Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΡΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ
889 αναγνώστες
Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012
00:38

 

 

ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΡΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ
 

Από τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη ανακοινώθηκε ότι σε έκτακτη σύγκληση των Συμβούλων της Δημοτικής του Παράταξης, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, η διαγραφή των Δημοτικών Συμβούλων κ. Αναστάσιου Χαριτωνίδη και Μαρίας Γραικού από την ομάδα της πλειοψηφίας. Ο λόγος της διαγραφής είναι η απουσία των ανωτέρω συμβούλων από τις εσωτερικές διεργασίες της παράταξης (προσυμβούλια κλπ.), η διαφοροποίησή τους δημόσια στις συλλογικές αποφάσεις και η ανάρμοστη συμπεριφορά τους “λόγω και έργω” προς το πρόσωπο του Δημάρχου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ Πλημμύρες σε Χαλκηδόνα και Χαλάστρα...

 


Μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στη Χαλκηδόνα  και τη Χαλάστρα, λόγω καταιγίδων. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια οικιών και καταστημάτων πλημμύρισαν, ενώ αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στην εθνική οδό Γιαννιτσά - Θεσσαλονίκη...

Το βούλευμα για την

υπεξαίρεση - «μαμούθ»

 
 
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ
 
Τις ποινικές ευθύνες που καταλογίζει το Συμβούλιο Εφετών για την υπεξαίρεση - «μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης περιγράφει αναλυτικά το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη συνολικά 18 άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο στενότερος συνεργάτης του Μιχάλης Λεμούσιας και τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών.

Στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου καταλογίζουν ότι:
- Παρέλειψε εσκεμμένα να ελέγξει τις οικονομικές διευθύνσεις του δήμου εάν εφαρμόζουν τις προβλεπόμενες διατάξεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
- Προσυπέγραφε την ειδική εντολή του αντιδημάρχου Οικονομικών για μη καταβολή εισφορών και άρα γνώριζε ότι δεν αποδίδονται οι κρατήσεις.
- Παρουσία και άλλων υπαλλήλων πρότεινε να γίνει εισήγηση χρεών για να πληρωθεί σε δόσεις το ποσό του Παναγιώτη Σαξώνη που είχε διαπιστωθεί ότι δεν είχε αποδοθεί, χωρίς να ξαφνιαστεί και να αντιδράσει.
- Ενημερωνόταν για τα χρηματικά ποσά που λάμβανε από τα ταμεία ο Π. Σαξώνης χωρίς ποτέ σκόπιμα να ασκήσει έλεγχο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
- Μεταξύ άλλων δε μερίμνησε για την εφαρμογή του Διπλογραφικού Συστήματος.
- Ιδιοποιήθηκε χρήματα ενσωματώνοντας αδιακρίβωτο μέρος από τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν στην προσωπική του περιουσία και ποσό πάνω από 150.000 ευρώ κατευθύνθηκαν προς ενίσχυση της παράταξης «Αναγέννηση».
Β. Παπαγεωργόπουλος
Για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:
- Παρέλειψε εν γνώσει του να τηρηθεί το βιβλίο τρεχούμενων λογαριασμών όμοιο με αυτό που τηρούν οι ΔΟΥ απαραίτητο για την παρακολούθηση της κίνησης των λογαριασμών.
- Σκόπιμα επέτρεψε και ανέχθηκε να συντάσσονται πλασματικοί απολογιστικοί πίνακες, οι οποίοι στηρίζονταν σε πλαστά παραστατικά, την ύπαρξη των οποίων και αποδέχθηκε.
- Σκόπιμα ουδέποτε έλεγξε τον υπόλογο και συγκατηγορούμενό του Παναγιώτη Σαξώνη αντιπαραβάλλοντας τα χρήματα που του παραδίδονταν με τα στοιχεία χρέωσής του.
- Σκόπιμα ανέχθηκε να χρεώνεται με απλή απόδειξη είσπραξης, η οποία στο τέλος καταστρεφόταν.
- Ανέχθηκε το βιβλίο που ονομαζόταν ημερολόγιο του διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας να μην παρουσιάζει διαφάνεια.
- Επινόησε και καθιέρωσε τα β' χρηματικά εντάλματα (Β' ΧΕΠ), προκειμένου να διευκολυνθεί ο Παναγιώτης Σαξώνης να τοποθετεί ως συνημμένα ακόμη και πλαστά παραστατικά πληρωμής.
- Αποδεχόταν να περιορίζονται κατά το δοκούν ΧΕΠ κρατήσεων και να ακυρώνονται λόγω «οικονομικών δυσχερειών».
- Επέλεξε οι υπέρ τρίτων κρατήσεις να χρησιμοποιούνται ως μέσον εκταμίευσης χρημάτων μη νόμιμα και άμεσα (καταβολή μετρητών).
- Σκόπιμα δεν μερίμνησε ώστε να λειτουργήσει και να στελεχωθεί το διπλογραφικό σύστημα στο δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και δυνατότητα ελέγχου των οικονομικών στοιχείων.
Για τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών, Αναστάσιο Γερογιάννη, στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι:
- Υπέγραψε ειδικές εντολές, όπως τις ονόμαζαν, οι οποίες εκδίδονται μη νόμιμα, σε πλήρη αντίθεση με τις κείμενες διατάξεις για μη καταβολή (απόδοση κρατήσεων), οι οποίες όμως είχαν εισπραχθεί από τους μισθωτούς.
- Αποδεχόταν τα ποσά αυτά να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, υπογράφοντας τα ΧΕΠ που εκδόδονταν γι' αυτά τα ποσά.
- Τα ποσά που καταβάλλονταν ως προσαύξηση, πρόσθετη επιβάρυνση ή πρόστιμο από τη μη έγκαιρη απόδοση των κρατήσεων με σχετική εισήγηση τα ενέτασσαν σε κωδικό του προϋπολογισμού με λεκτικό «αποδόσεις».
- Εσκεμμένα μη συνδέοντας και εκδίδοντας χωριστό Χρηματικό Ενταλμα Πληρωμής για τις κρατήσεις και χωριστό για την προσαύξηση, δεν ήταν καθόλου εύκολο στον έλεγχο να εντοπίσει ποια ποσά των ΧΕΠ αυτών με καλυμμένο λεκτικό αντιστοιχούσαν σε ποσά προσαυξήσεων.
- Απο τις ενέργειες του Αναστάσιου Γερογιάννη το Δικαστικό Συμβούλιο θεωρεί ότι δημιουργήθηκε έλλειμμα στο λογαριασμό της διαχείρισης των υπέρ τρίτων κρατήσεων, συνολικού ύψους 23.645.456 ευρώ.
Μ. Ζορπίδης
Στον Μιχάλη Ζορπίδη, ο οποίος επίσης διετέλεσε αντιδήμαρχος Οικονομικών, καταλογίζονται ηθελημένες παραλείψεις και επιμέρους πράξεις που οδήγησαν στη «μαύρη τρύπα» που δημιουργήθηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Ζορπίδης φέρεται ότι γνώριζε τη μη νόμιμη διαχείριση του ταμείου, καθώς ο πρώην διευθυντής της Ταμειακής Υπηρεσίας τον είχε ενημερώσει εγγράφως. Στο βούλευμα γίνεται λόγος για «εσκεμμένη έλλειψη παντελούς εποπτείας στη διαχείριση των υπέρ τρίτων κρατήσεων, ώστε ο Παναγιώτης Σαξώνης να συνεχίζει να αναλαμβάνει σε μετρητά τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στις παρακρατούμενες και αποδοτέες εισφορές». Το έλλειμμα στη διαχείριση του Παναγιώτη Σαξώνη κατά τη διάρκεια της θητείας του Μιχάλη Ζορπίδη υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό των 8.740.383 ευρώ.
Ελλειψη εποπτείας και παραλείψεις καταλογίζονται με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης και στον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών, Θεόδωρο Αθανάσαρο.
Σημαντικές ποινικές ευθύνες καταλογίζονται και στον πρώην προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ταμειακής Υπηρεσίας. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι χρέωνε και πίστωνε τον Παναγιώτη Σαξώνη με τρόπο που δεν προβλέπεται από νόμιμες διαδικασίες. Επίσης αναφέρεται ότι σκόπιμα παρέλειπε να διασταυρώνει ως είχε υποχρέωση τα παραστατικά πληρωμής που του προσκόμιζε ο Π. Σαξώνης. Ακόμη φέρεται ότι ακύρωνε Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής και τα επανεξέδιδε παρά το γεγονός ότι αυτά είχαν εξοφληθεί.
Με το ίδιο βούλευμα τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην κάνουν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε την προφυλάκιση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του Μιχάλη Ζορπίδη. Αντίθετα, σε βάρος του πρώην δημάρχου και του Μιχάλη Ζορπίδη επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 300.000 ευρώ στον καθένα, της εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα, ενώ τους απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

 

 


 

 

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ: ΕΠΤΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

 
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ: ΕΠΤΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ
 

Με το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες», βραβεύθηκαν και φέτος, επτά παραλίες του δήμου Βόλβης. Πρόκειται για τις παραλίες Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Βρασνά και Σερραϊκή ακτή (Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου) και Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική και Σταυρός Δυτική (Δ.Ε. Ρεντίνας), οι οποίες διακρίθηκαν για την καθαριότητα, την οργάνωση, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

 
Για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, οι περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» του νομού Θεσσαλονίκης (επτά σε σύνολο 11) βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου Βόλβης, επιβραβεύοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται σε αυτή την κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμος Βόλβης καταλαμβάνει φέτος την 14η θέση μεταξύ των δήμων της Ελλάδας σε αριθμό «Γαλάζιων Σημαιών», μια θέση υψηλότερα από πέρσι.


Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε σχετικά: «Η προάσπιση του ανεκτίμητου φυσικού πλούτου της περιοχής μας, αποτελεί για μας τη μεγαλύτερη κληρονομιά, που πρέπει να παραδώσουμε αλώβητη στις επόμενες γενιές. Θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, ενισχύοντας παράλληλα το τουριστικό προϊόν και προσφέροντας οργανωμένες, ασφαλείς και καθαρές παραλίες στους επισκέπτες μας. Η σημαντική αυτή διάκριση μας γεμίζει περισσότερη δύναμη, ώστε να υποδεχθούμε με τις κατάλληλες υπηρεσίες στις ακτές μας, Έλληνες και ξένους παραθεριστές και αυτή την τουριστική περίοδο».


Ο θεσμός της «Γαλάζιας Σημαίας»


Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και άλλα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Σημειώνεται ότι, για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας σε μιαν ακτή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ποιότητα νερών σε αυτήν, με βάση τον παραπάνω επίσημο χαρακτηρισμό, να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και ικανοποιητική, δεν είναι αποδεκτή για το Πρόγραμμα.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 394 παραλίες και 9 μαρίνες βρίσκονται στην Ελλάδα

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις