμβουλίου στην εφημερίδα «Χρόνος».
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις