Εντονες είναι οι αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη για την πιθανολογούμενη ακύρωση του σχεδίου μετεγκατάστασης της Διεθνούς Εκθεσης στη Σίνδο. Ο δήμαρχος του δήμου ΔΕΛΤΑ, η ΝΔ Θεσσαλονίκης και στελέχη του ίδιου κόμματος εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα και ζήτησαν εξηγήσεις.  

Με σκληρή γλώσσα απάντησε στις δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, σχετικά με τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, ο δήμαρχος Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας.

Ο δήμαρχος τόνισε οτι η δηλώσεις του κ. Καρχιμάκη οτι "όποιος λέει οτι η ΔΕΘ θα πάει στη Σίνδο, κοροϊδεύει τον εαυτό του, κοροϊδεύει και τους υπόλοιπους", εκθέτει τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη, που επανηλειμμένα έχουν δηλώσει οτι η έκθεση θα μεταφερθεί στη Σίνδο. "Αν ο κ. Καρχιμάκης υποκαθιστά όλους τους θεσμικούς φορείς που έχουν ταχθεί υπερ της Σίνδου, τότε να τον χαίρονται στο ΠΑΣΟΚ" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιουτίκας. "Είναι προφανές οτι η ΔΕΘ έχει γίνει παιχνίδι στα χέρια συμφερόντων, εμμονών και φιλοδοξιών".

ΝΔ Θεσσαλονίκης: «Ελπίζουμε να μην αληθεύει»

Σχετικά με τις δημοσιευθείσες σήμερα πληροφορίες ότι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καχριμάκης διεμήνυσε στα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ότι ακυρώνεται η μετεγκατάσταση του Διεθνούς Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η ΝΔ Θεσσαλονίκης επιθυμεί να δηλώσει τα παρακάτω:

«Ελπίζουμε να μην αληθεύει. Ελπίζουμε να μην αληθεύει η πληροφορία που διέρρευσε στον Τύπο για το μέλλον της Δ.Ε.Θ. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι απόλυτα εμφανές ότι η βούληση του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική για το μέλλον της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση για το 
μέλλον της χώρας.
Η κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση, υποχρεούται να ανακοινώσει ξεκάθαρα τις προθέσεις της και να μην κρύβεται πίσω από διαρροές και πληροφορίες.
Εκείνο όμως το οποίο δικαιούμαστε να ελπίζουμε βάσιμα είναι ότι όλα τα σχετικά ζητήματα θα ρυθμίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, εντός του 2012, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».