Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ...
1136 αναγνώστες
Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012
00:40

 

Νέοι και άνεργοι γίνονται αγρότες

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν γίνει 18 αναρτήσεις 2.026 αγροτεμαχίων σε Γρεβενά, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κιλκίς, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Φλώρινα, Χαλκιδική, Βοιωτία, Μαγνησία, Λάρισα και Εύβοια. Η ανάρτηση νέων εκτάσεων γίνεται κάθε Πέμπτη

Το 35% των ενδιαφερομένων είναι άνεργοι και το 29% νέοι έως 35 ετών. Το 62% δεν έχει καθόλου αγροτική γη και το 11% διαθέτει έως και 10 στρέμματα
Το 35% των ενδιαφερομένων είναι άνεργοι και το 29% νέοι έως 35 ετών. Το 62% δεν έχει καθόλου αγροτική γη και το 11% διαθέτει έως και 10 στρέμματα
Επιστρέφουν στη... μάνα γη άνεργοι και νέοι αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο στις αγροτικές καλλιέργειες.
Εντονο είναι το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα μίσθωσης αγροτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς 6.500 πολίτες θέλουν να νοικιάσουν έκταση για να σπείρουν και να καλλιεργήσουν. Το σχετικό πρόγραμμα «τρέχει» ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με στοιχεία που έκανε γνωστά ο υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας, έως σήμερα στην ειδική ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν γίνει 18 αναρτήσεις 2.026 αγροτεμαχίων σε 16 Περιφερειακές Ενότητες (Γρεβενά, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κιλκίς, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Φλώρινα, Χαλκιδική, Βοιωτία, Μαγνησία, Λάρισα και Εύβοια) πέντε Περιφερειών της χώρας. Εχουν υποβληθεί οριστικά 3.500 αιτήσεις, ενώ στο σύστημα βρίσκονται προς υποβολή 6.500 αιτήσεις, οι οποίες αφορούν 1.700 αγροτεμάχια. Η ανάρτηση νέων εκτάσεων γίνεται κάθε Πέμπτη.
 
Ποιοι ενδιαφέρονται

Από τις αιτήσεις προκύπτει ότι το 35% των ενδιαφερομένων είναι άνεργοι και το 29% νέοι έως και 35 ετών. Το 62% από αυτούς δεν έχει καθόλου αγροτική γη και το 11% διαθέτει έως και 10 στρέμματα. Το 76% δεσμεύεται ότι θα ενταχθεί στο καλάθι της Περιφέρειας όπου υποβάλλει αίτηση.

Οι πολλές έχουν υποβληθεί για αγροτεμάχια της Θεσσαλονίκης (περίπου 800 αιτήσεις), της Ημαθίας (600) και των Σερρών (400). Χθες στην Καβάλα υπεγράφησαν τα δεύτερα συμβόλαια ανάμεσα στο υπουργείο και σε εννέα δικαιούχους 21 αγροτεμαχίων. Παρών ήταν ο κ. Δριβελέγκας. Η έκταση των αγροτεμαχίων είναι 181 στρέμματα. Οι πρώτες συμβάσεις γης αφορούσαν την Ξάνθη και τώρα σειρά έχουν Θεσσαλονίκη και Ημαθία.
Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι www.opekepe.gr και το τηλεφωνικό κέντρο απαντά στο νούμερο 210.8802000.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις