Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Δείτε πως διαμορφώνεται ο χάρτης της εκλογικής Ελλάδας
827 αναγνώστες
Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012
00:28

 

 

 Πρώτη η ΝΔ στη Β Θεσσαλονίκης

Πρώτη, με ποσοστό 20,21%, είναι η ΝΔ στη Β Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μέχρι στιγμής.
Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 14,09%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 11,82%, το ΠΑΣΟΚ με 11,47%, το ΚΚΕ με 8,67%, η Χρυσή Αυγή με 8,04%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,59% και ο ΛΑΟΣ με 3,76%.
Σημειώνεται ότι η ενσωμάτωση έχει φτάσει στο 34%.
 

 Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην

Α Θεσσαλονίκης

Πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Α Θεσσαλονίκης, με το ποσοστό ενσωμάτωσης να έχει φτάσει στο 34%.

Συγκεκριμένα, με τα ως τώρα αποτελέσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 17,34% των ψήφων, η ΝΔ 14,98%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11,30%, το ΠΑΣΟΚ 10,59%, το ΚΚΕ 9,32%, η Δημοκρατική Αριστερά 7,45%, η Χρυσή Αυγή 6,82%, ο ΛΑΟΣ 3,65%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,24%, η Δράση 2,56%, η Δημιουργία Ξανά 2,53%,  η Δημοκρατική Συμμαχία 1,74% και η Κοινωνική Συμφωνία 1,70%.
 
 
 
Η ΝΔ κερδίζει 39 νομούς και ο ΣΥΡΙΖΑ 12. 
Η ΝΔ κερδίζει 39 νομούς και ο ΣΥΡΙΖΑ 12.
Σε 39 ανέρχονται οι νομοί που η ΝΔ είναι μπροστά και έχουν «βαφτεί» μπλε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 12 νομούς σε όλη τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ τέσσερις και του ΚΚΕ έναν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά στην Α' και Β' Αθηνών, στη Β' Πειραιά, στο Υπόλοιπο Αττικής στην Αχαΐα, τη Βοιωτία, την Α' Θεσσαλονίκης, την Κεφαλλονιά, τις Κυκλάδες, την Ξάνθη και τα Χανιά. Το ΚΚΕ κερδίζει την περιοχή της Σάμου και το ΠΑΣΟΚ το Ηράκλειο, το Λασίθι, το Ρέθυμνο και τη Ροδόπη.

 

 

Ξεκινούν οι διερευνητικές εντολές

 
Μια ιδιαίτερη διαδικασία προβλέπεται για το σχηματισμό κυβέρνησης, με βάση τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα 
Μια ιδιαίτερη διαδικασία προβλέπεται για το σχηματισμό κυβέρνησης, με βάση τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα
Τη Δευτέρα το μεσημέρι εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου από το υπουργείο Εξωτερικών. 
Ο υπουργός κ. Τ. Γιαννίτσης θα παραδώσει τα αποτελέσματα αυτά στον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικο, ο οποίος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να τα ανακοινώσει επίσημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
 
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος και θα του δώσει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος μπορεί είτε να την καταθέσει αμέσως την εντολή είτε να τη διατηρήσει για τρεις ημέρες. Εάν στο διάστημα αυτό δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση τότε καταθέτει την εντολή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί για διερευνητική εντολή τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος και εν συνεχεία, εάν και αυτός δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, καλείται σε τρεις ημέρες ο αρχηγός του τρίτου κόμματος.

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού