Σε υπόθεση εκβίασης φέρεται να εμπλέκεται ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπεξαίρεση μαμούθ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης.
Όπως έγινε γνωστό, ο 47χρονος, που κρατείται προσωρινά από τον περασμένο Μάιο στις δικαστικές φυλακές Διαβατών για την υπόθεση υπεξαίρεσης, κατηγορείται ότι μαζί με έναν 30χρονο, αρμενικής καταγωγής, κρατούμενο στις ίδιες φυλακές, εκβίαζαν μέσω τρίτων 49χρονο καλλιτέχνη.
Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δύο 27χρονων ομογενών από τη Γεωργία, την ώρα που παραλάμβαναν από τον 49χρονο καταγγέλλοντα χρηματικό ποσό χιλίων ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Είχε προηγηθεί καταγγελία του 49χρονου τραγουδιστή, σύμφωνα με την οποία οι δύο 27χρονοι, υπό την καθοδήγηση των δύο κρατουμένων και με τη χρήση απειλών, απαιτούσαν εκβιαστικά από τον καταγγέλλοντα, το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, ως υποτιθέμενη οφειλή προς τον 47χρονο πρώην υπάλληλο του δήμου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Π. Σαξώνης φέρεται να γνώριζε τον καταγγέλλοντα από επαγγελματική συνεργασία που είχαν κατά το παρελθόν.
Στο μεταξύ από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι στην κατοχή των δύο συλληφθέντων και σε έρευνες χώρων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν ως μέσο για τις μετακινήσεις τους, 24 φυσίγγια κι ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.
 

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 11 Μαίου που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κάνει λόγο για κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι τα προβλήματα στην Υγεία παραμένουν άλυτα και οξύνονται, ενώ προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.Αύριο, γιατροί και νοσηλευτές των Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, στο πλαίσιο στάσης εργασίας 11πμ-2μμ, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για τα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία.Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοινωσή της κάνει λόγο για "άδικες επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο ιατρικός κόσμος και ειδικότερα οι νοσοκομειακοί γιατροί" και εξαγγέλλει ότι από κοινού με ομοσπονδίες, σωματεία και συλλόγους πολιτών ορίζει την 1η Ιουνίου ως μέρα "Δωρεάν Πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας