Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Τα πρώτα φωτοβολταϊκά της Θεσσαλονίκης στο Βαθύλακκο
1143 αναγνώστες
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011
00:07

 Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν χτες οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία της πρώτης σημαντικής επένδυσης στο νομό Θεσσαλονίκης στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η επένδυση θα γίνει στο Βαθύλακκο, σε έκταση 86,2 στρεμμάτων και πρόκειται περί φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 3 MW, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αρμόδια ενταταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, Ιωάννα Τζάκη.

Η εταιρία έχει την επωνυμία «Ενεργειακή Βαθυλάκκου ΟΕ», το αγροτεμάχιο είναι νοικιασμένο σιτοχώραφο και θα λειτουργήσουν εκεί 13.032 φωτοβολταϊκά στοιχεία 203 W το καθένα. Οπως είπε η κ. Τζάκη, «ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της επένδυσης είναι 20 χρόνια και μετά τα στοιχεία θα πρέπει να αποξηλωθούν και να αποκατασταθεί η έκταση». Μάλιστα, επισήμανε πως η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην έγκριση επενδύσεων του είδους οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρχε αναμονή για τη συγκεκριμενοποίηση των προτεραιοτήτων σχετικά με τους αγρότες.
Πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, που συμμετέχουν στη Μητροπολιτική Επιτροπή, εξέφρασαν σε πολιτικό επίπεδο τις αμφιβολίες τους για τη... μόδα των φωτοβολταϊκών, με κυριότερο τον Μπάμπη Μπαρμπουνάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «φούσκα» και τελικά καταψήφισε τη σχετική εισήγηση. Οι ομιλητές έκαναν λόγο για απώλεια πολύτιμης καλλιεργήσιμης γης για χάρη μιας επένδυσης, που μπορεί να μην αποδειχθεί τελικά αποδοτική με βάση τις προσδοκίες των επενδυτών και ειδικά των μικροπαραγωγών. «Εχουμε περισσότερες προτάσεις για φωτοβολταϊκά από τις ανάγκες της χώρας. Σε λίγο θα γεμίσουμε φωτοβολταϊκά και δε θα παράγουμε αγροτικά προϊόντα. Ο ΔΕΣΜΗΕ δεν έχει εγκρίνει καμιά αγροτική επένδυση μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να παρέρχεται η προθεσμία και να μείνουν απ' έξω οι αγρότες. Η τιμή της κιλοβατώρας κάθε εξάμηνο μειώνεται. Η ΔΕΗ δεν έχει καν ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και έχει σε στοίβες τις αιτήσεις», ήταν οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κ. Τζάκη, μέχρι το 2014 συνολικά η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές πρέπει να είναι συνολικά 1.500 ΜW, από τα οποία 500 επιμερίζονται σε επαγγελματίες αγρότες και τα υπόλοιπα σε λοιπές εγκαταστάσεις, ενώ το 2020 η συνολική παραγωγή πρέπει να φτάσει στα 2.200 ΜW (750 αγρότες και 1.450 λοιποί). Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας εξυπηρέτησης επενδύσεων έργων ΑΠΕ του υπουργείου Περιβάλλοντος, μέχρι το τέλος Μαρτίου είχαν κατατεθεί πανελλαδικά 6.512 αιτήματα (641,3 ΜW), από τα οποία είχαν εγκριθεί τρία...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις