Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 27 ΜΑΙΟΥ 2012
1166 αναγνώστες
Κυριακή, 27 Μαΐου 2012
00:37

Θεσσαλονίκη : Εκπτώσεις στην αγορά 31 Μαΐου–16 Ιουνίου

 
Από την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 έως και το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012, η αγορά της Θεσσαλονίκης βάζει «χρώμα» στις τιμές της, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αναθέρμανσης της αγοραστικής κίνησης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης να συμμετέχουν στη προσπάθεια αλλαγής ψυχολογίας της αγοράς, «χρωματίζοντας» τις τιμές τους και διαθέτοντας τα είδη τους σε μοναδικά χαμηλές τιμές.
«Από την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, βάζουμε χρώμα στην ''γκρίζα'' αγορά μας, βάζουμε χρώμα στην ''γκρίζα'' ψυχολογία μας και παρέχουμε επιπλέον κίνητρα στους καταναλωτές για βόλτα και αγορές στις επιχειρήσεις μας, επωφελούμενοι των χαμηλών τιμών, αλλά και ειδικών παροχών πάρκινγκ και ειδικών τιμών σε χώρους εστίασης, που θα επιδιώξουμε να συνδυαστούν με την πρωτοβουλία του συλλόγου μας», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κωστής Χαντζαρίδης.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να το δηλώσουν στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (τηλ. 2310/547.887, 2310/538.790).
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η αρχική απόφαση του ΕΣΘ στη γενική συνέλευση της περασμένης Τετάρτης ήταν για δεκαήμερο εκπτώσεων και προσφορών. Το διάστημα αυτό επιμηκύνθηκε την επομένη κατά μία εβδομάδα, ώστε να φτάσει μέχρι τις εκλογές.
 

Θεατρική παράσταση «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

 

 


Τη θεατρική παράσταση «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γ. Τζαβέλλα, μπορείτε να παρακολουθήσετε από τη θεατρική ομάδα των μαθητών του 2ου Γυμνασίου.  Η πρώτη παράσταση δόθηκε το Σάββατο 26/5 και η δεύτερη παράσταση την Κυριακή 27/5  στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου (Οδ. Ελύτη). Υπεύθυνοι καθηγητές, Παπαχρήστου Σοφία, Καραγιαννίδης Δημήτρης και Κατσαρού Μαρία.

«Το έργο πρωτοανέβηκε το 1959 στο θέατρο «Αθηνών» από τον θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη. Θέμα του είναι η δικτατορία του άντρα στην αστεφάνωτη φίλη του και η δικτατορία της γυναίκας όταν τελικά τον πείθει να την παντρευτεί. Πρόκειται για μια ηθογραφία με έντονες κωμικοτραγικές καταστάσεις που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο (1965) από τον Γιώργο Τζαβέλλα (σενάριο & σκηνοθεσία) και έκανε δημοφιλέστατους τους βασικούς χαρακτήρες του έργου: τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα, την κουμπαρομπεμπέκα κ.α. που υποδύονταν ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Μάρω Κοντού κ.α.   Διακρίσεις του έργου (στην κινηματογραφική του έκδοση): Βραβείο Κριτικών του Λονδίνου, Παγκόσμιο Βραβείο σκηνοθεσίας, Φεστιβάλ Σικάγου, Φεστιβάλ Βερολίνου, Φεστιβάλ Σαν Φραντσ ίσκο»
 

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ: ΕΠΤΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

 
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ: ΕΠΤΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ
 

Με το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες», βραβεύθηκαν και φέτος, επτά παραλίες του δήμου Βόλβης. Πρόκειται για τις παραλίες Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Βρασνά και Σερραϊκή ακτή (Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου) και Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική και Σταυρός Δυτική (Δ.Ε. Ρεντίνας), οι οποίες διακρίθηκαν για την καθαριότητα, την οργάνωση, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

 
Για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, οι περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» του νομού Θεσσαλονίκης (επτά σε σύνολο 11) βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου Βόλβης, επιβραβεύοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται σε αυτή την κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμος Βόλβης καταλαμβάνει φέτος την 14η θέση μεταξύ των δήμων της Ελλάδας σε αριθμό «Γαλάζιων Σημαιών», μια θέση υψηλότερα από πέρσι.


Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε σχετικά: «Η προάσπιση του ανεκτίμητου φυσικού πλούτου της περιοχής μας, αποτελεί για μας τη μεγαλύτερη κληρονομιά, που πρέπει να παραδώσουμε αλώβητη στις επόμενες γενιές. Θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, ενισχύοντας παράλληλα το τουριστικό προϊόν και προσφέροντας οργανωμένες, ασφαλείς και καθαρές παραλίες στους επισκέπτες μας. Η σημαντική αυτή διάκριση μας γεμίζει περισσότερη δύναμη, ώστε να υποδεχθούμε με τις κατάλληλες υπηρεσίες στις ακτές μας, Έλληνες και ξένους παραθεριστές και αυτή την τουριστική περίοδο».


Ο θεσμός της «Γαλάζιας Σημαίας»


Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και άλλα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Σημειώνεται ότι, για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας σε μιαν ακτή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ποιότητα νερών σε αυτήν, με βάση τον παραπάνω επίσημο χαρακτηρισμό, να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και ικανοποιητική, δεν είναι αποδεκτή για το Πρόγραμμα.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 394 παραλίες και 9 μαρίνες βρίσκονται στην Ελλάδα
 

 

 

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού