Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ : ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΤΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
1580 αναγνώστες
Κυριακή, 17 Απριλίου 2011
00:01

 Έγκριση του τεχνικού προγράμματος 

έργων και του προϋπολογισμού από 
το δημοτικό συμβούλιο ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Στην έγκριση του τεχνικού προγράμματος έργων και του προϋπολογισμού για το 2011 προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ κατά την χθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση.Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός, αποτελούν τα δύο σημαντικότερα εργαλεία, στα οποία απεικονίζεται η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για νοικοκύρεμα, αλλά και για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Καλλικρατικού Δήμου.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΚΟΣ: "Ο μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός του Δήμου ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ  θα γίνει όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη μέχρι το φθινόπωρο. Θα εκπονηθεί πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα στο οποίο θα διατυπωθούν, θα μελετηθούν και θα ιεραρχηθούν τα προβλήματα του νέου δήμου. Από κει και στο εξής το τεχνικό πρόγραμμα θα καταρτίζεται και θα υποβάλλεται μαζί με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και τον προϋπολογισμό, αρχικά στην δημοτική επιτροπή διαβούλευσης και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο..." Αυτά δήλωσε στο "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ"  στα "ΚΑΛΑΝΤΑ" και στον "ΜΑΥΡΟ ΓΑΤΟ "ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του δήμου Χαλκηδόνας  κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΚΟΣ
( ΨΗΦΊΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ)

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 

Την βασική εισήγηση για τον προϋπολογισμό έκανε ο αντιδήμαρχος κ. ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΛΑΙΚΟΥΔΗΣ
ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΛΑΙΚΟΥΔΗΣ: "Ο προϋπολογισμός απεικονίζει ρεαλιστικά την πραγματική οικονομική κατάσταση του Καλλικρατικού Δήμου. Βασικός του στόχος είναι να διαχειριστικά αντικειμενικά και δίκαια τους φόρους των συνδημοτών, χωρίς σπατάλες και να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες, μετά και την δραστική μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων.Επίσης βασική προτεραιότητά του είναι να μειώσει δραστικά και να εξυγιάνει τα ανεξέλεγκτα χρέη του παρελθόντος, στο Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις.«Θα ήθελα με αφορμή την συζήτηση να κάνω έκκληση τόσο εντός όσο κι εκτός αιθούσης. Να συμβάλλουμε όλοι στην υλοποίηση του πρώτου Καλλικρατικού προϋπολογισμού από όποια θέση κι αν κατέχουμε, αφήνοντας στην άκρη αντιπολιτευτικές άγονες, λογικές και πρακτικές αλλά ταυτόχρονα και προσωπικές τακτικές και τοπικιστικές εμμονές..." Αυτά δήλωσε στο "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" στα "ΚΑΛΑΝΤΑ" και τον"ΜΑΥΡΟ ΓΑΤΟ" ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Χαλκηδόνας.
"Είμαστε ένας ενιαίος Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Δημοτική Αρχή είναι εδώ για να δίνει λύσεις στην καθημερινότητα των δημοτών μας», υπογράμμισε ο κ.βλαικούδης..
( ΨΗΦΊΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ)

 


ΤΟ ΠΑΡΆΚΤΙΟ ΤΜΉΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΆΣΤΡΑΣ ΌΠΟΥ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΊ

Στο παράκτιο τμήμα του δέλτα Αξιού θα δοθεί αύριο, στις 10 το πρωί, το τέταρτο και τελευταίο ραντεβού των εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, στο πλαίσιο της εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών «Μία Μέρα για το Δέλτα», που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και ο δήμος Δέλτα.
Ο καθαρισμός θα γίνει στο παράκτιο κομμάτι από τις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών έως και το πέτρινο φυλάκιο, όπου έχουν στοιβαχτεί τεράστιες ποσότητες πλαστικών που ξεβράζει η θάλασσα, αλλά και σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι ανθρώπινες δραστηριότητες.
Τις προηγούμενες Κυριακές οι εθελοντές κατόρθωσαν πραγματικά μέσα σε μερικές ώρες να αλλάξουν την εικόνα στις περιοχές όπου έγιναν οι καθαρισμοί (Καλοχώρι, Λουδίας, παραποτάμιο δάσος Ανατολικού). Ειδική εταιρία έχει προγραμματιστεί να παραλάβει τα δεκάδες ελαστικά που βρίσκονται εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένα στον υγρότοπο.

 


Τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σηφουνάκη, οι οποίες ουσιαστικά αφήνουν ανοιχτό το θέμα της χωροθέτησης του νέου εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, σχολίασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Μίλησε για κοροϊδία, καθώς όπως επισήμανε «δεκαοκτώ μήνες με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ακόμη συζητάμε για κάτι που ήδη αποφασίσθηκε από δύο κυβερνήσεις και ανακοινώθηκε από δύο πρωθυπουργούς». Ο κ. Ψωμιάδης εξέφρασε την εκτίμηση πως η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς δεν υπάρχει πολιτική βούληση. «Ας μας πουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να μεταφερθεί η ΔΕΘ στην Αθήνα να τελειώνουμε. Σε αυτό άλλωστε αποσκοπεί ξεκάθαρα η διαρκής απαξίωσή της. Εμείς οι Θεσσαλονικείς δεν πρόκειται να δεχθούμε ακόμη ένα πλήγμα σε βάρος της πόλης, σε βάρος της Μακεδονίας», τόνισε.

Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να επαναβεβαιωθεί η αρχική εξαγγελία για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο, ζήτησε με επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου ο δήμαρχος Δέλτα Νίκος Γιουτίκας. Όπως πρόσθεσε, «ο κ. Παπανδρέου πρέπει να βάλει τέλος στις παλινωδίες των στελεχών της κυβέρνησής του, που γελοιοποιούν προσπάθειες θεσμοθετημένων επιτροπών και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας». Ο δήμαρχος Δέλτα επισήμανε ακόμη πως η απόφαση δεν επιδέχεται καμία τροποποίηση, καθώς μεταξύ άλλων έχει υπογραφεί σχετικό μνημόνιο μεταξύ ΔΕΘ, ΑΤΕΙ και δήμου, και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ανάδειξης τεχνικού συμβούλου. Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Νίκο Σηφουνάκη, σημειώνοντας πως με τις δηλώσεις του κατά την παρουσίαση του νέου ρυθμιστικού της Θεσσαλονίκης αμφισβήτησε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τη νοημοσύνη των Θεσσαλονικέων.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις