Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΤΟΥ
893 αναγνώστες
Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012
00:09

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες

 

Απευθύνομαι σε όλους εσάς που με τιμήσατε με την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησα ως Δήμαρχος της πόλης μας.

Θέλω κοιτώντας σας στα μάτια να σας διαβεβαιώσω ότι εργάσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις, με εντιμότητα, ειλικρίνεια, διαφάνεια, αξιοπρέπεια και κυρίως με σεβασμό προς εσάς, τους συμπολίτες μου, όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Όλοι εμείς, μαζί δημιουργήσαμε μια πόλη με υποδομές, με δραστηριότητες, με υψηλή ποιότητα ζωής, που αποτελεί υπόδειγμα για πολλούς δήμους της χώρας.

Στη νέα δημοτική περίοδο, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αγωνίσθηκα για την ισόρροπη και ισότιμη αντιμετώπιση των τριών δημοτικών ενοτήτων και κυρίως για την καταπολέμηση της αδιαφάνειας στα οικονομικά. Η κριτική και ο έλεγχος που άσκησα, προφανώς ενόχλησε τη νέα διοίκηση και γι΄ αυτό εκμεταλλεύτηκε την εκπρόθεσμη πληρωμή μιας οφειλής μου για την νέα ρυμοτομία. Ενώ ήδη είχα εξοφλήσει την οφειλή, ο Σαραμάντος χρησιμοποίησε μια απολύτως αυστηρή διάταξη του κώδικα. Με κατήγγειλε ο ίδιος προσωπικά με έγγραφό του, υπ αρ. 30796/2011, ζητώντας την έκπτωσή μου, από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου. Στη συνέχεια ενήργησε ύπουλα κρυπτόμενος πίσω από τον ανιψιό του Γιάννη, γιό της αδερφής του Χρ. Σαραμάντου-Μπάτου, τον οποίο έβαλε να προσφύγει δικαστικώς. Εκμεταλλεύτηκε την διάταξη του κώδικα η οποία προβλέπει την έκπτωση κάθε αιρετού από το αξίωμά του για μη έγκαιρη εξόφληση οποιασδήποτε μικροοφειλής, ακόμα και ασήμαντου ποσού, ανεξαρτήτως και αν αυτή εξοφλήθηκε με καθυστέρηση μιας μέρας.

Αντιθέτως κάποιοι Δήμαρχοι ενώ ήταν και είναι καταδικασμένοι για ποινικά αδικήματα, κατάχρηση δημοσίου χρήματος, κατάχρηση εξουσίας με οικονομική ζημία του Δήμου, παραμένουν στις θέσεις τους.

Ο πανικός και ο φόβος που αισθάνεται η νέα διοίκηση για τον έλεγχο των πράξεων και των παραλείψεών της, όπως τον άσκησα στα πλαίσια των καθηκόντων μου στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εμφανέστατος. Ο Σαραμάντος χρησιμοποίησε αυτόν τον αθέμιτο και ανέντιμο τρόπο, αφού ερεύνησε αλλά δεν βρήκε τίποτα το μεμπτό που να διεπράχθη στα 16 Χρόνια από την διοίκηση μας. Αυτή την ίδια περίοδο κατά την οποία με τόσο πάθος κυνήγησε ο Σαραμάντος να απαλλαγεί από την παρουσία μου στα Δημοτικά Συμβούλια υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι του Ωραιοκάστρου, της δικής του παράταξης, που έχουν ακόμη και σήμερα οφειλές.

Τον καλώ λοιπόν δημοσίως να βάλει πάλι τον ανιψιό του Σαραμάντο-Μπάτο Γιάννη, να τους καταγγείλει και αυτούς με τον ίδιο τρόπο.

Όσον αφορά τις οφειλές των Δημοτικών Συμβούλων της Καλλιθέας, είναι παντελώς αδύνατο να ελεγχθούν λόγω του πλήρους σκότους που επικρατεί στα οικονομικά και συνολικά στη διαχείριση τους.

Προσωπικά ποτέ μου δεν ήμουν τόσο μικρόψυχος, κουτοπόνηρος και  εκδικητικός ώστε να μεθοδεύσω την καταγγελία Δημοτικών Συμβούλων.

Για αυτό κάθε φορά που στα 16 χρόνια της θητείας μου διαπίστωσα οποιαδήποτε καθυστέρηση πληρωμής από Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης (και συνέβη αρκετές φορές αυτό) πάντα τον ενημέρωνα για να τακτοποιηθεί η οφειλή και να αποφύγει την πιθανή έκπτωσή του από τυχόν καταγγελία κάποιου καλοπροαίρετου!!!!

Αυτό που συμβαίνει, δεν το έχει ξανακάνει ποτέ κανένας άλλος Δήμαρχος της χώρας, εναντίον της αντιπολίτευσης. Γιατί μέλημα ενός έντιμου Δημάρχου είναι η είσπραξη των οφειλομένων και όχι η παραπομπή των Δημοτικών Συμβούλων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχουν ήδη ξοφλήσει.

 

Αγαπητοί συμπολίτες, τον τελευταίο χρόνο η νέα διοίκηση αδικεί κατάφορα και προκλητικά το Ωραιόκαστρο. Τα χρήματα, τα έργα και οι πόροι που οι πολίτες και η διοίκηση μας φρόντισαν με χρηστή διαχείριση, προγραμματισμό και σκληρή δουλειά να αποκτήσει το Ωραιόκαστρο, τώρα πλέον ο Σαραμάντος τα κατασπαταλά για να πληρώνει τους μισθούς των ειδικών συμβούλων του και των πολυθεσιτών αιρετών, όπως και τις παλιές οφειλές, των ανύπαρκτων έργων, της Καλλιθέας.

Όλοι οι ενεργοί πολίτες, οι σύλλογοι και οι φορείς του Ωραιοκάστρου οφείλουν να ενεργοποιηθούν και να απαιτήσουν την διαφάνεια και την ισότιμη αντιμετώπιση των τριών πρώην Δήμων. Τώρα πριν να είναι πολύ αργά.

Αγαπητοί συμπολίτες

Κλείνοντας, σας ευχαριστώ για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την συνεργασία σας.

 

Η αγάπη για τον τόπο μας, μας ένωσε και θα συνεχίσει να μας ενώνει για πάντα.

 

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ

π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»

 

 

 

 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις