Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ...!
1179 αναγνώστες
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011
00:02

 Στην «εφεδρεία» 30.000 από ΟΤΑ και

τον ευρύ δηµόσιο τοµέα

 
Πρώτοι φεύγουν όσοι είναι κοντά στη σύνταξη – Για έναν χρόνο συν 6 µήνες θα αµείβονται µε το 60% των αποδοχών
 
Στην «εφεδρεία» 30.000 από ΟΤΑ και τον ευρύ δηµόσιο τοµέα
 
Η κυβέρνηση µετά το τριπλό σοκ – την επιβολή της εισφοράς στα ακίνητα, την περικοπή των συντάξεων και τη µείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ – που επιφύλαξε για τα νοικοκυριά προχωρεί βήµα βήµα στο δεύτερο µέρος του σχεδίου έκτακτης ανάγκης: ένταξη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 30.000 
εργαζοµένων στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα ως το τέλος του χρόνου.
 
Η µείωση του αριθµού των εργαζοµένων που θα ξεκινήσει από τους οργανισµούς τοπικής αυτοδιοίκησης και θα επεκταθεί σε φορείς της γενικής κυβέρνησης ετέθη ως απαράβατος όρος στον γύρο των διαπραγµατεύσεων (από τις 8 ως τις 20 Σεπτεµβρίου) µε την τρόικα για την αναθεώρηση του µεσοπρόθεσµου προγράµµατος 2011-2015 και του προϋπολογισµού του 2012. Το νέο Μεσοπρόθεσµο κατ’ ουσίαν αποτελεί το νέο µνηµόνιο στο οποίο θα συµπεριληφθούν όλα τα µέτρα που στοχεύουν στη µείωση του κράτους και των ελλειµµάτων. Είναι προφανές ότι τα περιθώρια γιατην κυβέρνησηεξαντλήθηκαν.
Αντίστροφη μέτρηση
Στην κυβέρνηση, παρά την ανησυχία για τις αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν στον δηµοσιοϋπαλληλικό χώρο, είναι όλα έτοιµα για την εφαρµογή του µέτρου. Αύριο παραδίδονται στο υπουργείο Οικονοµικών τα στοιχεία µε το πλεονάζον προσωπικό στους εκατοντάδες φορείς της γενικής κυβέρνησης. 
Κατά τις πληροφορίες, η εντολή που δόθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο είναι η επιλογή να γίνει από όλους τους φορείς που απαρτίζουν τη «γενική κυβέρνηση», δηλαδή: 
τους οργανισµούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τις δηµοτικές επιχειρήσεις, τα νοµικά πρόσωπα δηµοσίου δικαίου και τους δηµόσιους φορείς και οργανισµούς. Αλλοι από αυτούς θα κλείσουν, άλλοι θα συγχωνευθούν και από όσους θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους το 10% του προσωπικού θα τεθεί σε εφεδρεία. 
Οπως σηµειώνει κορυφαία κυβερνητική πηγή στο «Βήµα», «από τη διαδικασίαεξαιρέθηκαν οι ∆ΕΚΟ που είναι εισηγµένες στο Χρηµατιστήριο και σε όσες εφαρµόζονται ήδη προγράµµατα εξυγίανσης όπως οι συγκοινωνίες. Συνολικά οι φορείς(συµπεριλαµβανοµένων των ΟΤΑ), από τις διοικήσεις των οποίων ζητήθηκε να εφαρµόσουν το µέτρο, απασχολούν σήµερα 400.000 και πλέον άτοµα. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να επιλέξουν το 10% των εργαζοµένων οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι να τεθούν σε εφεδρεία». Ακόµη εξηγεί ότι για τους περισσότερους υπαλλήλους το µέτρο θα εφαρµοσθεί µε τη µορφή «εθελουσίας εξόδου» ώσπου να συνταξιοδοτηθούν. Αυτό προϋποθέτει να θέλουν περίπου έναν χρόνο ακόµη για να συµπληρώσουν τα χρόνια ασφάλισης που απαιτούνται για τη σύνταξη και αν χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις η εφεδρεία µπορεί να παραταθεί για έξι επιπλέον µήνες. 
Σε αυτό το διάστηµα θα παίρνουν το 60% των αποδοχών τους, αλλά οι ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλονται για τον µισθό που έχουν σήµερα. Στο ίδιο καθεστώς θα υπαχθούν και εργαζόµενοι µε συµβάσεις ορισµένου χρόνου που λήγουν ύστερα από µερικούς µήνες. Η επιλογή θα γίνει από τις διοικήσεις. 
Μειώσεις μισθών
Το επόµενο βήµα θα είναι οι µειώσεις µισθών καθώς οι απολαβές τους θα πρέπει να προσαρµοστούν στα επίπεδα του νέου µισθολογίου. Αλλά, όπως επισηµαίνει στην επιστολή, το κόστος µισθοδοσίας των φορέων της γενικής κυβέρνησης, δηλαδή του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα, θα πρέπει να προσαρµοστεί στα διεθνή στάνταρντ και να µην υπερβαίνει το 30%-60% των εσόδων που θα πρέπει να έχουν ανάλογα µε τη δραστηριότητά τους. 
 
 
to bhma
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις