Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ... ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ
1432 αναγνώστες
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011
13:28

 

Βάση δεδομένων για τα οικονομικά των δήμων και περιφερειών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το κενό των έγκυρων στατιστικών και οικονομικών στοιχείων των Δήμων και των Περιφερειών έρχεται να καλύψει η Κεντρική Βάση Δεδομένων που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών , αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, και παρουσιάστηκε σήμερα από τους δύο υπουργούς, Γ. Ραγκούση καιΓ. Παπακωνσταντίνου.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τους ίδιους τους 325 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες και έχουν ελεγχθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, οι ΟΤΑ εμφανίζουν ελαφρώς υψηλότερα έσοδα από έξοδα. Ειδικότερα, οι ανελαστικές δαπάνες των Δήμων ανέρχονται στα 3.800 δισ και τα έσοδα στα 4 δισ ευρώ.Το ίδιο ισχύει και για τις Περιφέρειες όπου οι δαπάνες υπολογίστηκαν στα 582 εκατομμύρια ευρώ και τα έσοδα στα 670 εκατομμύρια ευρώ.Με αυτά τα στοιχεία δόθηκε η δυνατότητα να υπολογιστούν δύο «μαγικοί» αριθμοί, και να δοθούν δύο απαντήσεις, όπως είπε ο κ. Ραγκούσης: «Πόσα είναι στην πιο απαισιόδοξη μορφή, τα σταθερά έξοδα των ΟΤΑ; και ποιο είναι το ύψος των δαπανών των ΟΤΑ;» 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις