Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ...! ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΚΟΣ ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ( ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ)
1361 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011
00:06
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
 
ΤΟΥ  ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ
 
 ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ   
ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ 
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΣΤΗΝ 
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ 
 

Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι ο συνομιλητής μου δεν "μασάει τα λόγια "του.

Προσπάθησα να τον "κεντρίσω..." με τις ερωτήσεις μου και αυτός τις απάντησε με τον ποιο σαφή τρόπο. 

Νομίζω ότι ο αναγνώστης θα καταλάβει αρκετά πράγματα από την σημερινή συνέντευξη με τον αρχηγό της παράταξης που κέρδισε της εκλογές στο δήμο Χαλκηδόνος κ. Γιάννη Μπίκο... 

Χ.Θ.

«Σε όλη αυτή την πορεία μου κρατώ το λόγο μου και ως άνδρας αλλά και ως πολιτικός.
Ο Παναγιώτης Δαικούδης πίστεψε  ότι με την κίνηση της  απομάκρυνσης μου θα ενισχύσει το πολιτικό του άρμα και θα δώσει σάρκα και οστά στον αλαζονικό φιλόδοξο πολιτικό του μέλλον, καθώς όπως διατύπωσε και ο ίδιος στην επιστολή του, με θεώρησε τροχοπέδη στους στόχους του μετά την εκλογή αλλά όχι πριν από αυτή! Πρόκειται πραγματικά περί εξαπάτησης και αδικίας στο πρόσωπο μου!
Αλλά και παραπλάνησης του εκλογικού σώματος πράγμα το οποίο με ενοχλεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.  Όποια αξιώματα και εάν έφερα κατά καιρούς θέλησα να  υπηρετήσω την κοινωνία και όχι να την αποπροσανατολίσω.
Στρατεύτηκα σε αυτή την προσπάθεια για να προσφέρω στον Δήμο μας…»


«Αγωνιώ για τις διχαστικές διαθέσεις και συμπεριφορές του δημάρχου και των συνεργατών του, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να διαψεύδουν τις προσδοκίες και τις ελπίδες όλων μας για ενότητα στο δήμο…»


"Η απόφαση του Δημάρχου να με απομακρύνει και να αναλάβει προσωπικά το εν λόγω σχέδιο χωρίς να σκεφτεί ούτε καν το ενδεχόμενο αντικατάστασης μου από κάποιο άλλο ικανό μέλος της παράταξης μας,  καταδεικνύει τον συγκεντρωτισμό που διαθέτει ο ίδιος καθώς θεωρεί ότι είναι ο μόνος ικανός και κανένας άλλος..."
 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΥΞΗ  ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΊΤΕ ΣΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ"

Χ.Θ. 

Γρηγόρης Αλεξιάδης: 

Θέλουμε ΚΑΠ με πολιτική
 φυσιογνωμία κι ενεργούς αγρότες


ΤΟΥ: ΣΑΚΗ ΤΣΑΚΙΡΗ


  
O  Γρηγορης Αλεξιαδης σε παλαιοτερο στιγμιοτυπο στην Λαρισα

 
 
Θέλουμε μία ΚΑΠ με πολιτική φυσιογνωμία, με ενεργούς αγρότες και μία γεωργία που θα συμβάλλει στην απασχόληση και στην περιφερειακή ανάπτυξη, που θα διατηρεί τον παραγωγικό και τον κοινωνικό ιστό και παράλληλα θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στην περιφέρεια. Αυτό είπαμε, σε αυτό επιμένουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Γ. Αλεξιάδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Αλεξιάδη

 

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και σας ευχαριστώ γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να σας παρουσιάσω, όσο πιο σύντομα είναι δυνατό, ορισμένες επισημάνσεις για την ΚΑΠ μετά το 2013, αλλά και ορισμένες σκέψεις για το ζήτημα αυτό, όπως το βλέπει η ΠΑΣΕΓΕΣ. Να υπενθυμίσω απλά αυτό στο οποίο όλοι συμφωνήσαμε. Θέλουμε μία ΚΑΠ με πολιτική φυσιογνωμία, με ενεργούς αγρότες και μία γεωργία που θα συμβάλλει στην απασχόληση και στην περιφερειακή ανάπτυξη, που θα διατηρεί τον παραγωγικό και τον κοινωνικό ιστό και παράλληλα θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στην περιφέρεια. Αυτό είπαμε, σε αυτό επιμένουμε.

 

Πριν από ένα μήνα περίπου, στις 12 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ μετά το 2013. Μπήκαν φιλόδοξοι στόχοι, μεγάλες προσδοκίες. Να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της επισιτιστικής ασφάλειας και της ζήτησης τροφίμων. Να υπάρξει συμβολή στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα. Να βελτιωθεί η διαχείριση των φυσικών πόρων με βιώσιμο τρόπο. Να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές. Να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή στις αγροτικές περιοχές. Να επιδιωχθεί ο περιορισμός της μεταβλητότητας του αγροτικού εισοδήματος.
Πραγματικά ελάχιστοι μπορούν να διαφωνήσουν με αυτούς τους φιλόδοξους στόχους και με την ανάγκη αντιμετώπισης των προκλήσεων αυτών. Όμως δεν αρκεί να θέτονται τέτοιοι φιλόδοξοι στόχοι, εάν δεν συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους για την επίτευξή τους.
Και η πρώτη αίσθηση που αποκτήσαμε από την πρόταση της Επιτροπής είναι ότι οι ετήσιες εισροές από τις άμεσες ενισχύσεις στη χώρα μας μειώνονται σταδιακά, από 5% το 2014 σε 9% το 2019. Η μείωση αυτή είναι απαράδεκτη, γιατί έρχεται σε μια στιγμή που το αγροτικό εισόδημα συμπιέζεται. Πραγματικά, το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε είναι να μην μειωθούν οι πόροι και να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο με εκείνο του 2013.
Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις για την “πράσινη ενίσχυση” με το υποχρεωτικό-ανελαστικό ποσοστό του 30% είναι πολύπλοκες, γραφειοκρατικές, δύσκολα διαχειρίζονται, είναι δαπανηρές, δυσχεραίνουν την ανταγωνιστική θέση των αγροτών και διευκολύνουν τις εισαγωγές προϊόντων τρίτων χωρών στην ΕΕ. Η εισαγωγή της πράσινης συνιστώσας, αν είναι αναπόφευκτη, πρέπει να γίνει σε χαμηλότερο ποσοστό, με απλό και κατανοητό τρόπο, χωρίς αύξηση της γραφειοκρατίας για τους παραγωγούς.
Η προτεινόμενη για το 2014 περιφερειοποίηση των ενισχύσεων είναι κοινωνικά δίκαιη. Τα κριτήρια περιφερειακής κατανομής πρέπει να δημιουργούν τους λιγότερους δυνατούς κλυδωνισμούς και να ωθούν την παραγωγική διαδικασία.
Οι προτεινόμενες διατάξεις για τους νέους αγρότες και τους μικρούς παραγωγούς κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να προσδιορίσουμε τα μεγέθη του ορισμού του μικρού παραγωγού στη σωστή τους διάσταση.
Ο προτεινόμενος ορισμός του ενεργού αγρότη με μόνο 5% του εισοδήματος από άμεσες ενισχύσεις είναι απαράδεκτος και ο ακριβής ορισμός πρέπει να αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε κράτους-μέλους.
Η λογική της οροφής των ενισχύσεων κινείται στη σωστή κατεύθυνση και μας βρίσκει σύμφωνους. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι τα όρια πρέπει να τεθούν σε πολύ χαμηλότερο ύψος και οι πόροι που εξοικονομούνται να ανακατανέμονται σε όλες τις χώρες, με κριτήρια σύγκλισης και συνοχής και όχι να παραμένουν στη χώρα από την οποία προέρχονται.
Η πρόταση αυτή για τη νέα ΚΑΠ, που θα σφραγίσει τις εξελίξεις της ελληνικής γεωργίας μέχρι το 2019, πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ Υπουργείων, Πολιτικών Κομμάτων και Αγροτικών Οργανώσεων προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εθνική συνεννόηση και να διαμορφωθεί εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης στο επόμενο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει, που θα διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο, έτσι ώστε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές που εξυπηρετούν τις ανάγκες της ελληνικής γεωργίας και διασφαλίζουν τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών.
Ήδη, στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 3.11.2011, αποφασίσθηκε η εκπόνηση μελέτης προσομοίωσης, με διάφορα σενάρια κατανομής της περιφερειοποίησης των άμεσων ενισχύσεων από το 2014 έως και το 2019, ώστε να εξετασθούν οι επιπτώσεις μετάβασης από το “ιστορικό μοντέλο” στο “περιφερειακό”, όχι μόνο σε επίπεδο Διοικητικών Περιφερειών, αλλά και με κριτήρια γεωργικού-παραγωγικού δυναμικού (πεδινές, ημιορεινές, ορεινές εκτάσεις). Θα είμαστε συνεπώς σύντομα, σε ένα διάστημα τριών μηνών περίπου, έτοιμοι να παρουσιάσουμε την αξιολόγηση των σεναρίων αυτών για την εφαρμογή της περιφερειοποίησης των ενισχύσεων.
Πρόσφατα εξάλλου δώσαμε στη δημοσιότητα το κείμενο των θέσεων της ΠΑΣΕΓΕΣ για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής 2013-2020. Τονίσαμε ότι η μεταρρύθμιση αυτή πρέπει να υποστηριχθεί με κριτήρια που θα επιτρέπουν τη διατήρηση των πόρων και  σημειώσαμε ότι η ανάπτυξη του αλιευτικού τομέα οφείλεται να βασιστεί στην ενεργό συμμετοχή των συνεταιριστικών οργανώσεων, στη διατήρηση της απασχόλησης και στην ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών.
Oι προτεινόμενες αλλαγές πρέπει να στηρίζονται σε φιλικές προς το περιβάλλον μορφές αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και την κοινωνική διάσταση της αλιείας, που εξακολουθεί να στηρίζει το εισόδημα μικρών παραγωγών σε περιοχές χωρίς μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες. Αυτή η προοπτική δεν φαίνεται στην προτεινόμενη μεταρρύθμιση και το στοιχείο αυτό δεν είναι δυνατό να απουσιάζει από τη νέα αλιευτική πολιτική.
Για μας, η παράκτια αλιεία, που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των απασχολουμένων (85%) αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό των αλιευτικών σκαφών (96%), αποτελεί την κύρια συνιστώσα της πολιτικής στη θαλάσσια αλιεία που πρέπει να υποστηριχθεί με μέτρα και δράσεις που ενισχύουν τις επενδύσεις, αλλά και την οργάνωση και βελτίωση της διακίνησης και εμπορίας των αλιευτικών προϊόντων.
Να πω επίσης δύο λόγια για τους κτηνοτρόφους και να σημειώσω ότι διατηρούνται τα ειδικά δικαιώματα που έχουν αποκτήσει και εντάσσονται στις ρυθμίσεις της ΚΑΠ μετά το 2013. Η κτηνοτροφία αποτελεί τομέα πρώτης προτεραιότητας, όπως έχει επανειλημμένα τεθεί από την ΠΑΣΕΓΕΣ και η στήριξή της συνδέεται με την ανάγκη βελτίωσης του ελλείμματος στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, που κυρίως προέρχεται από τον κλάδο της κτηνοτροφίας, αλλά και με την αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται ο κλάδος αυτός, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου των τιμών των ζωοτροφών.
Θα μου επιτρέψετε να κλείσω την παρέμβασή μου με μία αναφορά στην Κεντρική Μακεδονία, την Περιφέρεια εκείνη στην οποία η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του πρωτογενούς τομέα καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό, μεταξύ όλων των Περιφερειών της χώρας, υπερβαίνοντας σταθερά το 20% και πλέον. Στην Περιφέρεια που απασχολεί περισσότερους από 100.000 ενεργούς αγρότες-παραγωγούς. Στην Περιφέρεια που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη εμπορική αξία πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής, που υπερβαίνει τα 780 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Στην Περιφέρεια που μεγεθύνεται η παραγωγή των αροτραίων καλλιεργειών, που αποτελούν τον κορμό της Ελληνικής γεωργίας. Στην Περιφέρεια όπου ο πρωτογενής τομέας έχει μέλλον και προοπτική όχι μόνο στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ έως το 2020, αλλά και μετά, όσο θα υπάρχουν ενεργοί αγρότες. Και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν και θα παράγουν
 

ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΥΣ 
Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Κλειστά από τη Δευτέρα και 

για 12 μέρες τα Τέμπη

Διακόπτεται πλήρως λόγω εργασιών, από τη Δευτέρα και μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, η κυκλοφορία των οχημάτων στην κοιλάδα των Τεμπών.

Κλειστά από τη Δευτέρα και για 12 μέρες τα Τέμπη
Για το συγκεκριμένο διάστημα η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ στο τηλέφωνο 2410.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις