Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Από 14 Ιουνίου ξεκίνησαν οι ενστάσεις για τα στοιχεία του Κτηματολογίου...στο δήμο ΔΕΛΤΑ και ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
1147 αναγνώστες
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011
00:09

 

Στις 14 Ιουνίου ξεκίνησε  η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, πινάκων και διαγραμμάτων για υποβολή αντιρρήσεων από έξι δήμους της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις που είχαν υποβληθεί από τους πολίτες... μόλις το 2008 και είχε προεισπραχθεί το τέλος ανά δικαίωμα.

Πρόκειται για τους ΟΤΑ Αμπελοκήπων, Ελευθερίου - Κορδελιού, Ευόσμου, Μενεμένης, Ωραιοκάστρου, πρώην διαμέρισμα Ιωνίας και νυν τοπικών διαμερισμάτων Νέας Μαγνησίας και Διαβατών του Δήμου Εχεδώρου.
Σύμφωνα με την Κτηματολόγιο Α.Ε. θα ακολουθήσουν σταδιακά, μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι αναρτήσεις για 10 πρωτεύουσες νομών. Η ανάρτηση στα γραφεία κτηματογράφησης θα διαρκέσει δύο μήνες, τέσσερις για τους κατοίκους εξωτερικού.
Κατά τη σχετική ανακοίνωση η ανάρτηση των στοιχείων αυτού του προγράμματος κτηματογράφησης θα πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: εκτός από την ανάρτηση συνολικά των πινάκων και διαγραμμάτων στο αρμόδιο για κάθε περιοχή Γραφείο Κτηματογράφησης και την ταχυδρομική αποστολή αποσπασμάτων του κτηματολογικού πίνακα και διαγράμματος σε κάθε δικαιούχο, θα υπάρχει και ηλεκτρονική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. www.ktimatologio.gr.
Μέσω του portal των ηλεκτρονικών υπηρεσιών e-Κτηματολόγιο θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε δικαιούχο, αφού δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό, να έχει πρόσβαση ηλεκτρονικά στα στοιχεία που τον αφορούν. Το κόστος υποβολής αίτησης, διόρθωσης ή ένστασης είναι 5 ευρώ. Προβλέπεται παράλληλα ταχυδρομική αποστολή αποσπασμάτων από τους κτηματολογικούς πίνακες και των διαγραμμάτων στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε δικαιούχο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: "Με τον τρόπο αυτόν καθένας λαμβάνει γνώση της καταγραφής των δικαιωμάτων του και της γεωγραφικής απεικόνισης του ακινήτου του και εφόσον συμφωνεί με τα στοιχεία αυτά δεν χρειάζεται να προβεί σε κάποια ενέργεια. Στην περίπτωση που δεν συμφωνεί με κάποιο από τα καταγεγραμμένα στοιχεία πρέπει να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση".
Όπως είναι γνωστό, με την ολοκλήρωση της ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, τα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία οριστικοποιούνται, ολοκληρώνεται η μελέτη κτηματογράφησης και ξεκινά να λειτουργεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στη συγκεκριμένη περιοχή στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις