«Τελικός στόχος δεν είναι να καταρρεύσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί, οικουμενική ή μη, ανασχηματισμένη ή μη, αλλά να τερματιστεί η χούντα που δεν τελείωσε το '73» δήλωσαν χτες το βράδι Αγανακτισμένοι σε κλίμα ευφορίας μετά από τις δύο πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι και το βράδι. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις δύο πορείες, φωνάζοντας συνθήματα, χειροκροτώντας και χτυπώντας κατσαρόλες, τηγάνια και μπρίκια.
Σήμερα, οι Αγανακτισμένοι θα ξεκινήσουν τη λαϊκή συνέλευση στις 19:00 στο Λευκό Πύργο και είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με νέες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και με νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή 19 Ιουνίου.
Στη χτεσινοβραδινή πορεία ξεκαθάρισαν οι Αγανακτισμένοι ότι θα παραμείνουν ειρηνικά στην πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι να διαγραφεί το χρέος, να ακυρωθούν οι συμφωνίες με την τρόικα, να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για την κατάσταση, στην οποία οδήγησαν την Ελλάδα και να προτάξουν την άμεση δημοκρατία με λαικές συνελεύσεις στις γειτονιές καθώς και μια απάντηση στο τί θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση που πετύχουν να εμποδίσουν το σχηματισμό κυβερνήσεων.