Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές ...
1120 αναγνώστες
Σάββατο, 19 Μαΐου 2012
01:47

«Όμηροι» των εκλογών οι μαθητές – Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές
«Πονοκέφαλο» έχουν προκαλέσει στο υπουργείο Παιδείας οι εκλογές που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν στις 17 Ιουνίου. Στην μέση οι μαθητές που δεν ξέρουν τι θα γίνει.

Αμέσως μόλις μπήκε στο υπουργείο Παιδείας σήμερα η νέα υπουργός, Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου, κάλεσε σύσκεψη για τις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν τη Δευτέρα 21 Μαΐου.
Το κύριο ζήτημα συζήτησης με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν το θέμα της μετακίνησης των ημερομηνιών διεξαγωγής τμήματος των εξετάσεων, στην περίπτωση που, όπως όλα δείχνουν, στις 17 Ιουνίου θα έχουμε τη διεξαγωγή των εκλογών. Μάλιστα, ακούστηκε ότι η μετακίνηση θα είναι περίπου 3 ή 4 ημέρες, σύμφωνα με το newsit.gr
Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι κυρίως το θέμα του χρόνου, γιατί αν τελικά οι εξετάσεις μετακινηθούν και φτάσουμε στον Ιούλιο, το υπουργείο θα πρέπει να καταβάλει σεβαστό ποσό για υπερωρίες εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν αποκλείεται να παραταθεί η διαδικασία, κάτι που συνεπάγεται προηγουμένως συνεννόηση με τους καθηγητές. Ήδη, η υπουργός ζήτησε να μιλήσει με την ΟΛΜΕ, ενώ κάλεσε την οικονομική υπηρεσία του υπουργείου να μελετήσει επακριβώς το κόστος της όλης διαδικασίας. Πάντως, το υπουργείο Παιδείας αναμένει επισήμως την ανακοίνωση της ημερομηνίας εκλογών.
Η κ. Κιάου μίλησε σήμερα στους υπαλλήλους του υπουργείου, από τους οποίους ζήτησε να έχουν στενή συνεργασία, ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι πανελλήνιες, ενώ επισήμανε ότι αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς.
Όμως και οι μαθητές περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα γίνει αφού κανείς δεν γνωρίζει αν θα μετακινηθούν οι μέρες όλων των μαθημάτων ή μόνο για τα ειδικά μαθήματα. Ακόμη και αυτό να γίνει όπως λένε οι ίδιοι είναι μεγάλη ταλαιπωρία.
Για άλλη μια φορά όμως οι πολιτικοί σκέφτηκαν μόνο το δικό τους συμφέρον αδιαφορώντας για τους χιλιάδες μαθητές που ζουν μέσα στο άγχος για το τι θα γίνει.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.
Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων αρχίζουν και αυτές στις 11 Ιουνίου 2012.

 

Ενός λεπτού σιγή για τη

Γενοκτονία των Ποντίων

 

 

Ενός λεπτού σιγή για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τήρησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας, μιλώντας στο Σώμα των βουλευτών με την ευκαιρία της εκλογής του, αναφερόμενος στη Γενοκτονία των Ποντίων δήλωσε:
«Πριν κλείσουμε τη συνεδρίαση έχουμε μια ηθική και πολιτική εκκρεμότητα: τη 19η Μαΐου, το Ολοκαύτωμα των Ποντίων αδελφών μας, τη Γενοκτονία των Ποντίων. Όπως γνωρίζετε, η 19η Μαΐου καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1994 ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που συντελέστηκε από το 1916 ως το 1923 από τους επελαύνοντες Τούρκους, ιδιαίτερα με απόβαση συστηματική στον Πόντο και τις πόλεις Σαμψούντα, Τραπεζούντα, Αμάσεια και άλλες της μακρινής κοιτίδας του Ελληνισμού από τα χρόνια του Ιάσωνα.
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας κατέθεσε ψήφισμα στη Βουλή των Ελλήνων με το οποίο καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα και τις διπλωματικές μας αντιπροσωπείες στο εξωτερικό να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια των ποντιακών οργανώσεων να ενημερώσουν τη διεθνή κοινή γνώμη και τους οργανισμούς για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

 

«Χωματερή» ο Θερμαϊκός! Διαβάστε τί βρέθηκε στα νερά του!

 


«Χωματερή» ο Θερμαϊκός! Διαβάστε τί βρέθηκε στα νερά του!
Μεγάλο όγκο σκουπιδιών, κακή διαχείριση των απορριμμάτων και ασυνειδησία μαρτυρούν τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, που είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή το τριήμερο περιβαλλοντικών δράσεων της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (ΗΕLMEPA), υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο ΟΛΘ διαχειρίστηκε πέρυσι οικιακά απόβλητα που έφτασαν τους 585,3 τόνους, μπαταρίες μολύβδου 0,7 τόνους, υπόλοιπες μπαταρίες και συσσωρευτές 0,28 τόνους, ξύλινες συσκευασίες 216,9 τόνους, μεταλλικές συσκευασίες 139,8 τόνους, ελαστικά 71 τόνους, διαπιστώνοντας πως είναι ανυπολόγιστες οι ποσότητες που καταλήγουν στον Θερμαϊκό Κόλπο χωρίς καμία ουσιαστική διαχείριση.
Σε μια πρώτη καταγραφή βέβαια αυτές οι ποσότητες υπολογίζονται σε 150 κ.μ., με αυξημένα νούμερα το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο.
Μάλιστα η δυτική πλευρά, αναφέρει ο aggelioforos.gr, με κορυφαίο σημείο εκείνο τυο Εθνικού Πάρκου Αξιού, είναι η πιο ευάλωτη. Το μεγάλο πλήγμα έρχεται βέβαια από την περιορισμένη ευαισθησία των πολιτών όπως προκύπτει από στοιχεία. Πάντως το απορρυπαντικό σκάφος που έκανε καθαρισμούς μέχρι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο συνέλεξε μέσα σε δυο χρόνια από τον όρμο της Θεσσαλονίκης 2.173 κ.μ. απορριμμάτων.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις