Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !
1227 αναγνώστες
Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011
00:03

"ΧΥΝΟΥΝ ΙΔΡΩΤΑ" ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ
 ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ !
Παράδειγμα προς μίμηση οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου αφού δουλεύουν ώρες ασταμάτητες για την σωστή λειτουργία . Ίσως σ’ αυτό να  οφείλεται το ότι ψήφισαν να πληρώνονται και οι αντιπρόεδροι. Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω…εγώ !

Άκουσον... άκουσον... στο δήμο Χαλκηδόνος το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε να παίρνουν εκτός απο τούς προέδρους  και οι αντιπρόεδροι χρήματα!!!
 
Αυτό μόνο στο δήμο Χαλκηδόνος συμβαίνουν...και μόνο με αυτόν τον δήμαρχο...! 
 
Πρέπει να το καταλάβετε και να πείτε ολοι μαζί :  "ΤΈΡΜΑ ΠΟΙΑ ΣΤΑ " GOLDEN BOY" 
 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΤΕ... !
Σε απόγνωση βρίσκονται οι προμηθευτές των Δήμων Δέλτα και Χαλκηδόνος αφού οι δημοτικές αρχές παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός εδώ και μήνες , οι εργολάβοι δεν έχουν δει ακόμη  το χρώμα του χρήματος και απ’ ό,τι μαθαίνουμε θα κάνουν πολύ καιρό να το δουν….


"ΙΣΜΗΝΗ"
 
ΑΚΟΥΩ...ΜΑΘΑΙΝΩ...ΓΡΑΦΩ...
ΜΕ ΤΟΝ : ΣΑΚΗ ΤΣΑΚΙΡΗ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες γεια σας .Σήμερα θα ξεκινήσω από τις εκδηλώσεις που έγιναν στην έδρα του Δήμου Χαλκηδόνος όπου η δημοτική κοινότητα Κουφαλίων τίμησε την εορτή του Αγίου Πνεύματος.
 
Πραγματοποιήθηκαν και τέλειωσαν με τον καλύτερο τρόπο και έτσι όπως αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή η εκδήλωση για την ΑΝΤΡΙΑΔΑ 2011. Με τις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες ήταν φανερό ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να παρουσιαστεί κάτι περισσότερο εντυπωσιακό από αυτό που τελικά παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.
 
Οι παλιές διαθέσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχόντων με την αλόγιστη οικονομική χρήση σε παρόμοιες εκδηλώσεις δεν προσέφεραν τίποτε παραπάνω, έτσι λοιπόν η δημοτική αρχή με τις πενιχρές δυνάμεις της προσπάθησε με την συμμετοχή συλλόγων των Κουφαλίων αλλά και των υπόλοιπων Δ.Δ. του Δήμου να δείξει ότι αυτός ο Δήμος έχει μέλλον από την ενεργή συμμετοχή νέων ανθρώπων.
 
Συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν σε όσους προσπάθησαν και η συμμετοχή συλλόγων του Δήμου μας σε τέτοιες εκδηλώσεις ας παραμείνει μια επένδυση για το μέλλον. Να αναδείξουν τον πολιτισμό με συμμετέχοντες ανθρώπους μακριά από σκοπιμότητες κάθε είδους.
 
Βέβαια δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι κάποιοι, όταν τα προηγούμενα χρόνια πίσω από τον τίτλο κάποιου πολιτιστικού συλλόγου, τον οποίο εκμεταλλεύονταν για προσωπικούς λόγους , βγήκαν να κατηγορήσουν τις φετινές εκδηλώσεις.
 
Η εξήγηση είναι βέβαια γνωστή αφού θυμούνται παλιές , καλές γι’ αυτούς στιγμές, τότε που παρουσίαζαν κουλτουριάρικα  μουσικά προγράμματα με χιλιάδες ευρώ αποζημίωση και βέβαια εάν πρέπει με την σειρά μας να χαρακτηρίσουμε τα προγράμματα που παρουσίαζαν θα λέγαμε με άνεση ότι το πρόγραμμα τους δεν έλεγε κάτι το ιδιαίτερο που όμως στον κόσμο κόστιζε πάρα πολλά τα οποία με κόπο προσπαθεί να τα πληρώσει η σημερινή δημοτική αρχή.. Αυτά για τις εκδηλώσεις και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί.
 
Με αρκετή καθυστέρηση αποφάσισε η δημοτική αρχή να κλείσει για το «θεαθήναι» τον δρόμο στην  Χαλκηδόνα διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών του  ΙΚΑ. Όταν στις 23-01-2011 είχαμε επισημάνει το πρόβλημα που πήγαινε να δημιουργηθεί , η δημοτική αρχή επαναπαύθηκε στην διαβεβαίωση του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου ότι θα επανεξετάσει το θέμα.
 
Οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες για την αναστολή της απόφασης , ουσιαστικά παύση της λειτουργίας του υποκαταστήματος , ήταν χλιαρές και η απόφαση πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να αλλάξει.
 
Ο κόσμος της Χαλκηδόνας βλέπει ότι το κλείσιμο μίας ακόμη υπηρεσίας  οξύνει και οδηγεί σε μαρασμό την περιοχή τους. Αυτό ας το καταλάβουν οι άνθρωποι που έχουν αυτή τη στιγμή τα ηνία του δήμου. Δεν λέμε ότι τώρα ξεκίνησε το κακό αλλά δεν προσπάθησαν όταν έπρεπε να το αποτρέψουν.
 
Εδώ και πολλές ημέρες συζητείται έντονα το πρόβλημα των τραπεζοκαθισμάτων . Δύσκολοι καιροί για τους επαγγελματίες του Δήμου μας αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δείξουν περισσότερο σεβασμό στον δημότη.
 
Κάποιοι έχουν γεμίσει τα πάρκα και τους κοινόχρηστους χώρους για να μην τους ξεφύγει κανένα πεζοδρόμιο. Δεν πάμε καλά. Ο Δήμος έχει καταντήσει ένα απέραντο καφέ και η δημοτική αρχή μένει απαθής με το τι γίνεται γύρω της , ίσως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι αν θα ανοίξουν καινούργια καφέ για να εισπράξουν δημοτικά τέλη ή να αλλάξουν στέκι.
 
Τι θα κάνουν οι γονείς με τα καροτσάκια; Να ξεχάσουν τις βόλτες τώρα που καλοκαίριασε; Ωραίος τίτλος! Επιτροπή Ποιότητας Ζωής…ίσως κάποιους λίγους που θα καρπωθούν τα κέρδη από την εκμετάλλευση με το να απλώσουν τα καθίσματα τους και τις κατασκευές τους στους λίγους κοινόχρηστους χώρους που έχουν απομείνει.
 
Η κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων είναι μια γάγγραινα για τους πολίτες εδώ  και χρόνια και παράλληλα είναι ένα δεδομένο στην αδιαφορία που επιδεικνύουν επί χρόνια οι εκάστοτε δημοτικές αρχές αποφεύγοντας την όποια σύγκρουση με τους ψηφοφόρους –επιχειρηματίες.
 
Από το κακό παρελθόν δυστυχώς δεν ξέφυγε ούτε η σημερινή δημοτική αρχή των «τεράστιων αλλαγών» που θα έφερνε η εκλογή της , αφού μάλλον για φέτος δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή.
 
Με τον ήλιο τα βάζουν , με τον ήλιο τα βγάζουν , τι έχουν τα έρμα της Δημοτικής αρχής και ψοφάνε; Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στην παράταξη του Δημάρχου και ας θέλουν ορισμένοι να τα παρουσιάζουν ότι είναι μέλι – γάλα.
 
Οι συμπολίτες βλέπουν πλέον και νιώθουν απογοήτευση από την σημερινή Δημοτική Αρχή πριν ακόμη προλάβει να κλείσει έξι μήνες . Οι ελπίδες προδώθηκαν. Τα μεγάλα και ωραία λόγια δεν μπορούν να κρύψουν την γύμνια του βασιλιά.
 
Τους πολίτες δεν απασχολούν τα εσωτερικά προβλήματα της Δημοτικής Αρχής. Θυμάστε όλοι τις προεκλογικές εξαγγελίες του υποψήφιου δημάρχου Κουφαλίων ; Όχι δεν έγραψα λάθος , απλώς μέχρι να μπει η πινακίδα με την νέα ονομασία του Δήμου στο Δημαρχείο, έτσι θα τον αποκαλώ. Εγώ γλάστρα δεν μπορώ να γίνω. Στήριξα τον δήμαρχο των Κουφαλίων αλλά μέχρι στιγμής έχω πέσει έξω με τον τρόπο που διοικεί.
 
Αλήθεια σχετική με την ονομασία του νέου Δήμου σύμβουλοι της πλειοψηφίας της Δ.Ε. Χαλκηδόνας δεν έχετε να πείτε κάτι; Βλέπω να συμφωνείτε σε όλα. Μπράβο σας . Μην ξεχνάτε όμως ότι σε λίγο καιρό θα ξαναζητήσετε τη ψήφο του δημότη. Τότε αν σας γυρίσουν την πλάτη, μην εκπλαγείτε!!!
 
Αυτή η παράταξη λοιπόν μιλούσε για διαφάνεια, αποκέντρωση υπηρεσιών κλπ. Με αγωνία περιμένω να δω το οργανόγραμμα των υπηρεσιών και τι θα ψηφίσουν στην αρχή τα μέλη της εκτελεστικής.
 
Πολλά καλά υποσχέθηκαν και απλά έλεγαν ότι χρειάζεται υπομονή και συντονισμένες ενέργειες. Θα δώσουμε την μάχη για τον τόπο παρά τις δυσκολίες και θα έχουμε αποτελέσματα τόνιζαν.
 
Μπράβο είπα. Αυτοί είναι πολιτικοί που τηρούν τις υποσχέσεις τους και είναι ρεαλιστές. Βλέπω όμως τις υπηρεσίες να κλείνουν και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Και ξαφνικά με το κλείσιμο της Δ ο υ  και του ΙΚΑ το «γλυκό έδεσε». ΟΙ τοπικοί παράγοντες εξέφρασαν την αντίθεση τους και έτσι βγήκαν από το κάδρο της συνυπευθυνότητας. « Δεν φταίμε εμείς , αλλά οι άλλοι» , λένε και συνεχίζουν.
 
Μας θεωρούν ιθαγενείς και μας κοροϊδεύουν.  Παρακολουθώ με θλίψη αυτή την κατάσταση και βλέπω ότι ουσιαστικά κανένας δεν αντέδρασε.
 
Βγάζουν κάποια ανακοίνωση, κάνουν καμιά ερώτηση , εκδίδουν και ένα ψήφισμα και έτσι βγαίνουν από την υποχρέωση. Όμως ο τόπος καθημερινά υποβαθμίζεται. Για ποιο λόγο οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι δεν τολμούν να ανεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης; Τι ακριβώς φοβούνται;
 
Συμμαχίες, μυστικές διαδρομές , χαλαροί τόνοι και καμία ουσιαστική παρέμβαση. Καμία συνεργασία και κανένας συντονισμός . Έτσι φυσικά δεν μπορείς να περιμένεις λύσεις και αδιέξοδο.
 
Να γνωρίζουν όμως ότι και στην πολιτική όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Εκτιμώ την διάθεση , την αγωνιστικότητα, την προσπάθεια αλλά αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι το αποτέλεσμα. Και μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα.
 
Ο Δήμαρχος Κουφαλίων και οι σύμβουλοι του μέχρι στιγμής έχουν χάσει και την μπάλα και το γήπεδο. Άραγε οι «υπεύθυνοι φορείς» το έχουν συνειδητοποιήσει;
 
Είναι κοινό μυστικό ότι ο γιατρός σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα μάλιστα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του πάρα πολλοί φίλοι και δημότες τον ενθαρρύνουν να είναι υποψήφιος δήμαρχος βλέποντας την σημερινή διοίκηση. Σίγουρα είναι  μια καλή λύση αρκεί να μην κάνει λάθη που έχουν κάνει οι προηγούμενοι.
 
Την στήλη την κλείνω Τρίτη βράδυ, οπότε δεν έχω νέα από το Δ.Σ. του Δήμου Κουφαλίων. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με περισσότερα νέα από την περιοχή μας.
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις