Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΩΣ 60 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ...
1001 αναγνώστες
Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012
22:29

  Εως 60 δόσεις τα χρέη στους δήμους

 

Διακανονισμό θα μπορούν να κάνουν οι δημότες που έχουν χρέη έως 10.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις που οφείλουν έως 75.000 ευρώ. Στις 60 ο ανώτατος αριθμός των δόσεων, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 100 ευρώ

Το μοντέλο που ακολουθείται στο Δημόσιο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα εφαρμοστεί και στους ΟΤΑ
Χιλιάδες οφειλέτες των δήμων θα μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους στους ΟΤΑ με το «μοντέλο» που ακολουθείται για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα το άρθρο 9 του πολυνομοσχεδίου επεκτείνει την εφαρμογή του Ν. 4038 για τη ρύθμιση των βεβαιωθέντων ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών ή νομικών προσώπων προς το Δημόσιο.
Οι δημότες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς δήμους έως 10.000 ευρώ και επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 75.000 ευρώ θα μπορούν να τύχουν ανάλογης ευνοϊκής ρύθμισης με διακανονισμό που θα πραγματοποιήσουν με τον αρμόδιο ΟΤΑ, όπου θα καταβάλλουν τις οφειλές σε δόσεις με ανώτατο αριθμό τις 60, ενώ η ελάχιστη μηνιαία καταβολή θα είναι 100 ευρώ.
Μετά την ψήφιση του νόμου που έχει τεθεί σε διαβούλευση στα κόμματα, θα υπογραφεί απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της εφαρμογής.
Σύμφωνα με τον Νόμο 4038 οι καταβολές των ληξιπρόθεσμων οφειλών γίνονται:
Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά 100% των προσαυξήσεων σε 2-12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή του 90% των προσαυξήσεων σε 13-24 δόσεις με απαλλαγή του 75% των προσαυξήσεων σε 25-36 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή του 60% της προσαύξησης σε 37-48 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 45% από τις προσαυξήσεις και, τέλος, σε 49-60 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή του 25% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής
Παράλληλα στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται ότι θα ισχύσει το καθεστώς συνυπηρέτησης και για τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας (όπως ισχύει για όλους τους ένστολους).
Εάν οι σύζυγοί τους εργάζονται στο Δημόσιο, θα μπορούν να μετατεθούν σε υπηρεσίες κοντά στην πόλη που υπηρετούν.
Οσον αφορά τις προσλήψεις συμβασιούχων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες (ωδεία, γυμναστήρια κ.τ.λ.), δεν υπόκεινται στη μείωση του 10% που ισχύει για τον αριθμό του εποχικού προσωπικού και δεν χρειάζονται έγκριση από τη διυπουργική επιτροπή, αλλά κοινή απόφαση από τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.
Τέλος, οι συμβάσεις έργου που έχουν εγκριθεί μέχρι τις 31-12-2011 θα μπορούν να ενεργοποιηθούν εντός του 2012.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις