Οι «συναντήσεις» έγιναν στις 6 Δεκεμβρίου και στις 2 Φεβρουαρίου, προς έκπληξη των μαθητών και καθηγητών, που μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν πίστευαν ότι θα πετύχαινε η προσπάθεια. «Τελικά, αποδείχτηκε ότι είναι πολύ προσιτός άνθρωπος. Μας πρότεινε η ίδια την επικοινωνία μέσω Skype, και κατά τη διάρκεια των επαφών ήταν πολύ θερμή προς τα παιδιά», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η καθηγήτρια Αγγλικών του λυκείου, Σωτηρία Φιντικάκη.
Η συγγραφέας αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση επικοινωνίας που της απηύθυναν οι μαθητές και συζήτησε μαζί τους για την αγάπη της προς την Ελλάδα, για τη δημοφιλή σειρά και τη ζωή της. Αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κρίση και τους αποκάλυψε τα «μυστικά» του τρίτου βιβλίου της, η ιστορία του οποίου «ξετυλίγεται» στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να εξασκήσει και η ίδια τα ελληνικά της, τα οποία μαθαίνει τον τελευταίο χρόνο, με ιδιαίτερα μαθήματα από Ελληνίδα καθηγήτρια.
«Οχι» στο Χόλιγουντ
Η συγγραφέας του «Νησιού» εξήγησε στους μαθητές και τους λόγους για τους οποίους απέρριψε πρόταση του Χόλιγουντ να μεταφερθεί το βιβλίο της στη μεγάλη οθόνη. «Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα, με καταπληκτικά τοπία και πολύ καλούς ηθοποιούς. Δεν είναι δυνατό να μην αξιοποιούνται», είπε η συγγραφέας.
«Ηταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η επικοινωνία, καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, όχι μόνο να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και να εξασκήσουν την ξένη γλώσσα, αλλά επίσης να ακούσουν τέτοιου είδους απαντήσεις από μια προσωπικότητα με τέτοιες αξίες», σχολίασε η κ. Φιντικάκη.