Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ "ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
1295 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011
00:18

Ο Παύλος Μελάς με τη στολή του Μακεδονομάχου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στίς 17 Μαρτίου του 1907 ο Καπετάν Νικηφόρος ( Ιωάννης Δεμέστιχας ) εισήλθε στη φωλιά των κομιτατζήδων στα Κουρφάλια όπως τα αναφέρει η Πηνελόπη Δέλτα στα μυστικά του βάλτου , με 70 έλληνες Μακεδονομάχους απ΄την λίμνη των Γιαννιτσών. Το στρατόπεδο της Χαλκηδόνας φέρει το όνομα του. Τα μυστικά του βάλτου είναι το εθνικό μας βιβλίο για τον Μακεδονικό Αγώνα, δηλαδή οι πηγές που έχουμε για τον Μακεδονικό Αγώνα είναι απ΄το συγκεκριμένο βιβλίο . Στα Κουφάλια στην άλλοτε φωλιά των κομιτατζήδων υπάρχει μια μεγαλοπρεπής πλατεία Μακεδονίας και ο δρόμος ο οποίος την διασχίζει ονομάζεται Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη η ψυχή , ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού Αγώνος απουσιάζει ο Ανδριάντας του . Η ιστορία μας παρακαλάει . Η Πέλλα συμβολίζει την Αρχαία Μακεδονία του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ , τα Κουφάλια την σύχρονη Μακεδονία, την εποχή του Μακεδονικού Αγώνος , Μητροπολίτου Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη  και η Γέφυρα την Απελευθέρωση της Μακεδονίας απ΄τους Τούρκους στις 26 Οκτωβρίου 1912. Στα Κουφάλια έγινε η μεγαλύτερη μάχη στον Μακεδονικό Αγώνα που προετοίμασε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. 1430-1912. Εσύ Δήμαρχε τι θα κάνεις για όλα αυτά ; . 


ΕΝΑΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ . 

 

Δεν χρωστάω... 

Δεν πληρώνω...

 

Η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος, την ώρα που ανακοινώνει για πολλοστή φορά νέα μέτρα – χαράτσια, που οδηγούν στην εξαθλίωση την εργαζόμενη πλειοψηφία, την ίδια στιγμή παρακαλάει το εφοπλιστικό κεφάλαιο για «συζήτηση» αν και πως θα «συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια».Δεν υπάρχει πια, καμία αυταπάτη, σε κανέναν εργαζόμενο, για το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η κυβέρνηση και τα στηρίγματά της. Έτσι, η εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας, στα εισοδήματά μας, στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, κάνει επιτακτικότερη την ανάγκη για δυναμικότερες απαντήσεις, για μεγαλύτερο συντονισμό και έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά μας.
Η απάντησή μας πρέπει να είναι η πρακτική εφαρμογή του βασικού συνθήματος των πλατειών του Μαΐου - Ιουνίου, που αγκάλιασε η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
 ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ...

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ... 


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...

• Απορρίπτουμε λογικές που καλλιεργούν αυταπάτες και παθητική στάση στους εργαζόμενους γύρω από τη συνταγματικότητα του νέου χαρατσιού. Έχουν άλλωστε αποδείξει ότι το Σύνταγμα είναι ένα ακόμη κουρελόχαρτο μπροστά στο ‘’εθνικό συμφέρον’’ κάνοντας σαφές σε όλους μας, ότι γι’ αυτούς, νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού.
• Δημιουργούμε δίκτυο αλληλεγγύης για να αποτρέψουμε με μαζικό τρόπο, κάθε προσπάθεια να κόψουν το ρεύμα σε συμπολίτες μας, κάθε προσπάθεια τραπεζιτών να βγάλουν σε πλειστηριασμό το σπίτι συνανθρώπων μας, που δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση τους.
• Καλούμε τους τοπικούς συλλόγους εργαζομένων της ΔΕΗ και των Τραπεζών, τα Εργατικά Κέντρα, όλα τα σωματεία εργαζομένων, να πάρουν αποφάσεις και να καλύψουν τους εργαζόμενους – μέλη τους στη μη εφαρμογή αντιδραστικών και ανάλγητων αποφάσεων που πετούν στο δρόμο ανθρώπινες ψυχές.
• Καλούμε σε μαζική συμμετοχή σε εκδηλώσεις κοινωνικής ανυπακοής, για να αποτρέψουμε την επιστροφή του ρολογιού στην εποχή των παγετώνων, για να επιβάλουμε ότι την κρίση δεν θα την πληρώσουμε εμείς, αλλά αυτοί που τη δημιούργησαν. Με πολύμορφες δράσεις και αγώνα διαρκείας από συνδικάτα, συλλόγους, μικρομεσαία αγροτιά, φοιτητές και μαθητές μπορούμε να νικήσουμε.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 18.30

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 

(οδό ΜΑΔΥΤΟΥ)

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ... 

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ...

 

 

 

 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΔΡΑΠΟΔΑ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ

 
 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ (ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΠΗ), ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ.

 

 
ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ :

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ (ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ  ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ),

Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.


 
Συνδημότες και συνδημότισσες, η αγανάκτησή μας τώρα ξεχειλίζει ! Αυτοί, που ευθύνονται για την κρίση, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας διαλύουν την κοινωνία. Με το πρόσχημα και την τρομοκρατία της χρεωκοπίας επιδιώκουν να αρπάξουν και το τελευταίο ευρώ του εργαζόμενου, να ξεπουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές όλη τη δημόσια περιουσία. Κάθε εβδομάδα κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ ανακοινώνουν και νέα δέσμη μέτρων. Οι μισθοί και οι συντάξεις θα φτάσουν τα 300 ευρώ, η ανεργία το 1,5 εκατομμύριο, ο εργάσιμος χρόνος ανάλογα με τις ορέξεις του εργοδότη. Βάζουν λουκέτα παντού. Εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου φορολογική λαίλαπα, εισφορά «αλληλεγγύης» για τους τοκογλύφους, φόρος στο δικαίωμα για δουλιά κάθε αυτοαπασχολούμενου «επιτηδεύματος», μόνιμο χαράτσι στα ακίνητα «έκτακτη εισφορά» (στο Ωραιόκαστρο για να γνωρίζουμε τι θα μας χρεώσουν πολλαπλασιάζουμε τα τεραγωνικά του ακινήτου επί 5 ευρώ).
Αλλά τώρα πια δεν μας φοβίζουν. Τα νέα χαράτσια που επιβάλλουν μας ενώνουν και μας εξοργίζουν. Όλοι μαζί μπορούμε να τους στείλουμε πίσω τον λογαριασμό.

Οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με πάμπολλες άλλες κινήσεις και πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα οργανώνουμε την άρνηση πληρωμών και συντονίζουμε τις δράσεις ανυπακοής και αλληλεγγύης.

 

Εμείς άλλωστε έχουμε την εμπειρία της άρνησης πληρωμής του χαρατσιού για τα υδρόμετρα της ΕΥΑΘ και   γνωρίζουμε πολύ καλά πως  αν ο αγώνας μας είναι καθολικός δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε (δεν θα τολμήσουν διακοπές ρεύματος) και η νίκη αργά ή γρήγορα θα είναι με το μέρος μας ανεξάρτητα από τις όποιες δικαστικές αποφάσεις.

 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις