Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ο ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
1165 αναγνώστες
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011
00:10Η παράταξη «Αυτοδιοικητική Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας», που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, επικράτησε στις εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας. Σε σύνολο 200 ψηφισάντων, η παράταξη πήρε 104 ψήφους και εξασφάλισε 13 από τις 25 έδρες.

Δεύτερη με 87 ψήφους και 11 έδρες ήρθε η παράταξη «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση», με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος δήλωσε, ωστόσο, ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά του αποτελέσματος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, πήρε 8 ψήφους και κέρδισε 1 έδρα. Μία ψήφο πήρε ο αυτόνομος υποψήφιος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Το προεδρείο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας θα συγκροτηθεί σε σώμα όταν συγκληθεί από το μέλος με τις περισσότερες ψήφους.

Σε ότι αφορά τους εκλέκτορες για το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας της 30ης Οκτωβρίου, η «Αυτοδιοικητική Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας», εξέλεξε 16, η «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» 13 και η «Λαϊκή Συσπείρωση 1.

Η Γενική Συνέλευση και η ψηφοφορία έγινε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή 38 δημάρχων και 162 εκπροσώπων δημοτικών συμβουλίων από την Κεντρική Μακεδονία. Η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε με ψήφους 2 υπέρ και 1 κατά να ψηφίσει ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης. Ο δήμαρχος, Γιώργος Παπαθανασίου έχει τεθεί σε αργία με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιου Σώκου.

Ο νέος θεσμός των ΠΕΔ αντικαθιστά τις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων που υπήρχαν σε κάθε νομό.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δανιηλίδης δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για να κερδίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το χαμένο έδαφος και αν χρειαστεί δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με το κεντρικό κράτος.

 Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

 Από την πλευρά του, ο κ. Κυρίζογλου τόνισε ότι θα προσφύγει στο δικαστήριο για τη νομιμότητα και το κύρος των εκλογών. Πρόσθεσε ότι «το βαθύ ΠΑΣΟΚ έκανε το θαύμα του» και άφησε αιχμές κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τονίζοντας ότι ήταν το εργαλείο του.

 

 

Παραιτήθηκε από τα κοινά ο δήμαρχος του πρώην δήμου Μενηίδος Τάσος Παπαδόπουλος


Ο πρώην δήμαρχος Μενηίδος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Τάσος Παπαδόπουλος κατάθεσε στην πρόεδρο του ΔΣ κα Ιγνατιάδου, την παραίτηση του απο τα κοινά.

«Προς τον πρόεδρο Του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας

Κε πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή υποβάλλω την παραίτηση μου από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας. Λόγοι προσωπικοί δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω την ενασχόληση μου με τα κοινά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στον –πρώην- δήμο Μενηίδος, στον οποίο επί σειρά ετών, ως επικεφαλής μιας δημοτικής αρχής προσηλωμένης στην αρχή της χρηστής διοίκησης, ανιδιοτελώς, με διαφάνεια και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του δήμου, συμβάλλαμε στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη αλλά παράλληλα και στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Κυρίως όμως θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες του πρώην δήμου Μενηίδος, αφενός μεν για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν εκλέγοντας με για δύο συνεχείς τετραετίες δήμαρχο, αφετέρου δε για την χρήσιμη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η δίκαιη και έντιμη σχέση με τους διοικούμενους πολίτες είναι η πεμπτουσία της υποχρέωσης κάθε δημόσιου λειτουργού. Εύχομαι στην δημοτική αρχή του διευρυμένου «Καλλικρατικού» Δήμου Σκύδρας κάθε επιτυχία στο έργο της.

Σας ευχαριστώ 

Με εκτίμηση

Τάσος Παπαδόπουλος»

 

Νέος υποβιβασμός για Ηρακλή!

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, ο Ηρακλής υποβιβάζεται στη Football League 2. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας επικύρωσε το πρακτικό της συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας, με το οποίο ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική (Football League 2)

   Η απόφαση ελήφθη χωρίς να συζητηθεί, αφού το άρθρο 35 του ΚΑΠ προβλέπει στην περίπτωση προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια αποκλεισμό της ομάδας που θα προσφύγει από τους αγώνες τους πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει. Αυτό σημαίνει ότι ύστερα από τρεις συνεχείς αγώνες στους οποίους θα υπάρξουν ισάριθμοι μηδενισμοί, η ομάδα υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία.

   Να σημειωθεί ότι αύριο (20/9) αναμένεται να εκδικαστεί η αγωγή του Ηρακλή στο Εφετείο Αθηνών, κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για τον υποβιβασμό του στη Football League και τη συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στη Σούπερ Λίγκα.

 

 

Γιγαντιαία επιχείρηση εξάρθρωσης πολυμελούς σπείρας εκβιαστών από την ΕΛΑΣ, στη Θεσσαλονίκη


Σε τουλάχιστον 28 συλλήψεις φερόμενων ως μελών του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στη Θεσσαλονίκη και σ’ άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, προχώρησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Κατά τη γιγαντιαία επιχείρηση των διωκτικών αρχών πραγματοποιήθηκαν αρχικά κατ’ οίκων έρευνες υπόπτων στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες και στη Χαλκιδική, όπου κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, όπλα και ναρκωτικά. Κατά την αστυνομική προανάκριση οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις.

Όπως έγινε γνωστό, το πολυάριθμο κύκλωμα εκβίαζε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, κατά βάση της Θεσσαλονίκης, «πουλώντας» προστασία. Η δράση της συμμορίας επεκτείνονταν και στη χορήγηση δανείων σε επιχειρηματίες και ιδιώτες με όρους τοκογλυφικούς. Στα «δίχτυα» της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι έπεσαν πάνω από πενήντα θύματα.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα πραγματοποιηθούν αύριο από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παραπάνω κύκλωμα δεν έχει σχέση με άλλο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε προ μηνών στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιούνταν κι αυτό σε εκβιασμούς, προστασία νυχτερινών μαγαζιών και τοκογλυφίες. Μάλιστα, ο «εγκέφαλος» εκείνου του κυκλώματος, που αριθμούσε συνολικά 22 άτομα, μεταξύ άλλων, είχε δανείσει το χρηματικό ποσό των 514 χιλιάδων ευρώ στην ΠΑΕ Ηρακλής με αντάλλαγμα τα έσοδα της ομάδας από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις