Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Χιλιάδες αιτήσεις για βοήθεια ...!
1099 αναγνώστες
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012
14:53

 

Χείρα βοηθείας, πιο αναγκαία από κάθε άλλη χρονιά, και αυτό το Πάσχα σε πολίτες με χαμηλό εισόδημα οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Τα κοινωνικά παντοπωλεία,
οι τράπεζες ρούχων και τροφίμων, αλλά και τα συσσίτια βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.
Πρωταγωνιστικό ρόλο  οι ενορίες στον τομέα της καθημερινής σίτισης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότεροι από 3.000 πολίτες προσέρχονται καθημερινά για ένα πιάτο φαΐ στα συσσίτια αυτά, ενώ εκατοντάδες άλλες οικογένειες εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους κοινωνικά παντοπωλεία και τις τράπεζες ρούχων, που λειτουργούν είτε με ιδιωτική είτε με δημοτική πρωτοβουλία.
 
Στο δήμο Θεσσαλονίκης, μεγαλώνει η λίστα αναμονής για το κοινωνικό παντοπωλείο που λειτουργεί στην οδό Μοναστηρίου και στο οποίο περίπου 200 οικογένειες εξυπηρετούνται ανά εξάμηνο. Σύμφωνα, άλλωστε, με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, από τις 20 έως τις 30 Απριλίου, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του δήμου να καταθέτουν αιτήσεις για το κοινωνικό παντοπωλείο. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι φωτοτυπίες κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει), εκκαθαριστικού εφορίας του 2011 (σε περίπτωση που δε γίνεται φορολογική δήλωση, χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την εφορία που να βεβαιώνει τα παραπάνω), μισθωτήριο - συμβόλαιο ή φωτοτυπία απόδειξης ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ που να φαίνεται η κατοικία, φωτοτυπία ιατρικής γνωμάτευσης (αν υπάρχει), φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται στον 4ο όροφο της οδού Μοναστηρίου 53-55 από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Παράλληλα, πολύτιμο υλικό συγκεντρώνεται και στην τράπεζα τροφίμων και ρούχων, που λειτουργεί στο δήμο, με τις δημοτικές κοινότητες να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια.
Τρόφιμα και ρούχα μοιράστηκαν αυτές τις ημέρες σε απόρους και ανέργους και από το κοινωνικό παντοπωλείο που δημιούργησε η αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΜΑΖΙ (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα, τηλ. 2310/260.007) επί της οδού Δαναΐδων 9.
 
Στην Καλαμαριά
 
Σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με πέρυσι και ανέρχονται σε 100 οι άνθρωποι που σιτίζονται καθημερινά από τον οργανισμό κοινωνικής φροντίδας του δήμου Καλαμαριάς. Παράλληλα, αύξηση κατά 40% παρουσιάζει η ζήτηση στην τράπεζα ιματισμού, ενώ διπλασιάστηκαν και οι δημότες οι οποίοι απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του κοινωνικού παντοπωλείου, που σήμερα εξυπηρετεί 50 δημότες ανά 15ήμερο. «Δυστυχώς, οι ανάγκες έχουν διπλασιαστεί λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως και οι άνθρωποι που προσέρχονται στο πολυδύναμο κέντρο πρόνοιας, στην οδό Παπανικόλα 18. Η συνεργασία μας με το σωματείο κρεοπωλών και τις λαϊκές αγορές αποδίδει καρπούς, ενώ αξιοσημείωτη είναι η προσφορά των εθελοντών, χωρίς τους οποίους δε θα μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά πράγματα», τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Κυριακή Φοροπούλου-Μπαλτατζή.
Σε Πυλαία - Χορτιάτη
Εως και 300 οικογένειες θα μπορεί να καλύψει στην πλήρη του ανάπτυξη το κοινωνικό παντοπωλείο που λειτουργεί εδώ και χρόνια στο Ασβεστοχώρι του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Ελένη Γιαννούδη, η λίστα με τις οικογένειες που ενδιαφέρονται μεγαλώνει. Παράλληλα, ο δήμος προετοιμάζει τράπεζα ρούχων, σε συνεργασία με εθελοντές, ενώ μεγάλη έμφαση δίνει στην εξοικονόμηση πόρων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Σε Νεάπολη - Συκιές
Τράπεζα κοινωνικής συμπαράστασης λειτουργεί εδώ και χρόνια και στη Νεάπολη του δήμου Νεάπολης - Συκεών. Η δομή προσφέρει ρούχα και τρόφιμα σε άπορες οικογένειες, οι οποίες επιλέγονται από το δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου. Παράλληλα, ο δήμος ενισχύει οικονομικά, με απόφαση που παίρνει στο δημοτικό συμβούλιο, τους περισσότερους από δέκα ιερούς ναούς που καθημερινά προσφέρουν συσσίτιο σε περίπου 600 οικογένειες.
Δήμος Παύλου Μελά
Περίπου 100 οικογένειες εξυπηρετούνται από το κέντρο διάθεσης ειδών ρουχισμού και τροφίμων, που λειτουργεί επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 152 στους Αμπελώνες Σταυρούπολης στο δήμο Παύλου Μελά. Κάθε εξάμηνο οι οικογένειες αλλάζουν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες. Από το κέντρο παρέχονται βασικά είδη διατροφής, ένδυσης και υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του δήμου Παύλου Μελά.
Σε Αμπελόκηπους - Μενεμένη
Στο πολιτιστικό κέντρο Μενεμένης γίνεται για λογαριασμό του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης η συγκέντρωση ρούχων, ενώ ο δήμος παρέχει οικονομική ενίσχυση σε ναούς που δίνουν καθημερινά συσσίτιο σε άπορους δημότες.
Σε Θέρμη και Θερμαϊκό
Είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα προσφέρει και το κοινωνικό πρατήριο του δήμου Θέρμης, που άρχισε να λειτουργεί το 2010 και σήμερα εξυπηρετεί περισσότερους από 120 πολίτες. Κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί και στη Μηχανιώνα, στο δήμο Θερμαϊκού, προσφέροντας στους κατοίκους είδη διατροφής, απορρυπαντικά και γενικότερα τα είδη πρώτης ανάγκης.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις