Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


160. 000 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ -ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
1511 αναγνώστες
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011
00:01

 

 
Ξεπερνούν τους 116.000 οι μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας την είσοδό τους στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 12 Μαΐου, για μια ακόμη χρονιά με νέα δεδομένα, όπως οι αλλαγές σε μετεγγραφές και μηχανογραφικά, στον υπολογισμό των μορίων που προκύπτουν από βαθμό πρόσβασης κ.ά.Άγνωστος παραμένει προς το παρόν ο ακριβής αριθμός των εισακτέων, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.Στο υπουργείο Παιδείας αναζητούν τρόπους ώστε να μην μειωθεί αισθητά ο αριθμός των θέσεων που θα διατεθούν εφέτος σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και το νούμερο που τελικώς θα δοθεί στη δημοσιότητα να είναι μεν μικρότερο από το αντίστοιχο περυσινό, αλλά όχι κατά πολλές χιλιάδες.Σε εκκρεμότητα παραμένει και ο χρόνος υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των εξεταζόμενων. Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα κατέληξαν υπέρ του να συμπληρώνονται τα μηχανογραφικά τον Ιούλιο μετά τη ανακοίνωση των βαθμολογιών, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος 92.259 υποψήφιοι από την πλευρά των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β’) μαζί με τους απόφοιτους παλαιότερων ετών και 1.068 υποψήφιοι από τα Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας (ομάδα Β’).Ακόμη θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις 22.010 άτομα από τα ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) και 1.133 από τα εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια (ομάδα Α’).Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στη «σκιά» της αντιπαράθεσης του υπουργείου Παιδείας με τις ενώσεις των πολυτέκνων γονέων ανά την Ελλάδα που καταγγέλλουν την απόφαση για κατάργηση των μετεγγραφών και αντικατάσταση τους με ειδικό ποσοστό εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για τις ειδικές αυτές κατηγορίες. Οι ενώσεις πολυτέκνων απειλούν μάλιστα με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΝΆΟΥΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΊ ΣΕ ΑΣΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΥΓΕΊΑΣ, ΑΠΛΏΣ ΤΊΘΕΤΑΙ ΘΈΜΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΌΤΕΡΗΣ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ, ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΌΣΑ ΛΈΕΙ  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΉΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΤΣΑΚΠΟΥΝΊΔΗΣ
Ενα «δίδυμο» θα αποτελούν στο εξής τα Νοσοκομεία Νάουσας και Βέροιας, καθώς προωθούνται τρόποι για να αναπτυχθεί πιο στενή συνεργασία μεταξύ τους, όπως μέσω συγχωνεύσεων κλινικών ακόμη και... ανταλλαγής γιατρών.
Αυτό προβλέπουν τα σχέδια του υπουργείου Υγείας, που θέλουν το ιστορικό Νοσοκομείο Νάουσας –κατασκευασμένο το 1937 αποκλειστικά από δωρεές Ναουσαίων- να λειτουργεί βοηθητικά του Νοσοκομείου Βέροιας, καθώς τα δυο ιδρύματα θα «μοιράζονται» τις εφημερίες και θα «συλλειτουργούν».
Ηδη, ανήμερα το Πάσχα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Νάουσας και ζήτησε από το διοικητή τις προτάσεις του για συγχωνεύσεις κλινικών και συνεργασία με το Νοσοκομείο της Βέροιας, δίνοντας παράλληλα τέλος στα σενάρια κατάργησης.
«Οχι μόνο δε θα κλείσει το νοσοκομείο, αλλά ούτε θα υποβαθμιστεί σε αστικό κέντρο υγείας. Τίθεται μόνο θέμα ορθολογικότερης διαχείρισης. Θα καταθέσουμε προτάσεις για το πώς μπορεί να συλλειτουργήσει με αυτό της Βέροιας. Για παράδειγμα, το Νοσοκομείο Βέροιας διαθέτει μόλις έναν αναισθησιολόγο. Τα κενά θα καλύψει για το Μάιο η δική μας αναισθησιολόγος, κάνοντας εκεί τέσσερις εφημερίες. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και σε περίπτωση που το Νοσοκομείο Νάουσας χρειαστεί βοήθεια», λέει στον «Α» ο διοικητής του Νοσοκομείου Νάουσας, Παναγιώτης Τσακπουνίδης.
Ανάλογη «συνεργασία» έγινε και τον Ιανουάριο, όταν ο μοναδικός ωτορινολαρυγγολόγος του Νοσοκομείου Νάουσας εντάχθηκε στο πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας -όπου υπηρετούσαν ήδη τρεις ωτορινολαρυγγολόγοι- γεγονός που θορύβησε τους πολίτες. Ο φόβος πηγάζει από το ενδεχόμενο να χρειαστεί να «μεταναστεύουν» για να εξυπηρετηθούν, κάτι που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο στην περίπτωση επείγοντος περιστατικού.

«Πρωτοπορούμε»
Στο σχεδιασμό του υπουργείο Υγείας είναι το Νοσοκομείο Νάουσας, που είναι μικρότερο σε δυναμικότητα και καλύπτει 34.500 κατοίκους στο νομό, να υποστεί αλλαγές, όπως μετακινήσεις κλινικών με χαμηλή πληρότητα στο Νοσοκομείο Βέροιας. Ωστόσο, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Νάουσας, δεν κινδυνεύουν να κλείσουν κλινικές με μεγάλη εμπειρία και πληρότητα όπως, για παράδειγμα, η Ορθοπεδική και η Χειρουργική. Το πιθανότερο, πάντως, είναι τα δυο νοσοκομεία, που τα χωρίζουν 25 χιλιόμετρα, να σταματήσουν να εφημερεύουν μαζί σε καθημερινή βάση για λόγους οικονομίας. Οπως αναφέρει στον «Α» ο κ. Τσακπουνίδης, «το Νοσοκομείο Νάουσας θα αναπτυχθεί, καθώς δρομολογούνται έργα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ και από ιδίους πόρους. Εφαρμόζουμε πιλοτικά ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενή, έχουμε ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα και δομημένη καλωδίωση -πρωτοποριακό για ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο- που δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να συνδέεται με το Ιντερνετ. Σύντομα θα αναπτυχθεί ασύρματη επικοινωνία στην Παθολογική, τη Χειρουργική Κλινική και στο Τμήμα Επείγοντων Περιστατικών, οπότε ο ασθενής θα μπαίνει στο Ιντερνετ και ασύρματα, ακόμη και από το θάλαμο όπου αναρρώνει. Μέχρι το Δεκέμβριο θα προμηθευτούμε και αξονικό τομογράφο».
Πάντως, αντίθετοι σε μετακινήσεις προσωπικού από μικρά σε μεγαλύτερα όμορα νοσοκομεία και σε συγχωνεύσεις κλινικών που αποδυναμώνουν τις υπηρεσίες υγείας έχουν δηλώσει εκπρόσωποι των γιατρών και φορέων της περιοχής.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις