Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


"ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ
1197 αναγνώστες
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
08:31

 

«Καμπανάκι» για τον κίνδυνο νέων πλημμυρών, στο δήμο Βόλβης

 
Τον κίνδυνο νέων πλημμυρών από ενδεχόμενη σφοδρή βροχόπτωση αντιμετωπίζει η περιοχή του Δήμου Βόλβης, αν δεν καθαριστούν τα ρέματα που γέμισαν με φερτά υλικά στις πλημμύρες που σημειώθηκαν πριν από δύο μήνες.
«Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι, τότε, πολλά ρέματα γέμισαν με φερτά υλικά και μέχρι σήμερα δεν έχουν καθαριστεί, καθώς η διαδικασία απαιτεί την άρση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων ώστε να γίνουν οι σχετικές μελέτες σε εύθετο χρόνο. Μέχρι σήμερα δεν ελήφθη αυτή η απόφαση, καθώς υπήρχε διχογνωμία για το αν ανήκει η σχετική αρμοδιότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ή στην αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν σπίτια και ανθρώπινες ζωές από νέες πλημμύρες», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο και τις πληροφορίες που επικαλείται, «το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων έγινε μόλις χθες και πλέον τη σχετική απόφαση πρέπει να λάβει η αιρετή Περιφέρεια».
Το θέμα αυτό έθεσε, με επερώτησή της, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας η παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα - Μπορούμε να τους σταματήσουμε».
«Δεν μπορούσαν να γίνουν μέχρι σήμερα ολοκληρωμένες μελέτες, λόγω της μεγάλης διασποράς αρμοδιοτήτων», απάντησε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις κινήσεις της Περιφέρειας, μετά τις πλημμύρες στην περιοχή.
Στο μεταξύ, διευκρινίσεις για το θέμα της δημιουργίας παραθεριστικού οικισμού στον Κορινό Πιερίας, σε περιοχή που περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000, στο Δέλτα Αξιού-Λουδία- Αλιάκμονα και στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Αλυκής Κίτρους, ζήτησε, σήμερα, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, με σχετική ερώτησή του.
Ο κ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι οι χρήσεις που προωθούνται δεν είναι συμβατές με τους όρους προστασίας του υδροβιοτόπου.
Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου επισήμανε ότι οι διαδικασίες για την ανάπτυξη του οικισμού προχωρούν κανονικά, με την τήρηση όλων των σχετικών νομοθετικών προβλέψεων και τόνισε ότι έχει καταγραφεί η περιβαλλοντική κατάσταση της περιοχής.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι τοπικοί παράγοντες έχουν εναποθέσει αρκετό ενδιαφέρον στο θέμα για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου και σημείωσε ότι έχουν εκδηλωθεί σχετικές αντιπαραθέσεις μεταξύ δημάρχων για τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη αυτή.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού