Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ
1029 αναγνώστες
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011
12:54

 

 

« Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
 
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αναμονής οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού Θεσσαλονίκης που επλήγησαν από το πράσινο σκουλήκι, αλλά και από τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις στην περσινή καλλιεργητική περίοδο, είδαν αναρτημένες τις καταστάσεις που απέστειλε το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στους κατά τόπους δήμους, με τις εξατομικεύσεις για τη ζημιά που είχε ο κάθε παραγωγός.
              
      Η  αίσθηση που δημιουργήθηκε από την ανάρτηση των εκτιμήσεων προκάλεσε πραγματικά παγωμάρα στους βαμβακοπαραγωγούς, οι οποίοι άλλα περίμεναν και άλλα είδαν. Η προσδοκία για αποζημιώσεις, που δημιούργησαν οι συνεντεύξεις τύπου και οι ανακοινώσεις του υπουργείου και του ΕΛΓΑ,  έκανε τους ανθρώπους αυτούς  να πιστέψουν πως ένα μέρος της ζημιάς θα καλυφθεί, παρά την τεράστια οικονομική καταστροφή που υπέστησαν.
     Τελικά οι προσδοκίες τους αυτές διαψεύσθηκαν με το χειρότερο τρόπο, όταν ξαφνικά ενημερώθηκαν ότι οι εξατομικεύσεις των ζημιών θα προκύπτουν από την επεξεργασία των στοιχείων που θα κάνει το σύστημα, παρά το γεγονός ότι οι παραγωγοί κατέβαλαν κανονικά το τίμημα του 1 ευρώ ανά στρέμμα  που απαιτείται όταν δηλώνουν τη ζημιά στον ΕΛΓΑ.
      Κανείς γεωπόνος του ΕΛΓΑ δεν πήγε στα χωράφια για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την ένταση των φαινομένων, τον τρόπο που προσπάθησαν να τα αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί και γενικότερα το πόσο μεγάλη ζημιά υπήρξε στην πραγματικότητα για κάθε έναν ξεχωριστά. Αυτό δημιούργησε τρομερές αδικίες στις εκτιμήσεις και έχει προκληθεί μεγάλη σύγχυση και αγανάκτηση στους παραγωγούς.

Θέτουμε λοιπόν προς  όλους τους αρμόδιους  τα εξής  ερωτήματα:

  • Θέλουμε τελικά να συνεχίσει να καλλιεργείται το βαμβάκι ή όχι ?
  • Θέλουμε πραγματικούς καλλιεργητές ή όχι ?
  • Θα αποκατασταθεί ποτέ η ζημιά των ανθρώπων οι οποίοι αγωνίστηκαν να περισώσουν την καλλιέργεια ενός από τα πιο εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας όπως το βαμβάκι ή θα αφεθούν  στην τύχη τους χωρίς κίνητρο, αλλά και χωρίς χρήματα να ξανακαλλιεργήσουν ?

 Κλείνοντας,  αφού προσδοκούμε την άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση των αρμοδίων θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για  διάτρητο σύστημα και βολέματος φίλων και ημέτερων.

 
Με τιμή

Για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος
ΝΙΚΟΛΑΟΣ   ΜΙΣΙΟΥΔΗΣ
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού