Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ : ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΜΑΡΙΟΣ
1842 αναγνώστες
Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011
00:03

 

 

Ενορκη διοικητική εξέταση για να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου ηλικιωμένου στα Κουφάλια, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο σε μικρή απόσταση από το Κέντρο Υγείας και το ΙΚΑ- ΕΚΑΜ, βρίσκεται σε εξέλιξη με εντολή της 3ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος έμεινε για αρκετή ώρα στο οδόστρωμα μέχρι να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» όπου πέθανε λίγες μέρες μετά.
Το τραγικό γεγονός, που συνέβη στα τέλη Φεβρουαρίου, ανέδειξε για μια ακόμη φορά τις ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής, όπως αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, Σοφία Καλαντίδου, Αγγελος Τζέκης και Γιάννης Ζιώγας, ζητώντας να γίνουν άμεσα προσλήψεις. «Μετά το θάνατο του 82χρονου, διατάχθηκε ΕΔΕ για να διευκρινιστούν οι συνθήκες και να ερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες όπως ολιγωρία στη διαχείριση του περιστατικού», ανέφερε στον «Α» ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Χρήστος Ζηλίδης. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν καταγγείλει επανειλημμένα ότι οι τρεις οδηγοί ασθενοφόρων δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών σε όλες τις βάρδιες...
 
 

 

Η ΈΚΡΗΞΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΊΑΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΎΕΤΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΆ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΆ ΑΈΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΆ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΕ ΠΡΟΚΆΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΌ ΔΎΟ ΑΤΌΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΆΤΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΗΣ ΣΊΝΔΟΥ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ. ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ, ΣΤΙΣ 4 ΧΤΕΣ ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ ΣΗΜΕΙΏΘΗΚΕ ΈΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΑΎΛΕΙΟ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΊΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΉΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΈΝΕΣ ΠΑΛΈΤΕΣ ΜΕ ΦΙΆΛΕΣ ΑΣΕΤΙΛΊΝΗΣ.

Ακολούθησε πυρκαγιά, ενώ εργαζόμενος της εταιρίας υπέστη εγκαύματα στο δεξί χέρι και στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε από ιδιώτη στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου και νοσηλεύεται. Ελαφρά τραυματίστηκε επίσης και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα, ενώ επιτόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης με οκτώ οχήματα και 18 πυροσβέστες. Η φωτιά σβήστηκε άμεσα, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώθηκαν στο να μη σημειωθούν άλλες εκρήξεις από τις φιάλες ασετιλίνης και να μην κινδυνεύσουν και παρακείμενα εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις.
«Αμεση επέμβαση»
«Προχωρήσαμε στην ψύξη όλων των φιαλών με ασετιλίνη που υπήρχαν στις παλέτες, προκειμένου να αποφύγουμε τις πολλαπλές εκρήξεις. Ο χώρος ήταν γεμάτος με φιάλες ασετιλίνης και στόχος μας ήταν να γίνει η εξαέρωσή τους με την ψύξη, ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος. Η φωτιά σβήστηκε άμεσα, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημίες από θραύσεις υαλοπινάκων, λόγω της έκρηξης σε παρακείμενες εγκαταστάσεις», είπε στον «Α» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Δ. Ζάχος.
Περίπου δύο ώρες αργότερα, η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ μέχρι αργά το βράδυ χρειάστηκε να παραμείνουν στην περιοχή τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες για κάθε ενδεχόμενο. Για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, καθώς και το ύψος των συνολικών υλικών ζημιών, διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.
 
 

 

ΘΎΜΑ ΆΓΡΙΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΎ ΈΠΕΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΚΙΛΚΊΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΈΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ. Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΔΙΑΒΙΒΆΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ, ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΚΙΛΚΊΣ.

Το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από διαπληκτισμό του διευθυντή με άγνωστο οδηγό, ο οποίος πάρκαρε το αυτοκίνητό του μπροστά στην κεντρική είσοδο του σχολείου, εμποδίζοντας την έξοδο των μαθητών από το σχολείο, προκειμένου να επιβιβαστούν σε λεωφορείο.
Ο οδηγός και ένα ακόμη άτομο, που φέρεται να είναι ο αδελφός του, χτύπησαν τον διευθυντή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς με βαριά τραύματα. Ο διευθυντής εξακολουθεί να νοσηλεύεται με πληγή στον πνεύμονα, που προκλήθηκε από δύο σπασμένα πλευρά, και εσωτερική αιμορραγία. 
 
 
 
Φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι Κουφαλίων "Δρώμενο", μας παρουσίασε μια άλλη καλλιτεχνική πλευρά των μελών του, με μια παράσταση τόσο επίκαιρη για την ελληνική ενεστώσα κατάσταση, όσο και για τα αίτια αυτής της κατάστασης.
Η παράσταση που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κουφαλίων "Κ.ΧΑΤΖΑΚΟΣ", ήταν ο " Επιθεωρητής " του  Ρώσου  συγγραφέα Νικολάϊ Γκόγκολ, μια καυστική κωμωδία, που όταν ανέβηκε  για πρώτη φορά στην Ρωσία, δημιούργησε πάταγο, τόσο αρνητικά, φυσικά από την άρχουσα τάξη, όσο και  θετικά από  τον λαό που αγκάλιασε την παράσταση, που παίζεται  και μέχρι σήμερα από πολλούς θιάσους σε πολλές πρωτεύουσες του κόσμου.
Το στόρυ της παράστασης αναφέρεται  σε ένα απλό Δημόσιο Υπάλληλο, που εντελώς συμπτωματικά-από ένα γράμμα-, πηγαίνει σε μια επαρχιακή πόλη, όπου ο Κυβερνήτης αυτής της πόλης, ένα αυταρχικό  και  φιλόδοξο άτομο, νομίζοντας ότι πρόκειται περί ανθρώπου της άρχουσας τάξης και της κεντρικής εξουσίας, πού ήλθε να τον επιθεωρήσει,τον φέρεται  υποδουλικά   και με μεγάλες τιμές, μιας και ήθελε να κρύψει τις δικές του ανομίες που έκανε στην πόλη του, προκειμένου να κερδίσει την εύνοια του.
Ο υπάλληλος που στην ουσία , ήταν ένας απατεώνας ολκής , χαρτοπαίχτης και καπάτσος, κατορθώνει  με διάφορα τερτίπια , να τους αποσπάσει χρήματα-φυσικά με δόλιο τρόπο-, μάλιστα δε, ζητά και την  κόρη   του Κυβερνήτη σε γάμο, κάτι που κάνει  τον Κυβερνήτη υπερήφανο  και ευέλπιστο σε   ότι έχει να κάνει με τις φιλοδοξίες του. Κάποια στιγμή όταν ο κλοιός σφίγγει, ο υπάλληλος φεύγει με την υπόσχεση να επιστρέψει σε 2-3 μέρες.
Φυσικά δεν επιστρέφει , πάλι όμως από απάτη  της υπεύθυνης του Ταχυδρομείου, ανοίγοντας ένα γράμμα που έγραψε ο απατεώνας, μαθαίνουν όλη την αλήθεια και η απάτη ξεσκεπάζεται σε όλη την πλοκή της. Με άλλα λόγια , λαμογιά στη λαμογιά, απάτη στην  απάτη και εάν σκεφθούμε ότι  το έργο γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές με τα μέσα του 18ου αιώνα ,στη Ρωσία εκείνη την εποχή των μπολσεβίκων και των τσάρων, ο  λαός ήταν στο περιθώριο και η οικονομική του ανέχεια πάρα πολύ μεγάλη. Για αυτό το λόγο , στην αρχή , αναφέρθηκα στην επικαιρότητα του έργου, στην ελληνική πραγματικότητα.
Ο συγγγραφέας του έργου Ν.Γκόγκολ, το έργο το έγραψε σε ηλικία 37 χρονών , μιας και σε ηλικία 42 χρονών, πέθανε μόνος και αβοήθητος, φτωχός και  ανήμπορος σε δανεικό σπίτι που το παραχώρησε ο Τολστόϊ. Η γραφή δύσκολη και ακαταλαβίστικη για ένα επαρχιακό κοινό και όχι μόνο, και σε ένα τέτοιο έργο δύσκολο στην φρασεολογία του, δυσκολεύονται και οι συντελεστές-ηθοποιοί του έργου, προκειμένου να το αποδώσουν σωστά, πόσο μάλλον γίνεται πιο  δύσκολο, όταν οι ηθοποιοί, δεν είναι επαγγελματίες, αν και ταπεινή μου γνώμη είναι ότι, το "Δρώμενο" , τα τελευταία χρόνια ανεβάζει παραστάσεις, με επαγγελματικά κίνητρα σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά, μιας και η πολιτιστική πλευρά  της ομάδας, καλύπτεται περισσότερο από την Δημοτική Αρχή που τους παραχωρεί το οίκημα του Πνευματικού Κέντρου και όλα τα συνακόλουθα.
Μάλιστα δε  και ο Μέγας Χορηγός Μανώλης Μασλάρης, δεν ξέρω το ύψος της χορηγίας του, σίγουρα όμως, συνέβαλε στην πολιτιστική ανάπτυξη  του τόπου.
Τώρα σε ότι έχει να κάνει με  τους συντελεστές και τις ερμηνείες τους, και εδώ  είδαμε μια καλή σκηνοθεσία από τον  Τρύφωνα Μάζνη με πολύ φτωχά όμως σκηνικά και πολύ καλές ερμηνείες από τους  πρωταγωνιστές τους, μέχρι  και τους κομπάρσους του έργου, που ήταν οι δύο  Φύλακες του Κυβερνήτη.Ενδυματολογικά η παράσταση πολύ καλή, όπου πιστεύω ότι το χέρι και το μάτι της Πόππης Δραγούμη, ήταν  καθοριστικό.
Το ίδιο έργο προ  20ετίας και βάλε, το παρακολούθησα στο Κ.Θ.Β.Ε, με πρωταγωνιστή  τον Πέτρο Φυσσούν, στον ομώνυμο ρόλο του Επιθεωρητή και συγκριτικά η παράσταση από το "Δρώμενο", δεν έχει να ζηλέψει και πολλά, τουλάχιστον ερμηνευτικά, από εκείνη. Ίσως η θεατρική μου παιδεία, προ αμνημονεύτων  ετών, σίγουρα να ήταν πολύ χαμηλότερη της σημερινής, όμως και σήμερα που την παρακολούθησα, σχεδόν  είδα τα ίδια  αίτια και τα ίδια αιτιατά του έργου.
Σε τελευταία λόγια πάντως η παράσταση ήταν σημαντική και σίγουρα η ομάδα συμβάλει τα τελευταία χρόνια, κατά πολύ, στα πολιτιστικά δρώμενα αυτού του τόπου.
Μακάρι να συνεχίσει με το ίδιο μεράκι και την ίδια ζέση που είχε και στην αρχή της δημιουργίας της, γιατί σαν ομάδα, απέδειξε τα τελευταία χρόνια ότι αγαπά το θέατρο  και αγωνίζεται για αυτό.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΔΙΔΗΣ
 
 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 
1ο  για το 2011 εσωτερικό τουρνουά του 
Ομίλου Αντισφαίρισης Κουφαλίων
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού