Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ...ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ( ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ - ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ !!!!!!!!!!)
1309 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012
00:27
 
Ευσταθιάδης Λουκάς, Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Γέφυρας,             
 
      Γέφυρα Θεσ/νίκης  10/4/2012
 

 
Προς : Δήμαρχο Χαλκηδόνας, κύριο Παναγιώτη Δαϊκούδη
 
 
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
 
 
Εδώ και μερικές εβδομάδες βρισκόμαστε σαν Δήμος Χαλκηδόνας και σαν Ενεργοί Πολίτες αυτού του Δήμου σε μια αντιπαράθεση με την εταιρεία TOSOH ΕΛΛΑΣ, με αφορμή την πρόθεση της να εναποθέσει το απόβλητο παραπροϊόν της σε αγροκτήματα της Δ.Κ. Γέφυρας, πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Δεν θέλω να αναφερθώ εδώ στην χαρακτηριστική καθυστέρηση της αντίδρασής  σας για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτά έχουν ήδη αναφερθεί σε Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια, στη Μητροπολιτική Επιτροπή της Περιφέρειας όπου ενώ εσείς δηλώνατε ότι είχατε άγνοια για το πότε θα συζητηθεί το θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής κύριος Τζόλλας, σας διέψευδαν ενώπιον όλων υμών που ήμασταν παρόντες εκεί, υπενθυμίζοντάς σας τις συνεχείς συζητήσεις που είχατε μαζί τους για το θέμα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Αυτά όμως θα έχουμε το χρόνο να τα εξετάσουμε στη συνέχεια και να αποδειχθεί η πραγματική αλήθεια.
 
Το θέμα το οποίο θέλω να σας θίξω σήμερα με την παρούσα επιστολή μου είναι το εξής:
 
Λάβατε πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 4/4/2012 με πρωτόκολλο Δήμου 6489, από την TOSOH ΕΛΛΑΣ επιστολή η οποία υπογράφεται από τον Διευθυντή εργοστασίου της TOSOH και στην οποία, αφού η εταιρεία για μια ακόμη φορά αναφέρει τους λόγους για τους οποίους πρέπει κατά τη γνώμη της να γίνει το έργο της ταφής των αποβλήτων, στο τέλος σας καλεί εσάς προσωπικά σε μια συνάντηση μαζί τους αναφέροντας τα εξής:
 
«… Σας παρακαλούμε, λοιπόν, ως πρώτο πολίτη και θεματοφύλακα των συμφερόντων του Δήμου Σας, να μας επιτρέψετε να εκθέσουμε εκ νέου όλες τις πτυχές του θέματος σε μία συνάντηση».

Τα ερωτήματα που σας θέτω είναι τα εξής κύριε Δήμαρχε:

 
1ον: Την επιστολή αυτή την παραλάβατε την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012. Το ίδιο βράδυ είχατε Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί δεν ενημερώσατε τους συμβούλους για την συγκεκριμένη επιστολή;  Γιατί τη στείλατε σε κάποιους μόνο Δημοτικούς Συμβούλους;

 
2ον: Η εταιρεία ζητάει από εσάς προσωπικά και όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο, να έχετε μια συνάντηση μαζί της, γιατί κατά τη γνώμη μου της είναι χρήσιμο για τους δικούς της λόγους να ανοίξει ένα διάλογο με τον Δήμαρχο της τοπικής κοινωνίας. Εσείς σκέφτεστε να μπείτε σε ένα τέτοιο διάλογο;

 
3ον:  Την επιστολή την πήρατε τη στιγμή που, υπό την μεγάλη πίεση και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, κάνετε κάποιες νομικές κινήσεις για το ζήτημα και επίσης συμμετέχετε σαν Δήμαρχος σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες. Η λογική αντίδραση και τα αντανακλαστικά ενός αγωνιστή Δημάρχου που διατείνεται ότι μπαίνει πρωτοπόρος στον αγώνα ενάντια στη ρίψη των αποβλήτων, θα ήταν να έστελνε ως απάντηση την ίδια κιόλας μέρα στην εταιρεία το κείμενο της έφεσης-ένστασης του Δήμου Χαλκηδόνας ενάντια στη γνωμοδότηση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, ή το λιγότερο μια απλή απαντητική επιστολή με την οποία να έκλεινε την πόρτα στο διάλογο, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο και την αντίδραση των συμπολιτών του στην προοπτική της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στον τόπο τους.
 
 Σήμερα είναι 10/4/2012.  Απαντήσατε μέχρι σήμερα στην εταιρεία κύριε Δήμαρχε; Ναι ή όχι; 
 
Αν ήδη μέχρι σήμερα δεν έχετε απαντήσει αρνητικά σε μια εταιρεία με την οποία σαν Δήμος Χαλκηδόνας είμαστε σε μεγάλη αντιπαράθεση θέσεων και πλέον σε δικαστική διαμάχη, τότε αφενός αυτό εμένα με θλίβει και με απογοητεύει, αφετέρου αποδομεί σοβαρά την εικόνα του αγωνιστή Δημάρχου την οποία επιδιώκετε να περάσετε στον κόσμο. (Βέβαια κατά τη γνώμη μου πρέπει να προσπαθήσετε πάρα πολύ για να γίνετε κάτι τέτοιο). Εύχομαι να μην είναι έτσι αλλά αν ήδη δεν απαντήσατε αρνητικά, τότε μου δίνετε την εικόνα ενός ανθρώπου που το σκέφτεται να συναντηθεί μαζί τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν  απαντήσατε, τότε παρακαλώ να με ενημερώσετε αν δεχθήκατε ή όχι την πρόταση της εταιρείας.

                                      Με τιμή, Ευσταθιάδης Λουκάς
 
Η επιστολή τηε TOSOH Hellas στον Δήμαρχο:
 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού