Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2006 αναγνώστες
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011
00:18

 Με μια νέα γενιά εν δυνάμει αστέγων έρχονται καθημερινά 

αντιμέτωπες οι κοινωνικές υπηρεσίες δήμων της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για άτομα, πολλές φορές και οικογένειες, που βρίσκονται στα πρόθυρα έξωσης από την κατοικία τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα ενοίκια ή τις δόσεις των δανείων τους. Είναι γονείς που έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν καμία άλλη οικονομική βοήθεια, με αποτέλεσμα να αναζητούν διέξοδο στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Οι υπάρχουσες δομές αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δημιουργείται. Μέχρι πριν από ένα χρόνο, οι άποροι του νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι στερούνται ένα πιάτο φαγητό για να ζήσουν, υπολογίζονταν σε συνολικά 2.000, εκ των οποίων οι 200 δεν είχαν στέγη και τη νύχτα περιφέρονταν στους δρόμους. Από το «προφίλ» των αστέγων προέκυπτε πως κυρίως είναι ενήλικες, στην πλειονότητά τους άνδρες, οι περισσότεροι άστεγοι για μικρό διάστημα. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά αυτά διαφοροποιούνται το τελευταίο διάστημα.
«Πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που θα χτυπήσει την πόρτα μας τους επόμενους μήνες», λέει στον «Α» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στο δήμο Νεάπολης Συκεών, Δημήτρης Απατσίδης. «Πέρυσι τέτοιο καιρό, φοβόμασταν ότι θα υπήρχε κύμα εξώσεων, καθώς οι άνθρωποι που ζητούσαν βοήθεια μας έλεγαν ότι χρωστούσαν πολλές δόσεις δανείων. Κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε μέχρι στιγμής λόγω αναστολής των κατασχέσεων, ωστόσο τους επόμενους μήνες σίγουρα θα μας απασχολήσει. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, η πρώτη είναι αλλοδαποί και η δεύτερη περιλαμβάνει οικογένειες στις οποίες οι γονείς μένουν χωρίς δουλειά. Ιδιαίτερα συχνό σε αυτήν τη δεύτερη κατηγορία είναι ο πατέρας να εργαζόταν στον τομέα της οικοδομής, τομέας που χτυπήθηκε ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση», προσθέτει.
«Η αλήθεια είναι ότι και στο δήμο μας έχουν αυξηθεί πολύ οι περιπτώσεις ανθρώπων που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, άνθρωποι που σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και το ενοίκιο. Είναι πια τόσο πολλοί που ο δήμος αδυνατεί να δώσει έστω και ένα μικρό βοήθημα που έδινε. Για το λόγο αυτό, συστήσαμε πριν από λίγο καιρό μια επιτροπή Κοινωνικού Ταμείου, που μεταξύ άλλων θα δώσει προτεραιότητα στη λειτουργία και στο δήμο μας ενός Κοινωνικού Παντοπωλείου», επισημαίνει και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Αβρόρα Σαββίδου.
Ιδια εικόνα μεταφέρει και για το δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης ο αντιδήμαρχος Γαβριήλ Παναγιωτίδης, ο οποίος σημειώνει ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα αυτοί που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και προστρέχουν στο δήμο για βοήθεια.
Για κύμα εξώσεων στο δήμο Παύλου Μελά κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λίλτσης. «Λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που απευθύνονται σε μας και πρόκειται κυρίως για οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω ανεργίας. Είναι πια πάρα πολλοί αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιό τους. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε πόρους μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς ο δήμος αδυνατεί να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες, αφού μέρα με τη μέρα οι περιπτώσεις αυτές αυξάνονται», εξηγεί.
 
Εορταστικές εκδηλώσεις 28ης Οκτωβρίου 
στο Δ.Δ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Εξίσου εορταστικό ήταν το κλίμα και στον δημοτικό διαμέρισμα Χαλκηδόνας . Την κατάθεση στεφανιών ακολούθησε η παρέλαση μαθητών από τα σχολεία της περιοχής. Το Δήμο Χαλκηδόνας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΝΑΚΗΣ
 
 
 
 
Μια ώρα πίσω  οι 
δείκτες των ρολογιών
Χειμερινή ώρα , με τους δείκτες των 
ρολογιών να γυρνούν μία
 ώρα πίσω.
Στις 04:00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να δείξουν 03:00.

Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις