Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Σε «ναυάγιο» κατέληξε η συμφωνία συνεργασίας με τη «ΜΕΒΓΑΛ»
1276 αναγνώστες
Σάββατο, 26 Μαΐου 2012
00:13

 
Σε «ναυάγιο» κατέληξε η συμφωνία συνεργασίας «Δέλτα Τρόφιμα» με τη «ΜΕΒΓΑΛ», η οποία θα δημιουργούσε μία από τις σημαντικότερες γαλακτοβιομηχανίες στη ΝΑ Ευρώπη.

Όπως αποκάλυψε χθες στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «ΜΕΒΓΑΛ» κ. Δ. Συμεωνίδης (η σύζυγός του κατέχει το 28,5% της βορειοελλαδικής εταιρείας), η συμφωνία έχει πάψει να ισχύει εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, ενώ η εξέλιξη αυτή έχει γνωστοποιηθεί στους μετόχους και υπαλλήλους των δύο επιχειρήσεων. Ουσιαστικά επιβεβαιώνονται πλήρως σχετικά δημοσιεύματα της «ΗτΣ» (το τελευταίο στις 23/3/12), ενώ κατά τον κ. Συμεωνίδη, η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας οφείλεται στο ότι οι δύο εταιρείες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πιστωτριών τραπεζών τους.
Αύξηση κεφαλαίου
Όπως είχε αναφέρει η «ΗτΣ», μεγάλη τράπεζα-πιστωτής ζήτησε από το προς δημιουργία ενιαίο σχήμα να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 40 εκατ. ευρώ, ενώ άλλη τράπεζα απαίτησε να αποπληρωθούν τα δάνειά της μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών. Ο ίδιος επισήμανε πως αρχικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού λανθασμένα έδωσε την έγκρισή της για να προχωρήσει η συμφωνία.
Παράλληλα ανέφερε πως ζήτησε ενημέρωση από τη διοίκηση της «ΜΕΒΓΑΛ», ακόμη και με την πραγματοποίηση έκτακτης γενικής συνέλευσης, αλλά το αίτημά του αυτό δεν έγινε δεκτό και όλα τα εκκρεμή ερωτήματα θα απαντηθούν στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας, στις 28 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Σ' αυτή τη συνέλευση θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος της «Δέλτα Τρόφιμα», η οποία κατέχει το 14,8% της «ΜΕΒΓΑΛ».
Αναμονή
Εξαιτίας της παρατεταμένης αναμονής σχεδόν ενάμιση χρόνου για την ευόδωση του deal, ο κ. Συμεωνίδης τόνισε πως η «ΜΕΒΓΑΛ» στο μεσοδιάστημα δεν μπόρεσε να προχωρήσει με συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και αναγκάστηκε να τηρήσει στάση αναμονής.
Μάλιστα αποκάλυψε πως το 2010 είχε σχηματιστεί ένα πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ ΜΕΒΓΑΛ και Danone, το οποίο προέβλεπε αρχικά εμπορική συνεργασία και στη συνέχεια ανάθεση από τη δεύτερη στην πρώτη για παραγωγή 100.000 κυπέλλων προϊόντων γιαούρτης ετησίως σε νέα παραγωγική γραμμή στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της βορειοελλαδικής εταιρείας στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. Η προσέγγιση ΜΕΒΓΑΛ-Δέλτα Τρόφιμα δεν έδωσε όμως τη δυνατότητα για εφαρμογή της παραπάνω συμφωνίας με τη Danone.
 
 
ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
"ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ"
ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


 

Παπαδόπουλος: Δεν έχω να πληρώσω τους υπαλλήλους

 

Για τη δεινή οικονομική κατάσταση στο δήμο του, μιλά με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.
Όπως λέει, το «ταμείο είναι μείον», και είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπαλλήλους του, τους οποίους πληρώνει έναντι. Ο δήμος, με 15 εκατ. στο λογαριασμό του, πλέον, δεν έχει «μία»: κάτι οι πληρωμές σε προμηθευτές, κάτι οι κατασχέσεις από προμηθευτές των συνενωθέντων δήμων άδειασαν το δημοτικό ταμείο.
 
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Πώς είναι η κατάσταση στο δήμο, κύριε δήμαρχε;
Άσχημη. Δεν έχουμε να πληρώσουμε το προσωπικό.
Και φωνάζουν -να υποθέσω- οι υπάλληλοι;
Φωνάζουν... Προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε. Τους δώσαμε έναντι και περιμένουμε τους ΚΑΠ, που ούτως ή άλλως είναι πλέον μειωμένοι κατά 55% για όλη την Αυτοδιοίκηση.
Πόσα χρήματα έχουν μείνει στο λογαριασμό του δήμου;
Είχα 15 εκατ. και δεν έχει μείνει «μία». Μου κάνουν κατασχέσεις;
Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Και γιατί σας κάνουν κατασχέσεις.
Μου κάνουν κατασχέσεις, περίπου 6 εκατ. ευρώ, για χρέη των συνενωθέντων δήμων. Την περυσινή χρονιά. Διότι για τη φετινή χρονιά δεν έχω κάνει ακόμα λογαριασμό.
Και δεν μπορείτε να τους σταματήσετε...
Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για να μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Όποιος βρει, ό,τι βρει... κατάσχεση.
Τα υπόλοιπα 9 εκατ. ευρώ πού πήγαν;
Τα υπόλοιπα είναι υποχρεώσεις του δήμου σε έργα του δήμου.
Οι κοινωνικές δομές λειτουργούν;
Μέχρι τώρα πήγαιναν καλά. Οι παιδικοί μας σταθμοί λειτουργούν, έχουμε 800 παιδιά, είναι στο ΕΣΠΑ... Φέτος το καλοκαίρι έχουμε τις κατασκηνώσεις, τη δημιουργική απασχόληση... να δούμε πώς θα τα συμμαζέψουμε όλα διότι δεν υπάρχουν χρήματα.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο;
Αυτό λειτουργεί σε μόνιμη βάση και προμηθεύει με τρόφιμα κάθε εβδομάδα 300 οικογένειες.
Γνωρίζω, κύριε δήμαρχε, ότι έχετε ζητήσει άτομα να προσλάβετε στο δήμο λόγω έλλειψης στο προσωπικό. Τι γίνεται με αυτό το θέμα;
Έχουμε κάνει αίτηση στην Επιτροπή του ΣτΕ για προσλήψεις προσωπικού από την αρχή. Ζητήσαμε 35 άτομα στην Καθαριότητα και για φύλαξη στα δάση, μιας και εδώ είμαστε μια περιοχή με μεγάλη δασική έκταση.
Χρήματα για την πυρασφάλεια έχετε πάρει, μιας και μιλάμε για δάση;
Όχι. Ποιος να μου δώσει με αυτήν την οικονομική κατάσταση και την ακυβερνησία!!!

ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠ΄ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ στο Μεσαίο Ωραιοκάστρου

 

Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 παραμονή της γιορτής, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός στην εκκλησία Αναλήψεως Του Σωτήρος και περιφορά της εικόνας γύρω από την εκκλησία, κατόπιν ακολούθησε ομιλία με θέμα: «ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» από την ειδική παιδίατρο Έλσα Καλούδη.

Την ομιλία έκλεισε το  μικρά χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» με ποντιακούς χορούς. Λύρα έπαιξε ο Παύλος Αμανατίδης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης  και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσαίου Σάββας Φωτιάδης.
Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Του Σωτήρος και το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε παιδική εκδήλωση ΟΜΑΔΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και μαγικά από τον κλόουν Μαρμέλο.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού