«Κανείς εδώ δεν τραγουδά/ κανένας δεν χορεύει/ ακούνε μόνο την πενιά/ κι ο νους τους ταξιδεύει…», τραγούδησαν χιλιάδες Θεσσαλονικέων κατευοδώνοντας τη σορό του Νίκου Παπάζογλου σε έντα μουντό και βαρύ απόγευμα, σήμερα στον Άγιο Θεράποντα της Τούμπας.
Εν μέσω κοσμοπλημμύρας που συνέρρευσε σήμερα υπό βροχή, στον ιερό ναό του Αγίου Θεράποντα της Τούμπας παίχτηκαν οι τελευταίες… νότες της ζωής του τραγουδοποιού που επέλεξε να ζήσει και να δημιουργήσει στη γενέθλια πόλη του επί 45 συνεχή χρόνια.
Γεννημένος στη γειτονιά του «Κουλέ-Καφέ», στις παρυφές της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, στις 20 Μαρτίου του 1948, ο Νίκος Παπάζογλου έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και συμμετείχε ως τραγουδιστής μόλις το 1965 στο Θεσσαλονικιώτικο συγκρότημα «Olympians».
Με την περιοχή της Τούμπας ο Νίκος Παπάζογλου ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένος καθώς τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια είχε ιδρύσει και λειτουργούσε στην περιοχή το στούντιο ηχογραφήσεων «Αγροτικόν» όπου ηχογράφησαν δίσκους τους, δεκάδες καλλιτέχνες της νεώτερης ελληνικής μουσικής σκηνής.
Παρόντες στην πάνδημη κηδεία ήταν -πέραν των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής- πολλοί από τους συνεργάτες του καλλιτέχνες. Ανάμεσα τους οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Πασχάλης Τερζής, Μαριώ, Πασχάλης (Αρβανιτίδης), Βασίλης Καρράς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Χρήστος Μητρέντζης, εκατοντάδες μουσικοί, καλλιτέχνες της πόλης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, κ.α
 
Ενός λεπτού σιγή στο δημοτικό συμβούλιο
 
Στο μεταξύ, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου τήρησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε να δοθεί το όνομα του Ν. Παπάζογλου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, ενώ για το έργο και τη στάση ζωής του τραγουδοποιού μίλησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Πέγκας και δημοτικοί σύμβουλοι παραβρέθηκαν στη νεκρώσιμη ακολουθία.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ο Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκαστρου , ευχαριστεί ολόψυχα τους γονείς & τους δασκάλους του σχολείου μας για την θερμή συμμετοχή τους στο ανοιξιάτικο παζάρι μας.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τις μητέρες που πρόσφεραν χρόνο και εθελοντική εργασία για την προετοιμασία & την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης αυτής.
Ευχαριστούμε επίσης τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο της πόλης μας που φιλοξένησε την πρόσκληση για το παζάρι. 
 
 

ΣΥΜΒΟΛΙΚΉ ΚΑΤΆΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΊΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΊΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ-ΘΡΆΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΎ ΦΟΡΈΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΤΑΫΤΕΚΩ ΣΤΗΝ ΟΔΌ ΕΘΝΙΚΉΣ ΑΜΎΝΗΣ 9Α ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΊΗΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΑΠΌ ΤΙΣ 07:00 ΜΈΧΡΙ ΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΊ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ. Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΈΓΙΝΕ ΣΕ ΈΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΊΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΈΡΩ ΜΕΤΟΧΟΠΟΊΗΣΉ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΉ ΧΡΗΜΆΤΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΊΛΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΫΤΕΚΩ.ΔΎΟ ΕΝΑΕΡΊΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΊ ΚΑΤΑΡΡΙΧΉΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙΆ ΑΠΌ ΤΟΝ ΈΝΑΤΟ ΌΡΟΦΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΊΟΥ, ΑΠΌ ΎΨΟΣ ΕΊΚΟΣΙ ΕΠΤΆ ΜΈΤΡΩΝ, ΚΑΤΕΒΆΖΟΝΤΑΣ ΈΝΑ ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΠΑΝΌ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ. ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΏΡΑ, ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΕΊΧΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΊ ΣΤΗΝ ΕΊΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΊΟΥ. ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΆΠΗΚΕ Η ΕΊΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΎ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΊΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ.