Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΑΠΈΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΔΡΌΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΊΣΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
1334 αναγνώστες
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011
12:13

 

 

ΣΤΟ ΎΨΟΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΧΑΛΚΗΔΌΝΑΣ, ΑΠΈΚΛΕΙΣΑΝ ΔΗΜΌΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΉΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΌΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΈΤΟ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΈΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗΔΌΝΑ ΑΠΌ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΛΊΟΥ. ΤΟ ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΉΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΣΤΑ ΚΟΥΦΆΛΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΎΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΏΝ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΘΑ ΣΗΜΆΝΟΥΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΊΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΌ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΉΣ. ΟΙ ΚΆΤΟΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΈΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΏΝ, ΌΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΑΘΑΝΑΣΊΟΥ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΆΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΉΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΔΎΟ ΛΕΩΦΟΡΕΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΎΝ ΣΤΑ ΚΟΥΦΆΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΎΝ ΕΚΕΊ. «ΑΝΤΙΔΡΟΎΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΚΛΕΙΣΊΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΏΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗΔΌΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΎΜΕ ΑΥΤΈΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΎΝ, ΔΙΌΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΎΝ ΠΕΡΊΠΟΥ 11.000 ΆΤΟΜΑ.. ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ, ΕΞΕΤΆΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΌΜΕΝΟ ΠΡΟΣΦΥΓΉΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΊΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΎΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΌΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΥΓΕΊΑΣ. Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΌΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗ 1 ΈΩΣ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΈΡΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΌΝΑΣ, ΕΝΏ ΤΑ ΟΧΉΜΑΤΑ ΑΝΑΓΚΆΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΎΝ ΑΠΌ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΉΡΙΟ ΔΡΌΜΟ.

 
 

 


 
Οι προοπτικές της αύξησης του ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο αναπληρωτής περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης στη Μόσχα.
Ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε διαδοχικά με τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού για τον Τουρισμό "Ροστουρίζμ", Αλεξάντρ Ρατκόφ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού της Μόσχας, Σεργκέι Σπιλκό, τη γγ της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Νατάλια Ούζινα και τον επικεφαλής της διοργανώτριας εταιρείας της μεγάλης τουριστικής έκθεσης της Μόσχας ΜΙΤΤ, Αλεξάντρ Σταλενκόφ.
"Διακοπές στην Ελλάδα πιο οικονομικές κι από τα σπίτια μας", ήταν το σύνθημα, που γεννήθηκε κατά τη συνάντηση με τον κ. Σπιλκό, ο οποίος παρότρυνε την ελληνική πλευρά να αξιοποιήσει το νέο αυτό δεδομένο, καθώς "οι τιμές στην Ελλάδα είναι πλέον πολύ πιο ανταγωνιστικές σε σχέση, για παράδειγμα με την Τουρκία", όπως είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας τις ευνοϊκές και από αυτήν την άποψη προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, αλλά και την ικανοποίησή του από τη συνεργασία του με το Γραφείο Μόσχας του ΕΟΤ.
"Ότι κάνουμε είναι μια δουλειά και μια προσπάθεια, που συνεχίζεται συστηματικά επί χρόνια, όμως νομίζω πως αρχίζει μια νέα σελίδα στις προοπτικές της συνεργασίας μας με τη ρωσική αγορά, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ειδικά για τον ελληνικό τουρισμό πρόκειται για την αγορά με τις μεγαλύτερες προοπτικές στον κόσμο", είπε ο κ. Ψωμιάδης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εκπληκτική υποδοχή και φιλοξενία, τόσο από τους ομογενείς Ποντίους, όσο και από τους Ρώσους τουριστικούς παράγοντες.
"Συζητήσαμε όλες τις δυνατότητες του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία και στις επτά περιοχές μας, καθώς και τις προοπτικές επενδύσεων και αξιοποίησης των προϊόντων μας", τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος σημείωσε το ειδικό ρωσικό ενδιαφέρον όχι μόνο για τον θαλασσινό τουρισμό, αλλά και για επισκέψεις σε ορεινούς προορισμούς, όπως ο Όλυμπος, για τον θρησκευτικό τουρισμό, ο οποίος ξεκινά φυσικά από το Άγιον Όρος, καθώς και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Περιφέρειας για τη φιλοξενία και την προετοιμασία ρωσικών ποδοσφαιρικών ομάδων κατά τη χειμερινή περίοδο, που διακόπτεται το ρωσικό πρωτάθλημα.
Για το σκοπό αυτό, ο κ. Ψωμιάδης είχε συναντήσεις με την ηγεσία των ομάδων ΤΣΣΚΑ, Δυναμό Μόσχας και Χίμκι στα διοικητικά όρια της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου και παρακολούθησε ποδοσφαιρικό αγώνα. Η παιδική ομάδα της Χίμκι θα συμμετάσχει τέλη Ιουνίου σε τουρνουά στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές συνεργασίας με φορείς της Κ. Μακεδονίας εξέφρασαν οι ποδοσφαιρικές Ακαδημίες των ανωτέρω ομάδων.
Καρπός των επαφών και των συναντήσεων με ομογενείς νέους, που δήλωσαν ευθαρσώς ότι είναι Πόντιοι Έλληνες, χωρίς ποτέ να έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα, ήταν και η απόφαση, με παρότρυνση του Δ.Ψωμιάδη, να δημιουργηθεί Ποντιακή ποδοσφαιρική ομάδα, που θα μπορούσε να επιτελέσει σημαντικό εθνικό έργο, φέρνοντας σε επαφή τους νέους Ποντίους, αλλά και φιλέλληνες Ρώσους, με την Ελλάδα και τους τόπους καταγωγής των προγόνων τους.
 
 

Σε αγώνα αντοχής για γερά πνευμόνια και πολλούς παίκτες προβλέπεται να μετατραπεί η μάχη διαδοχής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μπορεί το παιχνίδι μετά και την επισημοποίηση της αργίας του Παναγιώτη Ψωμιάδη να μην έχει ακόμη αρχίσει και, όπως εκτιμάται από πολλές πλευρές, θα κρύβει πολλές άγνωστες παραμέτρους, αλλά οι παίκτες αρχίζουν και οργανώνονται.
Φυσικά, κανείς από τους θεωρούμενους ως δελφίνους δεν παραδέχεται ότι αυτήν τη στιγμή τον ενδιαφέρει η καρέκλα του περιφερειάρχη. «Το ζήτημα είναι να διατηρηθεί η ενότητα και η ομόνοια της παράταξης», ακούγεται από πολλές πλευρές εντός της παράταξης Ψωμιάδη.
Ποιοι θεωρούνται αυτήν τη στιγμή οι ισχυροί παίκτες; Πρώτος και βασικός ο ίδιος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που παρά το στραπάτσο της δικαστικής απόφασης ελέγχει πλήρως την ομάδα του. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει με νόημα ότι δεν πρέπει κάποιοι να ονειροπολούν.
Δεύτερος ισχυρός παίκτης είναι το ίδιο το κόμμα, που διατηρεί ισχυρούς δεσμούς στην πλειοψηφούσα παράταξη. Στη Μητροπολίτου Ιωσήφ δε θέλουν ν' ανοίξουν αυτή τη στιγμή το ζήτημα. Τονίζουν, ωστόσο, ότι από τη στιγμή που θα οριστικοποιηθεί μια αρνητική απόφαση στον Αρειο Πάγο, οι κινήσεις του κόμματος θα είναι άμεσες και δυναμικές. «Ο ρόλος του κόμματος θα είναι καταλυτικός», είναι μια φράση που ακούγεται συχνά. Οσο για τα σενάρια περί προσώπων, αυτό που είναι το πιο σημαντικό για τη ΝΔ είναι η διατήρηση της ενότητας της παράταξης. «Οποιος την εγγυηθεί, θα έχει την υποστήριξή μας», τονίζεται.
Για την ονοματολογία δεν υπάρχουν σχόλια, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η Αθηνά Αηδονά θα ήταν μια καλή περίπτωση. Για τον Διονύση Ψωμιάδη το κλίμα δεν είναι αρνητικό, όπως προκύπτει και από την εκτίμηση ότι, αν ο αδερφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη ενώσει την παράταξη, θα έχει τη στήριξη της ΝΔ.
Τρεις είναι οι παίκτες που σήμερα θεωρούνται ότι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την εκλογή τους από την παράταξη. Ο ένας είναι ο Διονύσης Ψωμιάδης. Το υπέρ είναι ότι έχει τη στήριξη του Παναγιώτη Ψωμιάδη, το αρνητικό ότι φέρεται να μην έχει μεγάλη αποδοχή από την παράταξη, κάτι που βέβαια μένει να επιβεβαιωθεί (ή να να διαψευστεί) τους επόμενους μήνες. «Εμένα με ενδιαφέρει ο αθλητισμός και όχι η πολιτική. Είναι θέμα του Παναγιώτη. Ο,τι πει αυτός θα κάνω», τονίζει ο ίδιος.
Ο δεύτερος παίκτης είναι θηλυκού γένους και ονομάζεται Αθηνά Αηδονά. Η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου θεωρείται ευρύτερης αποδοχής και έχει εμπειρία διοίκησης, αλλά το ερωτηματικό εδώ έχει να κάνει με την αποδοχή της εντός της παράταξης. Η ίδια επισημαίνει ότι άλλα είναι σήμερα τα κρίσιμα θέματα και αφορούν στη διοίκηση της περιφέρειας.
Ο τρίτος παίκτης είναι ο Γιώργος Τσαμασλής. Εχει εμπειρία διοίκησης και παρά την πρόσφατη σύγκρουσή του με τον Π. Ψωμιάδη έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ανοίγματα προς την πλευρά του. Ο ίδιος δηλώνει ότι δε συζητάει οτιδήποτε σχετικό αυτήν την περίοδο και ότι θα επιδιώξει να υπάρξει συνεννόηση με τον Π. Ψωμιάδη.
Ρόλο στο παιχνίδι θα έχει σίγουρα και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αν και δεν έχει δικαίωμα εκλογής.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις