Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Σε επιφυλακή για το πράσινο & ρόδινο σκουλήκι
1026 αναγνώστες
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011
08:29
Η Διεύθυνση Γεωργίας Γιαννιτσών ανακοινώνει: Από την εμπειρία της καλλιέργειας του βαμβακιού στην περιοχή ευθύνης του Τμήματος Π.Ε. & Φυτοπροστασίας Γιαννιτσών, το στάδιο που βρίσκονται τα φυτά στους αγρούς (πρώτα χτένια) και βάση τη βιολογία των σημαντικών εχθρών του, αναμένονται οι πρώτες προσβολές της καλλιέργειας από Πράσινο και Ρόδινο σκουλήκι. Επιτόπιοι έλεγχοι γεωπόνων της Υπηρεσίας μας σε καλλιέργειες βαμβακιού, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη προνυμφών...σε κάποιες περιπτώσεις στο όριο της ανάγκης για ψεκασμό.
Βάση των ανωτέρω και μέχρι να μπορέσει η Υπηρεσία μας να εγκαταστήσει και παρακολουθήσει μέσω παγίδωντην εξέλιξη των πληθυσμών των ανωτέρω εχθρών συνιστούμε τα εξής:

Για το Πράσινο σκουλήκι:

Οι παραγωγοί να ελέγχουν την καλλιέργεια τους για ύπαρξη προνυμφών ή προσβολών σε χτένια και σε περίπτωση που αυτές ξεπεράσουν τα 10 σκουλήκια ανά 100 φυτά να προχωρούν σε ψεκασμούς.
Μετά τον ψεκασμό αν εξακολουθεί να υπάρχει αντίστοιχη προσβολή (βάση ελέγχου) να ακολουθεί δεύτερος ψεκασμός μετά 7 – 12 ημέρες, ανάλογα το σκεύασμα που χρησιμοποιήθηκε.
Οι ψεκασμοί συνίσταται να γίνονται το βράδυ, τόσο για το ότι είναι ασφαλέστεροι για άλλα έντομα (π.χ. Μέλισσες) όσο και γιατί έτσι καταπολεμούμε και τα ενήλικα ιπτάμενα έντομα που είναι δραστήρια το βράδυ. Ακόμη η χημική ομάδα των πυρεθρινών, είναι ευαίσθητη και διασπάτε στο φως και τη ζέστη, με αποτέλεσμα οι νυχτερινοί ψεκασμοί να αυξάνουν την αποτελεσματικότητά τους.

Για το Ρόδινο σκουλήκι:

Οι προσβολές αναμένονται στα καρύδια. Σε καρύδια δύο περίπου εβδομάδων να γίνει δειγματοληψία και αφού ανοιχτούν, αν διαπιστωθεί προσβολή σε ποσοστό 10% και άνω να γίνει ψεκασμός.
Όπως και για το Πράσινο, οι ψεκασμοί να γίνουν νύχτα με κύριο στόχο τις ενήλικες ιπτάμενες μορφές.
Αν μετά τους ψεκασμούς σε δείγμα καρυδιών, βρεθεί εκ νέου προσβολή σε ποσοστό 10% και άνω (δέκα καρύδια με προσβολή στα εκατό καρύδια δείγμα) τότε να επαναληφθεί ο ψεκασμός.
Οι παραγωγοί που θα αποφασίσουν να προβούν σε ψεκασμούς θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους Γεωπόνους ώστε να ενημερωθούν για τα εντομοκτόνα που έχουν έγκριση για την καλλιέργεια του βαμβακιού και θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες χρήσης και τις δόσεις που αναγράφονται σε κάθε σκεύασμα.
 

Ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας
& Κτηνιατρικής Πέλλας 
Τρύφων Τσαντάκης 
 
 
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο  στον ΠΑΟ Κουφαλίων 

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Βογιατζής Νικόλαος
Αντιπρόεδρος: Φραγκούδης Αθανάσιος
Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Τύπου: Καραπίτας Νικόλαος
Ειδικός Γραμματέας: Γκένιος Αντώνιος
Ταμίας: Τσολάκης Δημήτριος
Έφορος Ιματισμού: Τζήκας Χρήστος
Έφορος Ακαδημίας: Παπαμιχαήλ Ιωάννης
Γενικός Αρχηγός και εκπρόσωπος Ε.Π.Σ.Μ: Νεντίδης Δημήτριος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Γκαλιπίδης Νικόλαος
Μέλη: Γκαβανίδης Ιωάννης, Τοσκόπουλος Αθανάσιος, Μυλωνόπουλος Ιωάννης 
Ήδη η νέα διοίκηση της ομάδας επέλεξε ως προπονητή τον Περικλή Παπακωνσταντίνου με τεχνικό του σύμβουλο τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γιώργο Παπαμιχαήλ. 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού