Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΤΟΥ «ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΤΟΝ ΓΑΜΟ « ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ
1291 αναγνώστες
Σάββατο, 21 Απριλίου 2012
01:31


 
Σήμερα η στήλη θα έχει ποιο πολύ  «ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012» με  τα τοπικά θα ασχοληθούμε ποιο πολύ στο επόμενο φύλλο… !

 
AΝ οι μέρες μέχρι τις εκλογές της 6ης Μαΐου περάσουν γρήγορα λόγω Πάσχα, σίγουρα δεν θα ισχύσει το ίδιο για το πρώτο δεκαήμερο μετά τις εκλογές. Και αυτό γιατί η σύγκληση της νέας Βουλής έχει αποφασιστεί για τις 17 Μαΐου. Με τόσο πιθανό το σενάριο της μη αυτοδυναμίας, οδηγούμαστε αναγκαστικά σε σενάρια συνεργασίας και διαπραγμάτευσης. 

Όπως ορίζει και το άρθρο 37 του Συντάγματος: «Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Kυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής». Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, η διερευνητική εντολή δίνεται στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος κ.ο.κ. Οπότε ετοιμαστείτε για... σκληρό πόκερ διαπραγματεύσεων.
 
ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ εμπειρία έζησαν τα χωριά του πρώην Εχεδώρου. Επί τρεις βδομάδες τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν δωρεάν μικροβιολογικές εξετάσεις, μέτρηση οστικής μάζας (οστεοπόρωση) και σπιρομέτρηση κυρίως για καπνιστές…!
 
 
ΕΔΩΣΑΝ και πήραν οι πολιτικολογίες στις πασχαλινές ομηγύρεις ενόψει και των εκλογών, και κάθε τόσο χτυπούσε το κινητό: «Έχετε νέο μήνυμα». Σε θυμήθηκε αναγνώστη μου ο πολιτευτής της περιφέρειάς σου και σου εύχεται «Καλή Ανάσταση» κι αυτός, σε καλεί δε «να διατηρήσουμε την ελπίδα». (Γενικά, η ελπίδα φορέθηκε πολύ αυτό το Πάσχα).

Και λες τώρα εσύ : πώς διατηρείται αυτή η ελπίδα; Τη βάζεις στο ψυγείο; Την παστώνεις με χοντρό αλάτι να ’χεις να τρως τις δύσκολες μέρες;

Ωραία τα ξύλινα λόγια των ευχών... Αν είχαν και καμιά σχέση με την πραγματικότητα..
ΛΕΝΕ λοιπόν πάνω – κάτω οι δημοσκόποι ότι στις 
 εκλογές του Μαγιού η ΝΔ θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 25% και το ΠΑΣΟΚ μεταξύ 15 και 18%.
Εγώ βέβαια δεν θα τους μάθω τη δουλειά τους των ανθρώπων, αλλά κάνοντας ένα προσωπικό γκάλοπ αυτές τις μέρες, δεν βρήκα ούτε ...έναν φίλο ή γνωστό που να μου δηλώνει ευθαρσώς και μετά λόγου γνώσεως ότι θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Είμαστε όλοι, λίγο ως πολύ, ...πολιτικοί πρόσφυγες.
 
 


Γενικότερα η στάση των ψηφοφόρων απέναντι στο δικομματισμό περιγράφεται επ’ ακριβώς από το γνωστό σουξεδάκι του Σαράντη Σαλέα:
«Στην καρδιά μου βάζω αμπάρες, δεν σου κάνω άλλες χάρες...»
 (Τράτζικ, αναμφίβολα...)
 ΕΛΛΕΙΜΜΑ γυναικών είχαν στη Νέα Δημοκρατία, μέχρι τελευταία ώρα που προσπαθούσαν να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, σύμφωνα με πληροφορίες και δεν μπορούσαν να καλύψουν την ποσόστωση του 30% που απαιτείται για το σύνολο των περιφερειών. 

Από τις 143 γυναίκες που χρειαζόταν είχαν τις 137 και «έψαχναν» να δουν πώς θα καλύψουν τα κενά.
Μπορεί στον νομό Θεσσαλονίκης να υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον εκ μέρους των γυναικών να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο αλλά σε άλλους νομούς δεν συνέβη το ίδιο με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα.Πολλές και πλούσιες θα είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής μας ( βλέπε ΠΑΡΘΕΝΙΟ – ΓΕΦΥΡΑ – ΚΑΛΟΧΩΡΙ – ΣΙΝΔΟΣ κ.α.)
 
Έληξε με θετική πλευρά ( αφού βρήκαν υπάλληλο ) η καταλείψει του κτηρίου της δημοτικής κοινότητας Γέφυρας…
 
Σειρά τώρα έχει ο Βαθύλακος…!
 
 Το θέμα τον αποβλήτων πήγε πλέον στο υπουργείο για να αποφασίσει …!
 
Εγκρίθηκε στην γενική συνέλευση του ΤΟΕΒ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ο απολογισμός και τα πεπραγμένα  της διοίκησης του Χρήστου Μουλά…
 
Πάλι βόλτες με το αμάξι του δήμου έκανε της ημέρες του ΠΑΣΧΑ ο «δήμαρχος ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ»
 
ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ Η «ΣΑΛΩΜΗ»
 
Υ.Γ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 
"ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΟΤΡΟΥΛΗ" 
ΣΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" 
ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 

 

Πότε κλείνουν τα σχολεία ...
Πότε αρχίζουν οι εξετάσεις
 
 
Στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος για τα γυμνάσια, στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία, ενώ στα λύκεια τα μαθήματα θα λήξουν επίσης στις 17 Μαΐου.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο που αναμένεται να στείλει στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες. Ως γνωστόν οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν τη Δευτέρα, 21 Μαΐου.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη, 22 Μαΐου.
Από την άλλη πλευρά, οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού