Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ
1355 αναγνώστες
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011
00:11

 «Στον αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στο νομό Θεσσαλονίκης, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια υγεία σε περίπτωση επανεμφάνισης του ιού του Δυτικού Νείλου, λόγω του συσσωρευμένου χρέους, που υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ από δήμους του νομού και την ΑΝΕΘ προς την εταιρία που εκτελεί το πρόγραμμα.

Πρόκειται για οφειλές προς την εταιρία «Οικοανάπτυξη», αναδόχου του έργου, που φτάνουν ακόμη και για τη συμμετοχή δήμων της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα από το 2006 μέχρι και το προηγούμενο έτος.

Ετσι, ενώ το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησε, με καθυστέρηση, πριν από ένα μήνα, με ψεκασμούς τόσο στην περιοχή των ορυζώνων, όσο και στο πολεοδομικό συγκρότημα -όπου για πρώτη φορά εκτελείται έργο προνυμφοκτονίας κουνουπιών- η εταιρία προειδοποιεί ότι για την ομαλή συνέχιση του έργου καταπολέμησης των κουνουπιών πρέπει να δοθεί άμεσα σημαντικό μέρος των οφειλόμενων παλαιότερων ετών.

Σε ανακοίνωσή της η «Οικοανάπτυξη», μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «η ύπαρξη χρέους κατά τα προηγούμενα έτη υποθηκεύει την ομαλή συνέχιση του έργου καταπολέμησης των κουνουπιών στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, σήμερα η οφειλή της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΑΝΕΘ ΑΕ), που είναι φορέας υλοποίησης του έργου, προς την εταιρία «Οικοανάπτυξη» υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο κόστος εκτέλεσης των έργων των δύο τελευταίων ετών και η εταιρία αδυνατεί να χρηματοδοτήσει για τρίτη χρονιά το έργο».

«Θα αποπληρωθούν...»

Ο πρόεδρος της ΑΝΕΘ και δήμαρχος Χαλκηδόνας, τονίζει ότι τα χρέη θα αποπληρωθούν μέχρι το Σεπτέμβριο. «Στους περισσότερους δήμους αναλάβαμε φέτος νέες διοικήσεις και παραλάβαμε χρέη από τις προηγούμενες διοικήσεις. Ηδη ξεκίνησαν εκταμιεύσεις από τους δήμους προς την ΑΝΕΘ, ώστε να αποπληρώσεις τις οφειλές της προς τους προμηθευτές της. Ο δήμος της Χαλκηδόνας έστειλε δύο επιταγές στην ΑΝΕΘ για να δώσει αναλογικά σε όσους έχει υποχρεώσεις. Χρειαζόμασταν χρόνο με τους νέους προϋπολογισμούς και την εκταμίευση των απαραίτητων κονδυλίων. Πιστεύω ότι μέχρι το Σεπτέμβριο η ΑΝΕΘ θα έχει αποπληρώσει τις οφειλές της προς τους εργολάβους με τους οποίους συνεργάζεται», τόνισε ο κ. Δαϊκούδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικές είναι οι οφειλές από τους δήμους Χαλκηδόνας και Δέλτα και μικρότερες από άλλους δήμους όπως Χορτιάτη, Θερμαϊκού και Θέρμης.

Παράλληλα με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, από τις αρχές Απριλίου συλλέγονται σε δεκαπενθήμερη βάση κουνούπια από 60 σταθερές θέσεις και από τις αρχές Ιουνίου γίνονται αιμοληψίες σε περιστέρια από 100 επιλεγμένους περιστερώνες και σε πουλερικά από 100 επιλεγμένους ορνιθώνες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν διαπιστωθεί ύποπτα περιστατικά.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις