Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ο δήμαρχος του δήμου Δέλτα Νίκος Γιουτίκας, σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης
1182 αναγνώστες
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011
00:02

 Ο δήμαρχος του δήμου Δέλτα Νίκος Γιουτίκας, σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Συνέντευξη εφ ολης της ύλης του Δημάρχου Δέλτα Νίκου Γιουτίκα. Ο κ. Γιουτίκας απαντά στο Γιάννη Μπουτάρη και στα σχεδια του για συνεδριακό κεντρο στους Λαχανόκηπους.
 
 
 
 
-Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης λόγω αντιδράσεων, από το ΠΑΣΟΚ …άλλαξε γνώμη για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, στους «Λαχανόκηπους» και μίλησε για  τη δημιουργία μόνο συνεδριακού κέντρου στη συγκεκριμένη περιοχή. Μήπως κ. Γιουτίκα, εσείς θα διεκδικήσετε και το συνεδριακό κέντρο, διότι είναι παράλογο αλλού να είναι η έκθεση και αλλού τα συνέδρια της;
"Βεβαίως και ναι. Ήδη  σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έθεσα το θέμα με το οποίο συμφώνησαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι - ακόμη και της αντιπολίτευσης – ότι η ΔΕΘ δεν μπορεί να κοπεί στα δυο. Εμείς ως διοίκηση ενός από τους μεγαλύτερους δήμου του Νομού Θεσσαλονίκης, θα διεκδικήσουμε και το «Business center» του εθνικού εκθεσιακού φορέα. Θέλουμε τη ΔΕΘ ολόκληρη, όπως λέει και η κοινή λογική. Οι διάσπαρτες υπηρεσίες της, μόνο καλό δεν θα κάνουν τόσο στο εκθεσιακό κέντρο όσο και στο συνεδριακό. Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί αναλυτικά η πρόοδος του έργου και θα προτείνουμε τη λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης για τη διεκδίκηση και  του Συνεδριακού Κέντρου".

 
-Σε τι στάδιο βρίσκεται το έργο της μετεγκατάστασης για το Δήμο Δέλτα;
 
"Εμείς δουλεύουμε ήδη για τις υποδομές του νέου χώρου όπου θα μετεγκατασταθεί ο εθνικός εκθεσιακός μας φορέας. Πορευόμαστε με συνέχεια συνέπεια και προγραμματισμό σ όσα πρέπει να κάνει ο δήμος, - δηλαδή τις υποδομές του χώρου όπως ύδρευση-αποχέτευση κτλ. – Δεν ξυπνήσαμε μια μέρα με το δικό μας όραμα για να κάνουμε άνω κάτω συναδέλφους όπως πρόσφατα το επιχείρησε ο κ Μπουτάρης. Εμείς εφαρμόζουμε όσα προβλέπει το μνημόνιο μεταξύ ΔΕΘ-ΑΤΕΙΘ-ΔΗΜΟΣ."
 
 
-Ο δήμος σας περιλαμβάνει μέρος του Εθνικού πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Η κατάσταση που επικρατεί στις εκβολές του Δέλτα είναι απογοητευτική και θυμίζει σκουπιδότοπο. Τι θα κάνετε;
 
"Από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε να βάλουμε «τέρμα στα βιομηχανικά σκουπίδια», μια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα ηνία του Δήμου Δέλτα. Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, εργαζόμενοι του δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας, έχουν καταγράψει (βλ φωτο) και επιβάλλει πρόστιμα σε βάρος δεκάδων επιχειρήσεων που ρυπαίνουν δημοσίους και κοινοχρήστους χώρους. Όμως οι περισσότεροι δεν βάζουν μυαλό, αλλά είμαστε εμείς αποφασισμένοι να τους βάλουμε θέλουν δεν θέλουν. Να θυμίσω ότι με τη νέα νομοθεσία τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι ανάλογα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.  Όπως είναι γνωστό, απαγορεύεται η ρίψη και η ταφή βιομηχανικών απορριμμάτων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους. Παραβάτης δεν είναι μόνο ο ρυπαίνων, (δηλαδή ο …παραγωγός των σκουπιδιών) αλλά κι αυτός που τα αποδέχεται ή αυτός που χρησιμοποιεί τα κατάλληλα μηχανήματα για τη μεταφορά ή την ταφή τους!  Σύμφωνα με το νόμο, τα πρόστιμα ξεκινούν από 300 ευρώ και φθάνουν τις 6.000 ευρώ"
 
 
Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για τουριστική αξιοποίηση του Δέλτα του Αξιού;
 
"Αυτή τη στιγμή εθελοντικές ομάδες, με δημότες, κοινωνικούς φορείς, ΜΚΟ  και μαθητές,  σε συνεργασία και με τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης του Δέλτα άρχισαν μια τιτάνια προσπάθεια εξωραϊσμού και βελτίωσης της εικόνας του, δίνοντας βάρος στην απορρύπανση και στο μάζεμα των σκουπιδιών, πάντα με τη συνδρομή της υπηρεσίας καθαριότητας και των οχημάτων της.
Σε λίγο καιρό, με σχέδιο, θα είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για την αξιοποίηση του χώρου και κυρίως για την περιφρούρηση του, ακόμη κι αν χρειαστούν...δορυφορικά συστήματα εντοπισμού όσων ρυπαίνουν και καταστρέφουν τον τόπο μας.
Στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, που υποβλήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης και εγκρίθηκε στα πλαίσια του ανοικτού διαγωνισμού για τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.περιλαμβάνονται οι  δράσεις όπως
Δημόσιες Επενδύσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Αλιευτικών Περιοχών
- Υποδομές για την ενθάρρυνση της τουριστικής δραστηριότητας
- Υποδομές και υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αλιευτικές περιοχές
- Ανακαίνιση και ανάπτυξη χωριών Εκσυγχρονισμοί και εξοπλισμοί λιμένων αλιείας και αλιευτικών καταφυγίων
- Οργάνωση και λειτουργία των Ομάδων Τοπικής Δράσης Αλιείας Διατοπική – διακρατική συνεργασία μεταξύ παράκτιων περιοχών μέσω της δικτύωσης και διάδοσης βέλτιστων πρακτικών.
Η έγκριση αυτού του προγράμματος είναι σημαντική επιτυχία, που θα συμβάλει δυναμικά στην ενίσχυση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και την εξασφάλιση θέσεων εργασίας. Με τις οργανωμένες πλέον παρεμβάσεις, το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Γαλλικού-Αξιού-Λουδία –Αλιάκμονα και η ευρύτερη περιοχή θα καταστούν πόλος έλξης για τους φυσιολάτρες επισκέπτες, αλλά και για τους επενδυτές που θα ήθελαν να εκμεταλλευθούν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, που παρέχει το πρόγραμμα".

-Με τις συγχωνεύσεις των 18 νομικών προσώπων και 6 κοινωφελών ιδρυμάτων, λoγω «Καλλικράτη» και κρίσης, κατορθώσατε να κρατήσετε τους εργαζόμενους και να μην τους απολύσετε;
 
"Πραγματικά είχαμε όλοι οι συνάδελφοι μεγάλο άγχος για το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων. Ευτυχώς, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται, κατορθώσαμε να διατηρήσουμε  όλες τις θέσεις εργασίας. Η εισήγησή μου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ομόφωνη αποδεκτή και οι εργαζόμενοι στις 8 κοινωφελείς επιχειρήσεις και στα 18 Νομικά Πρόσωπα που συγχωνεύθηκαν, θα εξακολουθήσουν να εργάζονται κανονικά".
 
-Που βρήκατε χρήματα  (15000ευρω) για να στηρίξετε τις εκδρομές μαθητών που αδυνατούν να τις πληρώσουν οι οικογένειες τους; Είναι νόμιμη η καταβολή αυτών των χρημάτων, όταν υπάρχει τέτοια κρίση;
 
"Το κοινωνικό έργο των δήμων, ειδικά αυτή την εποχή, θα πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων. Αν δεν στηρίξουμε εμείς οι τοπικοί αιρετοί τους δημότες ποιος θα το κάνει;
 
Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, η δημοτική αρχή οφείλει να  συμβάλει σημαντικά στην ανακούφιση κυρίως των ασθενέστερων και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, είτε αναλαμβάνοντας η ίδια πρωτοβουλίες για ανάλογες δράσεις είτε συντονίζοντας δράσεις άλλων φορέων. Σε κάθε περίπτωση, αφού με ρωτάτε για τη νομιμότητα της δαπάνης και την έγκριση τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο κτλ κτλ, σας λέω ότι το ποσόν αυτό, αν δεν εγκριθεί, τότε θα καλυφθεί από το κοινωνικό ταμείο που ιδρύσαμε στο Δήμο Δέλτα με χρήματα από τους μισθούς των αντιδημάρχων και του δημάρχου. Κάθε μήνα, όλοι δίνουμε ένα ποσοστό των αποζημιώσεων μας, με στόχο να στηρίξουμε ή αν θέλετε να επιστρέψουμε κάτι απ όσα μας δίνει και μας εμπιστεύεται ο τόπος μας. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα για νομιμότητα της έγκρισης ή όχι του συγκεκριμένου κονδυλίου"
 
-Έχετε κι άλλα σχέδια για κοινωνικές παροχές στους δημότες σας;
 
"Αλίμονο στην εποχή μας, αν δεν είχαμε. Η αναβάθμιση των προνοιακών δομών με δράσεις για κάθε  ηλικία και  ειδικά για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αποτελεί δέσμευση μας.  Σε συνεργασία με τις δυο Μητροπόλεις που ανήκει εκκλησιαστικά ο Δήμος Δέλτα  – Νεαπολεως-Σταυρουπόλεως και Βεροίας-Ναούσης –Καμπανίας,  προχωράμε στην οργάνωση συσσιτίων,  προκειμένου να μην αισθάνονται κάποιοι από τους συντοπίτες μας, άσχημα ή άβολα εξ αιτίας της οικονομικής δυσπραγίας που έχει χτυπήσει ούτως ή άλλως όλη τη χώρα. Βελτιώνουμε την ποιότητα υπηρεσιών πρόνοιας για την Τρίτη ηλικία, ειδικά σε ότι αφορά την διοργάνωση κοινωνικών δραστηριοτήτων, και την διασφάλιση φροντίδας περίθαλψης και ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες συμμετοχής σε πρόγραμμα,  που   εξασφαλίζει την υποστήριξη των ηλικιωμένων με έγκαιρο συναγερμό,  σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, με σύστημα τηλε-ειδοποίησης".
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού