Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΡΩΤΟΓΝΟΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...!!! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011...!!!
1295 αναγνώστες
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011
14:36

 

Υποσιτίζονται 200 νήπια και βρέφη

Συγκλονιστικές περιγραφές για οικογένειες που έχασαν από τη μία μέρα στην άλλη τη δουλειά τους και σήμερα δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το φαγητό των παιδιών τους

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης εμφανίζονται και μάλιστα με δραματική μορφή και στους δημοτικούς σταθμούς
Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης εμφανίζονται και μάλιστα με δραματική μορφή και στους δημοτικούς σταθμούς
 
Δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, στους οποίους αυξάνονται οι περιπτώσεις παιδιών που υποσιτίζονται.
Μόνο στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων έχουν καταγραφεί 200 βρέφη και νήπια που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχουν άμεσο αντίκτυπο στη φροντίδα των παιδιών τους.
Την ίδια στιγμή, οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων έχουν δεχθεί αιτήματα από δασκάλους, προκειμένου να συνεισφέρουν στη σίτιση άλλων 200 μαθητών από δημοτικά σχολεία της πρωτεύουσας.
Ενδεικτική είναι η «κραυγή» αγωνίας που εκφράζει η πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθηνών και υπεύθυνη των δημοτικών σταθμών κ. Μαρία Ηλιοπούλου, η οποία κάνει λόγο για «θλιβερές συνθήκες και συγκλονιστικές ιστορίες οικογενειών που έχασαν από την μια μέρα στην άλλη τη δουλειά τους και σήμερα δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το φαγητό των παιδιών τους».
Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Ηλιοπούλου «δάσκαλοι ζητούν μερίδες φαγητού από το Δημοτικό Βρεφοκομείο για να ταΐσουν μαθητές τους». Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «έρχονται αιτήματα από σχολεία για λίγες μερίδες φαγητό την ημέρα. Αρχισαν να έρχονται σε μας αλλά προσπαθούμε να οργανωθούμε ως προς αυτό, να δούμε αν εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε καθώς διαθέτουμε μαγειρεία και άρα δυνατότητα σίτισης ενός μέρους των παιδιών».
Ωστόσο, οι υπηρεσίες του δήμου, όπως διευκρίνισε, δεν είναι ακόμα έτοιμες να δεχθούν μεγάλο αριθμό παιδιών.
«Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τα στοιχεία, να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και ακολούθως να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε συνολικά το ζήτημα. Νομίζω ότι μπορούμε να καλύψουμε ακόμη έναν αριθμό, όχι όμως τεράστιο», υπογράμμισε η πρόεδρος του Βρεφοκομείου, προσθέτοντας ότι από μια πρώτη «διακριτική έρευνα» του δήμου, διαπιστώνεται ότι «από τα 5.500 παιδιά που φυλάσσονται στους παιδικούς σταθμούς, 200 βρέφη και νήπια αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και σε επίπεδο σίτισης στο σπίτι τους». Οι περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με την ίδια, αντιμετωπίζονται «εκ των ενόντων».
Ωστόσο και σε άλλες περιοχές αρχίζουν να εμφανίζονται ανάλογα περιστατικά, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν οικογένειες Ελλήνων που έχασαν την εργασία τους και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στις βασικές ανάγκες των παιδιών τους.
 
Δήμος Αμαρουσίου
Ειδική φροντίδα για τους άνεργους γονείς

 

Δεν υπάρχει δήμος που καθημερινά να μην έρχεται αντιμέτωπος με περιπτώσεις οικογενειών που βιώνουν δύσκολες συνθήκες και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες των παιδιών τους. Το σκηνικό έχει αλλάξει ακόμη και σε προάστια που το οικονομικό επίπεδο των δημοτών ήταν αρκετά ικανοποιητικό.
Για παράδειγμα και στο Μαρούσι, μια περιοχή που μέχρι πρότινος οι κάτοικοί της δεν είχαν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά.
Μπροστά στις εξελίξεις, ο δήμος αποφάσισε να μειώσει τα τροφεία των παιδικών σταθμών κατά 15%, ενώ για τις περιπτώσεις οικογενειών που μένουν άνεργοι (ο ένας ή και οι δύο) απαλλάσσονται από την καταβολή τους. «Οι απρόβλεπτες καταστάσεις δυστυχώς συνεχίζονται», τονίζει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, προσθέτοντας πως η κοινωνική υπηρεσία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις μεμονωμένα.
Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, έχουν αυξηθεί κατά 10% οι γονείς που φέτος δεν μπορούν να πληρώσουν τα τροφεία των παιδικών σταθμών.
«Δυστυχώς, οι συνέπειες της κρίσης φαίνονται παντού, αλλά όταν αφορά μικρά παιδιά, είναι τραγικό», αναφέρει ο δήμαρχος και προσθέτει ότι μέχρι τώρα «στο Μαρούσι δεν υπήρχαν άστεγοι. Δυστυχώς όμως πρόσφατα είδαμε έναν συμπολίτη μας να κοιμάται στα παγκάκια. Πρωτοφανές για την περιοχή μας».
 
Βύρωνας
Ενας στους τρεις αδυνατεί να πληρώσει τα τροφεία

 

Ακόμα πιο δραματικές οι συνθήκες στον Βύρωνα, μια περιοχή με λαϊκά εισοδήματα που έχουν πληγεί περισσότερο από ποτέ.
Στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μέχρι στιγμής, έχει παρατηρηθεί φέτος πως το 30-40% των γονέων αδυνατεί να πληρώσει τα τροφεία, τα οποία μάλιστα είναι από τα χαμηλότερα στην Αττική και κυμαίνονται από 30 έως 80 ευρώ τον μήνα.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν καταγράψει 530 οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Ν. Χαρδαλιά, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ένα «δίκτυο αλληλεγγύης» ονόματι «αγκαλιάζω», προκειμένου να βοηθηθούν οι οικογένειες αυτές. «Εχουμε πολλές περιπτώσεις νηπίων στους παιδικούς σταθμούς, που προέρχονται από οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μέχρι τώρα, ήταν συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις τους, όμως ξαφνικά βρέθηκαν να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε φροντιστήρια ούτε καν τα 35 ευρώ για τα τροφεία των δήμων», αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι ψυχολόγοι του δήμου προσπαθούν να στηρίξουν τους γονείς αυτούς. «Δυστυχώς, δεν έχουμε αντιμετωπίσει ανάλογες συνθήκες και προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να δώσουμε δύναμη και κουράγιο στους συμπολίτες μας, που μας έχουν ανάγκη».
ΕΘΝΟΣ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις