Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
1508 αναγνώστες
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011
15:10

 


ΕΡΩΤΗΣΗ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ 
( ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΄Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ)
Το Ιατρείο του ΙΚΑ στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης καλύπτει τις ανάγκες άνω των 50.000 ασφαλισμένων, εξυπηρετώντας παράλληλα ασφαλισμένους από άλλους όμορους δήμους, όπως είναι ο Δήμος Πέλλας και ο Δήμος Πολυκάστρου Κιλκίς.
Με τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου ιατρού και τις μεταθέσεις άλλων ιατρών που απασχολούνταν στο εν λόγω ιατρείο, απέμεινε μόνο ένας ιατρός καρδιολόγος. Επιπλέον, ένας παθολόγος από άλλο ιατρείο της περιοχής επισκέπτεται εκ περιτροπής -και μόνο πρωινές ώρες- το ιατρείο του ΙΚΑ στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και προσφέρει υπηρεσίες για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των ασφαλισμένων. Παράλληλα, μετά και τη διακοπή της συνταγογράφησης από το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ απευθύνονται στο ιατρείο του ΙΚΑ Κουφαλίων. Επιπρόσθετα, καμία άλλη ειδικότητα ιατρού δεν απασχολείται στο ιατρείο και, κατά συνέπεια, οι ασφαλισμένοι απευθύνονται στο ΙΚΑ της Πύλης Αξιού Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται 45 χιλιόμετρα μακριά. Την όλη κατάσταση επιβαρύνει, επιπλέον, η αδυναμία πραγματοποίησης μικροβιολογικών εξετάσεων στο εν λόγω ιατρείο, λόγω της διακοπής των συμβάσεων με συμβεβλημένα ιατρικά εργαστήρια της περιοχής.
 
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι Υπουργοί:
 
1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβουν προκειμένου να ενισχύσουν το ιατρείο του ΙΚΑ Κουφαλίων με παθολόγο, όχι μόνο κατά τις πρωινές ώρες αλλά και τις απογευματινές, καθώς και με άλλες ειδικότητες ιατρών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων;
2. Υπάρχει πρόθεση και χρονοδιάγραμμα ανανέωσης ή υπογραφής νέων συμβάσεων με τα ιατρικά εργαστήρια της περιοχής;
 Ο ερωτών Βουλευτής
Γιώργος Αρβανιτίδης
Θέμα: «Αρμοδιότητες και προβλήματα στη λειτουργία του
Κέντρου Υγείας Κουφαλίων
του Δήμου Χαλκηδόνας 
και του Κέντρου Υγείας Ιωνίας 
του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης»
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Σε πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησα στο Δήμο Χαλκηδόνας και σε συνάντηση που είχα με τους κατοίκους της περιοχής του Αγίου Αθανασίου, ενημερώθηκα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και το οποίο αφορά την εξυπηρέτησή τους από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.
Ειδικότερα, το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης καλύπτει σήμερα τις ανάγκες περίπου 60.000 κατοίκων, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς, σύμφωνα με την έκθεση της Διευθύντριας προς την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, «το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων αντιμετωπίζει αυξημένα προβλήματα στελέχωσης των πληρωμάτων ασθενοφόρου», ενώ, «κρίνεται άμεση η ανάγκη πρόσληψης επισκεπτριών Υγείας». Να σημειωθεί ότι, πριν από την εφαρμογή του νόμου «Καλλικράτης», το εν λόγω Κέντρο Υγείας κάλυπτε τις ανάγκες των Δήμων Χαλκηδόνας και Κουφαλίων, καθώς και τις ανάγκες των κατοίκων των όμορων Δήμων Αγίου Αθανασίου και Πέλλας, παρά το γεγονός ότι ανήκαν σε άλλες υγειονομικές υπηρεσίες και κέντρα. 
Με την εφαρμογή του Καλλικράτη, ο πρώην Δήμος Αγίου Αθανασίου ενσωματώθηκε στο νέο Δήμο Χαλκηδόνας, ωστόσο, δεν υπήχθη υγειονομικά στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων και, ως εκ τούτου, οι κάτοικοι του αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Ιωνίας, όπου παρουσιάζονται μεγάλα προβλήματα εξυπηρέτησης λόγω αυξημένης προσέλευσης κατοίκων και ασφαλισμένων. Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Ιωνίας, το οποίο ανήκει στο νέο Δήμο Δέλτα, καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων όλου του Δήμου, καθώς και των πρώην Δήμων Αγίου Αθανασίου και Καλλιθέας, δηλαδή, εξυπηρετεί περίπου 65.000 πολίτες.
 
 
 
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο Υπουργός:
 
1. Έχει προβλεφθεί με το νέο ΕΟΠΥΥ ότι η εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών του πρώην Δήμου Αγίου Αθανασίου θα γίνεται από το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, το οποίο ανήκει, άλλωστε, πλέον στον ίδιο Καλλικρατικό Δήμο, και όχι από το Κέντρο Υγείας Ιωνίας, το οποίο είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένο και παρουσιάζει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών λόγω αυξημένης προσέλευσης ασθενών;
2. Υπάρχει σχεδιασμός για τη στελέχωση και ενδυνάμωση των πληρωμάτων ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων;
3. Υπάρχει πρόθεση και χρονοδιάγραμμα προσλήψεων επισκεπτριών Υγείας για το εν λόγω Κέντρο Υγείας;
 
 
Ο ερωτών Βουλευτής
Γιώργος Αρβανιτίδης
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις