Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Θεσσαλονίκη: Εναέριες... περιπολίες για τη ρύπανση στο Θερμαϊκό
1452 αναγνώστες
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011
11:39

 

Ενα... σύμμαχο από αέρος απέκτησε ο δήμος Δέλτα για την παρακολούθηση της ρύπανσης στη δυτική πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Ο λόγος για το ειδικό μη επανδρωμένο ελικόπτερο, το οποίο με τη βοήθεια της ρομποτικής άρχισε να καταγράφει περιστατικά μόλυνσης στη συγκεκριμένη περιοχή. Η πρώτη «εναέρια» περιπολία του πραγματοποιήθηκε προχτές στις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών Κυμίνων στις εκβολές του Λουδία, στο πλαίσιο της οποίας έγινε επίδειξη της μεθοδολογίας παρακολούθησης της ρύπανσης, από όπου και οι δύοφωτογραφίες δεξιά.

Ειδικότερα με τη σύμπραξη των πέντε συμμετεχόντων φορέων, της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Δέλτα, του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού και του Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών του ΑΠΘ, δημιουργείται κεντρική βάση δεδομένων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) στη δυτική πλευρά του Θερμαϊκού κόλπου.

 

«Μέσω του έργου πιστεύω ακράδαντα ότι θα αρθούν ορισμένοι από τους περιοριστικούς παράγοντες για την επίτευξη της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και της Αειφόρου Ανάπτυξης. Εμμεσα ωφελούμενοι είναι πέρα από τους Θεσσαλονικείς και τους κατοίκους της όμορφης αυτής πόλης και οι υπόλοιποι χρήστες του παράκτιου χώρου, όπως οι βιοκαλλιεργητές και οι επιστημονικοί φορείς. Από σήμερα θα γνωρίζουμε καλύτερα ποια είναι η κατάσταση στον κόλπο», αναφέρει ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών του ΑΠΘ, Γιώργος Ζαλίδης.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις