Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Το χρονικό μιας προαποφασισμένης χρεοκοπίας…!
1156 αναγνώστες
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011
00:01


Του Γιάννη Μυλωνά
 
Εφτακόσια δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 500 δις Ευρώ,  έχουν στοιχηματίσει οι κερδοσκόποι πάνω στην χρεοκοπία της Ελλάδος. Είναι περίπου ίδια περίπτωση, όταν κάποιος αγοράζει ένα σαπιοκάραβο και μετά το βουλιάζει για να εισπράξει τα ασφάλιστρα. Ωστόσο όπως γράψαμε πολλές φορές, το χρέος της Ελλάδος είναι μια φούσκα, μια απάτη πού το διόγκωσαν οι τράπεζες οι οποίες το μεταπούλησαν, όπως και τα ασφάλιστρα κινδύνου, 20 και 30 φορές ώστε να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα να είναι απολύτως αδύνατον να εξοφληθεί εις τους αιώνες. Το πραγματικό ποσό που χρωστά η Ελλάδα είναι περίπου 40 δις Ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα είναι κεφαλαιοποίηση πανωτοκιών πάνω σε πανωτόκια. Όπως ανάφερε και ο Μίκης Θεοδωράκης στην Νάουσα, η χώρα μας δανείστηκε 1 δις δολάρια πριν από 30 χρόνια και πλήρωσε 53 δις δολάρια για να το εξοφλήσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες χώρες. Π.χ. ο πλούτος που παράγει η Ευρωζώνη κάθε χρόνο (ΑΕΠ) είναι 11 τρισεκατομμύρια Ευρώ. Όμως οι λαοί της Ευρωζώνης χρωστάνε στις τράπεζες 44 τρις Ευρώ. Έτσι όλος ο πλούτος του πλανήτη συσσωρεύτηκε στις τράπεζες, οι δε λαοί μετατράπηκαν  σε δούλους των κολοσσιαίων τραπεζών, οι οποίες καθορίζουν την τύχη τους πουλώντας φούσκες με κοπανιστό αέρα. 
Οι τραπεζίτες ωστόσο δεν θα μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα, αλλά κατέχοντας τα ΜΜΕ και με την κατακλυσμική πλύση εγκεφάλου, (είναι τυχαίο ότι η Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελα είναι κάθε μέρα στις τηλεοράσεις, ενώ κανένα κανάλι δεν έδειξε την μεγαλειώδη συγκέντρωση του Μίκη στην Νάουσα;) προωθούν και τοποθετούν τους δικούς τους ανθρώπους στις κυβερνήσεις των κρατών, οι οποίες τις περισσότερες  φορές λειτουργούν ως δικοί τους ατζέντηδες σε βάρος όλων των άλλων. Η Ελλάδα π.χ. έχει 17% αγροτική τάξη. Επομένως αναλογικά θα έπρεπε να έχει 17% αγρότες βουλευτές στην Βουλή, δηλ. περίπου 51 άτομα. Όμως δεν έχει ούτε έναν αγρότη βουλευτή. Το ίδιο γίνεται με τους εργάτες. Θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 120 εργάτες βουλευτές στη Βουλή. Δεν υπάρχει ούτε ένας για δείγμα. Είναι παράλογο για να μην πω ηλίθιο, ένας αγρότης, ή ένας απολυμένος εργάτης που δεν έχει ούτε δραχμή στην τσέπη του να ψηφίζει μεγαλόσχημους δικηγόρους και γιατρούς, οι οποίοι ουσιαστικά κοιτούν μόνο το δικό τους συμφέρον, ενώ περνούν νόμους εναντίων των αγροτών και εργατών και ταυτόχρονα αποποινικοποιούν, όπως με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τις δικές τους ποινικές παραβάσεις. Θα μου πείτε ότι οι αγρότες και οι εργάτες δεν έχουν πτυχία κ.λ.π. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, ίσως να είναι και πλεονέκτημα. Διότι πόσα μπορεί να κλέψει ένας απλός αγρότης; Χίλια ή το πολύ δυο χιλιάδες ευρώ. Πόσα μπορεί να κλέψει ένας παραμορφωμένος πολυπτυχιούχος χρηματιστής, οικονομικός αναλυτής, υπουργός, ή πρόεδρος ενός κράτους, όπως ο Μάρκος στις Φιλιππίνες, ο Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, (λέγεται ότι η περιουσία του φτάνει τα 52 δις δολάρια, ενώ όταν έγινε πρόεδρος της Αιγύπτου ήταν ένας απλός συνταγματάρχης. Πλούτο που έχει η Αίγυπτος!!!)ή ο Μπεν Αλή της Τυνησίας που σήκωσε όλο το χρυσό της χώρας κ.λ.π; Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Πιστεύω ότι ένας τίμιος, ηθικός και επαναστάτης αγρότης είναι πολύ καλύτερος για βουλευτής από έναν δικηγόρο, ή γιατρό, ή μηχανικό που κοιτά μόνον το συμφέρον του. 
Το 1976 ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας οργάνωσε την μεγαλειώδη πορεία στον Αξιό. Πρόεδρος του Α.Σ.Ν. ήταν ο αείμνηστος Κώστας Μαγγανάρης. Ο Κώστας οδηγούσε πάνω κάτω στην εθνική οδό το αγροτικό του αυτοκίνητο, ενώ εγώ νεαρός φοιτητής τότε, ήμουν στην καρότσα και προσέχαμε τα χιλιάδες τρακτέρ να είναι στην δεξιά μεριά, ώστε να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία. Ήταν η μεγαλύτερη πορεία που έγινε ποτέ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ, ώστε στις επόμενες Ευρωεκλογές τον τοποθέτησε έκτο στην λίστα των Ευρωβουλευτών. Ο Κώστας αγνός άνθρωπος και απλός αγρότης, φοβήθηκε την ευθύνη και παρεκάλεσε τον Ανδρέα να τον τοποθετήσει σε μη εκλόγιμη σειρά, όπως και έγινε και δυστυχώς δεν εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής. Θεωρώ ότι ο Κώστας θα ήταν πολύ καλύτερος Ευρωβουλευτής από την περισπούδαστη Δαμανάκη (με τις απειλές περί δραχμής) της γενιάς του Πολυτεχνείου, η οποία γενιά ουσιαστικά διέλυσε την Ελλάδα. 
Ο Νάιγκελ Φάρατζ, είναι ένας Ευρωβουλευτής του Κόμματος Ανεξαρτησίας της Αγγλίας. Στην αρχή όταν μιλούσε στην Ευρωβουλή γελούσαν ειρωνικά, αλλά τώρα κάθε φορά που παίρνει τον λόγο τους κόβεται το αίμα. Έχει κάνει λιώμα τον Μπαρόζο και τον Ρομπόι. Ειδικά για τον Ρομπόι είπε τα εξής: «Μας είπαν ότι θα αποκτήσουμε έναν πρόεδρο, μια παγκόσμια φυσιογνωμία για να ηγηθεί 500 εκ. ανθρώπων και να μας εκπροσωπήσει στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Δυστυχώς μας τύχατε εσείς. Δεν θέλω να φανώ αγενής, αλλά έχετε το χάρισμα μιας βρεγμένης πατσαβούρας και την εμφάνιση ενός χαμηλόβαθμου υπαλλήλου. Ποτέ δεν σας έχω ακούσει, κανένας στην Ευρώπη δεν έχει ακούσει για σας. Ποιος μηχανισμός σας ψήφισε; Ξέρω ότι η δημοκρατία δεν είναι δημοφιλής για εσάς…Έχω την αίσθηση ότι είσθε επικίνδυνος και ότι δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η πρόθεσή σας είναι να γίνεται ο αθόρυβος δολοφόνος της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και των Ευρωπαϊκών Εθνικών κρατών… (απευθυνόμενος και στους δυο.) Ποιοί στο διάολο νομίζεται ότι είστε;… Είστε όντως πολύ επικίνδυνοι. Μετά χαράς καταστρέφεται την Δημοκρατία. Φαίνεστε ευτυχισμένοι που βγαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι στην ανεργία και στην φτώχεια…Από τότε που αναλάβατε την προεδρία κ. Ρομπόι έχουμε δει την Ελλάδα να υποβιβάζεται σε ένα προτεκτοράτο. Κύριε δεν νομιμοποιήστε να κατέχεται επ’ ουδενί αυτήν την θέση και μιλώντας εκ μέρους της πλειοψηφίας του Βρετανικού λαού δηλώνω ότι “δεν σας γνωρίζουμε, δεν σας θέλουμε και όσο πιο σύντομα αποσυρθείτε τόσο το καλύτερο” (υπάρχουν δεκάδες βίντεο με τον Νάιγκελ Φάρατζ, μερικά με Ελληνικούς υπότιτλους που αναφέρονται και στην Ελλάδα. Δείτε τα, είναι καταπληκτικός.) Αν είχαμε 2-3 βουλευτές σαν αυτόν, δεν θα περνούσε το μεσοπρόθεσμο στην Βουλή. Διότι τώρα αφού ξεζουμίσουν και στεγνώσουν τον Ελληνικό λαό, το πιο πιθανόν μετά 2-3 χρόνια να τον στείλουν στην χρεοκοπία και να αρπάξουν όλο τον ορυκτό μας πλούτο, αφού δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τα δάνεια που μας επέβαλαν. 
Πρέπει να μάθουμε να ψηφίζουμε τους τίμιους, τους ηθικούς και τους πατριώτες αγωνιστές. Τα πτυχία τις περισσότερες φορές είναι φανταχτερή γαρνιτούρα. Όπως λέει και ο Αριστοτέλης “η αρετή δεν διδάσκεται, ούτε κληρονομείται”. Πρέπει να την έχεις μέσα σου. Γιατί αλλιώς, θα πάθουμε όπως στην παροιμία “αλλού βαρούν τα όργανα και αλλού χορεύει η νύφη”
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού