Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».
892 αναγνώστες
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
12:33

 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ – Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

 

 
 
Είχαμε επισημάνει από τον πρώτο καιρό της επιβολής του χαρατσιού της ΔΕΗ ότι η άρνηση πληρωμής θα γίνει ποτάμι που θα παρασύρει τους εμπνευστές και υποστηρικτές του ακραία αντιλαικού αυτού μέτρου. Και πραγματικά, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που χαρακτηρίζει ως αντισυνταγματική την διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι, η άρνηση πληρωμής παίρνει χαρακτήρα χιονοστιβάδας.
 
Αυτό όπως ήταν φυσικό θορύβησε σφόδρα τον υπουργό και την κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και των τοκογλύφων, έτσι προσπαθούν να δημιουργήσουν και πάλι φόβο και σύγχιση για να μας οδηγήσουν ως πρόβατα στη «σφαγή» της πληρωμής.
 
Οι προσπάθειες τους όμως αυτές είναι κραυγαλέα απονομιμοποιημένες (ο Βενιζέλος γελοιοποιείται δηλώνοντας ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν έρχεται σε αντίθεση με τις κυβερνητικές ντιρεκτίβες), εντελώς αντιφατικές (κάθε μέρα δίνουν αντίθετες οδηγίες στη ΔΕΗ) και ακραία αντιλαικές («βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό» των απλών πολιτών ενώ χαρίζονται στους «μεγαλοκαρχαρίες» που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια).
 
Ήταν λοιπόν αναμενόμενο η δήλωση Βενιζέλου: ότι οι πληρωμές στα μηχανήματα των Τραπεζών θα υπολογιστούν για το χαράτσι και όχι για το ρεύμα, να προκαλέσει το ειρωνικό γέλιο του κόσμου (μην νομίζει η κυβέρνηση ότι θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα να εισπράττει έστω και το ρεύμα).
 
Άλλωστε ήρθε άμεσα (9/3/2012) σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας το οποίο με προσωρινή του διαταγή απαγόρεψε στην ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε πολίτες και ουσιαστικά κατέρριψε τον ισχυρισμό της πως - αν και αυτοί είχαν πληρώσει την αξία του ρεύματος και όχι το χαράτσι - αυτά τα χρήματα αποτελούσαν μέρος της εξόφλησης του ειδικού τέλους και όχι της αξίας του ρεύματος.
 
Επομένως, κανείς δεν πρέπει να φοβηθεί και να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Συνεχίζουμε να πληρώνουμε, στα μηχανήματα των Τραπεζών, το λογαριασμό χωρίς το χαράτσι και ενημερώνουμε στα παρακάτω τηλέφωνα για τα στοιχεία μας.
 
Επίσης, οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου (σε όλες τις δημοτικές ενότητες) θα πρέπει να ελέγξουν τους τελευταίους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να εξακριβώσουν αν έχει αυξηθεί η χρέωση της τιμής ζώνης στον υπολογισμό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε, η δημοτική αρχή δρώντας φορομπηχτικά έδωσε στην ΔΕΗ μεγαλύτερες τιμές ζώνης από αυτές που είχε στο αρχείο της η εταιρεία και σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι νέες αυτές τιμές είναι πολλαπλάσιες των νόμιμων. Αν αυτό ισχύσει και για το χαράτσι τότε η επιβάρυνση θα είναι πολύ μεγάλη.
 
Χρειάζεται λοιπόν, εφόσον διαπιστώσουμε αύξηση των τιμών ζώνης στο λογαριασμό μας, να διαμαρτυρηθούμε άμεσα στον δήμο και να απαιτήσουμε την επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση (ενημερώστε μας για το αποτέλεσμα).
 
 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».
 
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 696683, κιν. 6979498881.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις