Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Οσα Φέρνει… Ο Βαρδάρης ! - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ
1804 αναγνώστες
Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012
15:51

 Ο εορτασμός των Θεοφανίων στους 

δήμους της Θεσσαλονίκης

Με ευλάβεια και κατάνυξη γιορτάζουν αύριο οι δήμοι της Θεσσαλονίκης τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων. Στο δήμο Θεσσαλονίκης, η τελετή αγιασμού των υδάτων θα γίνει μετά τη θεία λειτουργία στην Παλιά Παραλία, στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη τελετή αγιασμού στο δημοτικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Τούμπας. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, από ιερείς των ναών της αγίας Μαρίνας και της αγίας Βαρβάρας και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην Καλαμαριά, και φέτος θα τηρηθούν οι παραδόσεις, που θέλουν τον αγιασμό των υδάτων να γίνεται στο Ναυτικό Ομιλο Θεσσαλονίκης στο Καραμπουρνάκι, στις 11 το πρωί, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης μέλη του δημοτικού συμβουλίου και οι πολίτες θα μεταβούν στο Ναυτικό Ομιλο Καλαμαριάς, στην Αρετσού, όπου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει επίσης τελετή αγιασμού των υδάτων. Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά το μεσημέρι με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των χειμερινών κολυμβητών από το δήμαρχο.
Στις Συκιές η τελετή θα γίνει στο δημοτικό κολυμβητήριο στην οδό Λεχόβου 7, στην περιοχή Κρυονερίου, από τον ιερό ναό αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου Συκεών. Η τελετή στο δημοτικό κολυμβητήριο των Συκεών θα ξεκινήσει στις 10.45 το πρωί.
Στη δημοτική ενότητα Νεάπολης η αντίστοιχη τελετή θα αρχίσει στις 11.15 το πρωί στη δημοτική πισίνα (περιοχή Στρεμπενιώτη) από τους ιερούς ναούς αγίου Ιωάννη Προδρόμου και αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.
Στο δήμο Παύλου Μελά ο καθαγιασμός των υδάτων θα γίνει στις 11 το πρωί στο δημοτικό κολυμβητήριο (Περικλέους και Ιθάκης, άνω Ηλιούπολη), Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης.
Στο Λαγκαδά, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει στις 11 το πρωί στο ανοιχτό κολυμβητήριο των Λουτρών Λαγκαδά στις 11 το πρωί, ενώ αμέσως μετά θα γίνει μετάβαση για κατάδυση του Σταυρού και στη λίμνη Βόλβη.

Γεύματα αγάπης στις Συκιές

Δύο γεύματα αγάπης θα παραθέσει και φέτος ο δήμος Νεάπολης - Συκεών, λίγες μέρες μετά την έλευση του νέου έτους. Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής προσκαλεί άπορους, ηλικιωμένους και μοναχικούς πολίτες στα γεύματα αγάπης που θα παραθέσει στη δημοτική ενότητα Συκεών τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην ταβέρνα «Το Σούλι» και στη δημοτική ενότητα Νεάπολης την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο πολυδύναμο κέντρο Νεότητας. Τα γεύματα αγάπης θα συνοδευτούν από μουσικό πρόγραμμα και θα προσφερθούν δώρα στα παιδιά, ενώ θα κοπεί και η παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Σε ιδιώτη η καθαριότητα στο Λαγκαδά

Ανοίγουν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου οι προσφορές ιδιωτών για την ανάληψη του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων στο δήμο Λαγκαδά. Η απόφαση της διοίκησης του δήμου να υλοποιήσει την απόφασή της για την εμπλοκή ιδιώτη στον τομέα της καθαριότητας έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ ΟΤΑ), εκπρόσωποι της οποίας διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού.
«Εχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, με έγγραφό μας, ζητήσαμε από το υπουργείο Εσωτερικών την κατ' εξαίρεση έγκριση πρόσληψης 110 εργατών, μόνιμου ή έκτακτου προσωπικού προς κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του δήμου μας στον τομέα της καθαριότητας, της ανακύκλωσης και του πρασίνου. Ωστόσο, δεν πήραμε απάντηση», τονίζει ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης, μιλώντας στον «Α».
«Γνωρίζω τις αντιδράσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ, αλλά δεν μπορώ πλέον να καλύψω τις ανάγκες σε 47 χωριά και οικισμούς», προσθέτει και εξηγεί: «Ο νέος δήμος Λαγκαδά προέκυψε από τη συνένωση επτά πρώην δήμων, με αποτέλεσμα να είμαστε σήμερα ο μεγαλύτερος σε έκταση χερσαίος δήμος της χώρας που απαριθμεί 47 χωριά και οικισμούς. Στον τομέα της καθαριότητας υπάγονται 25 μόνιμοι υπάλληλοι. Ολους αυτούς τους μήνες, μετέφερα στην Καθαριότητα εργαζομένους από άλλες ειδικότητες – τους οποίους και ευχαριστώ θερμά που το δέχτηκαν – για να μπορέσουμε να κρατηθούμε. Καθημερινά εξέρχονται 14 απορριμματοφόρα, που απαιτούν 45 άτομα πληρώματα μόνο για αποκομιδή και αυτό χωρίς να υπολογίζονται άδειες, αναρρωτικές κ.λπ. Υπάρχουν όμως και οι εργασίες καθαριότητας σε δημοτικά κτίρια, σε κοινόχρηστους χώρους, σε κοιμητήρια, σε πάρκα».
Η ΠΟΕ ΟΤΑ
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια να εκχωρηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτη, η ΠΟΕ ΟΤΑ προκήρυξε ήδη τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί ώς τις 12 το μεσημέρι σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από το δημαρχείο του Λαγκαδά.
«Θεωρούμε βέβαιο ότι η κίνηση αυτή θα επιφέρει αύξηση στα δημοτικά τέλη, αλλά και μακροπρόθεσμα απολύσεις προσωπικού. Ο δήμαρχος είχε και άλλες εναλλακτικές διεξόδους, πριν απευθυνθεί σε ιδιώτες. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να ζητήσει μετατάξεις υπαλλήλων από άλλους δήμους, ενώ θα μπορούσε να ζητήσει και από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας μια συλλογική απόφαση, την οποία η ΠΕΔ θα προωθούσε στην κεντρική εξουσία, όπου θα υπογραμμιζόταν η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού», τονίζει από την πλευρά του ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ, Μηνάς Μοναστηρίδης. Οπως επισημαίνει, «ο δήμαρχος θα έπρεπε να κινηθεί σε μια λογική ενίσχυσης της απασχόλησης στην περιοχή του. Αντίθετα, αναθέτει το έργο αυτό σε εργολάβο, ο οποίος είμαστε σίγουροι ότι θα δουλεύει με ανασφάλιστο προσωπικό».
Ο δήμος Λαγκαδά είναι ο δεύτερος δήμος στη Θεσσαλονίκη που επιχειρεί να παραχωρήσει σε ιδιώτη την Καθαριότητα, κάνοντας χρήση της διάταξης του άρθρου 75 του νόμου 3852/2010 («Καλλικράτης»), που παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να αναθέτουν σε ιδιώτες υπηρεσίες όπως η αποκομιδή και η μεταφορά απορριμμάτων. Στο δήμο Χαλκηδόνας, ο οποίος σημειωτέον δε διαθέτει ούτε απορριμματοφόρα, η διοίκηση παραχώρησε την αποκομιδή απορριμμάτων Κουφαλίων και Αγίου Αθανασίου σε ιδιώτη, αλλά όταν ξεκίνησε διαγωνισμό για την παραχώρηση του έργου της αποκομιδής για το σύνολο του δήμου, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την ΠΟΕ ΟΤΑ και ο διαγωνισμός σταμάτησε.

Επίθεση με καραμπίνα

Σε οικογενειακές διαφορές αποδίδεται από την Αστυνομία η επίθεση με καραμπίνα που δέχτηκε 17χρονος στον οικισμό αθίγγανων «Αγία Σοφία» στη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης.
Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, για το περιστατικό συνελήφθησαν δύο άνδρες, 25 και 60 χρόνων αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα που φέρονται ότι συμμετείχαν στο επεισόδιο. Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν μέσα από ΙΧ στο οποίο επέβαιναν εναντίον του 17χρονου που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του. Ο νεαρός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Συλλήψεις για «φρουτάκια»

Ο υπεύθυνος καθώς και οχτώ πελάτες καταστήματος όπου διενεργούνταν παράνομα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια συνελήφθησαν στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο συγκεκριμένο κατάστημα το οποίο λειτουργούσε ως Ιντερνετ - καφέ είχαν εγκατασταθεί 30 υπολογιστές, στους οποίους οι «παίκτες» τζόγαραν σε τυχερά παιχνίδια που λειτουργούσαν σε ιστοσελίδα με τίτλο «grand-x».

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις