Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ: «Γυναικοκρατία» στη Β΄ Θεσσαλονίκης
1054 αναγνώστες
Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012
00:49

 


 
Συγκεκριμένα, από το ΚΚΕ προηγείται η Ελένη Γερασιμίδου, στο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ η Λίτσα Αμμανατίδου ξανακέρδισε μάλλον εύκολα την επανεκλογή της, ενώ στη Δημοκρατική Αριστερά η έδρα, απ' ό,τι φαίνεται πηγαίνει στην Κατερίνα Μάρκου, σε μια προεκλογική εκστρατεία όπου υπάρχει και... ολίγον εσωκομματικό παρασκήνιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε και στη Β΄Θεσσαλονίκης μια καταπληκτική πορεία στην προχτεσινή αναμέτρηση, αναδεικνυόμενος δεύτερο κόμμα με ένα συνολικό αριθμό 29.728 ψήφων, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 14,42%, από το 4,08% και τα 8.773 ψηφοδέλτια του 2009. Με δεδομένο το γεγονός ότι τα υψηλότερα ποσοστά του το συμμαχικό σχήμα τα κατέγραψε στην ανατολική πλευρά του νομού, που θεωρείται «προνομιακή» περιοχή για την κ. Αμμανατίδου, η αγωνία... για το ποιος θα επικρατήσει στη μάχη του σταυρού κράτησε πολύ λίγο. Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την πολύ καλή εμφάνιση του Στρατή Πλωμαρίτη, που ακολουθεί σε σταυρούς, αλλά και...
 

των νεαρών Ειρήνης Τσέλου και Λίτσας Ζέρβα.

Το συμμαχικό σχήμα κόντραρε «στα ίσια» τη ΝΔ στους δήμους Πυλαίας -Χορτιάτη και Θέρμης, χάνοντας την πρωτιά για ελάχιστες ψήφους. Μάλιστα, ήταν πρώτο στις δημοτικές ενότητες Χορτιάτη, Πυλαίας, Θέρμης και Μίκρας, αλλά είχε χαμηλότερα ποσοστά στο Πανόραμα και τα Βασιλικά. Πολύ υψηλά ποσοστά σημείωσε και στο δήμο Δέλτα.
Η αναγνωρισιμότητα της γνωστής ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου, αλλά και οι βαθιές «ρίζες» που έχει η οικογένειά της στην περιοχή (από τις παλιότερες και μαχητικότερες... στο Πανόραμα από τότε που ήταν κοινότητα) έφεραν τη μίνι «ανατροπή» στη σειρά των υποψηφίων του ΚΚΕ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του μέχρι πρότινος βουλευτή Θεόδωρου Ιγνατιάδη. Η κ. Γερασιμίδου ήταν χτες μπροστά στην καταμέτρηση με μεγάλη διαφορά, πάντως ορισμένα στελέχη του ΚΚΕ εκτιμούσαν ότι ίσως η «Ελενίτσα» των «Μικρών Μήτσων» και του «Αλ Τσαντίρι» κάποια στιγμή παραχωρήσει την έδρα της στο πλαίσιο της λεγόμενης «ανακατανομής χρεώσεων» τις οποίες συνηθίζει ο Περισσός. Η Β΄Θεσσαλονίκης γενικά ήταν μια από τις «καλύτερες» πανελλαδικά περιφέρειες για το ΚΚΕ, καθώς το κόμμα σημείωσε άνοδο σε μια αναμέτρηση που γενικά κινήθηκε πάνω κάτω στα «ίδια νερά» με το 2009.
Γυναίκα, όπως φαίνεται, θα εκπροσωπήσει και τους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, μια και η Κατερίνα Μάρκου προηγούνταν σταθερά στην καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης. Η κ. Μάρκου συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ εκπροσωπώντας τους Ελεύθερους Πολίτες του Βασίλη Οικονόμου. Από την αρχή υιοθέτησε μια ιδιαίτερα «επιθετική» προεκλογική εκστρατεία, σαφώς διαφορετική από τον παραδοσιακό... πιο «χαλαρό» και «συντροφικό» τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν τις αναμετρήσεις τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο, όπως η Καίτη Τσαρουχά και ο Αδάμ Δράγας. Οι «κακές γλώσσες», μάλιστα, θέλουν ένα τμήμα του κομματικού μηχανισμού της ΔΗΜΑΡ να είναι ενοχλημένο από ορισμένες κινήσεις της κ. Μάρκου, χωρίς βεβαίως να υπάρχει διάθεση να δοθεί συνέχεια.

 

Ύψη – ρεκόρ στην ατμοσφαιρική ρύπανση της Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια συνιστά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού
 
Η Περιφέρεια συνιστά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού

Στην υψηλότερη τιμή των 203 μικρογραμμαρίων όζοντος ανά κυβικό μέτρο έφθασε η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κεντρική Μακεδονία όπως κατέγραψε ο σταθμός μέτρησης Ελευθερίου – Κορδελιού στις 4, 5 και 6 Μαΐου.

Την ίδια μέρα καταγράφηκε και η υψηλότερη τιμή όζοντος για τον σταθμό της Αγίας Σοφίας στα 192 μικρογραμμάρια.

Οι αυξημένες τιμές όζοντος αποδίδονται από την Περιφέρεια στη μεγάλη ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ σε περίπτωση που οι τιμές ξεπεράσουν το όριο συναγερμού, που είναι τα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως η ρύθμιση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και η μείωση της βιομηχανικής δραστηριότητας.

Η Περιφέρεια συνιστά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού και συγκεκριμένα των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις καθώς και των μικρών παιδιών.

 

 

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ενοριακή Νεανική Εστία Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους Μαθητές και φοιτητές στην Παράκληση και Θεία Λειτουργία που γίνει ειδικά για αυτούς εν όψει των εξετάσεων, την Δευτέρα 14 του μηνός Μαΐου 2011 και ώρα 8.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.
                                                                                                                         ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις