Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ;
1074 αναγνώστες
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012
00:57


«Πράσινο φως» για να γίνουν -παρά την προεκλογική περίοδο- περίπου 10.000 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στους δήμους της χώρας άναψε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλούνταν την ανάγκη να καλυφθούν κατεπείγουσες ανάγκες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Ειδική επιτροπή του ΣτΕ (που προβλέπεται στο ν. 2190/94) άνοιξε το δρόμο για τις προσλήψεις, κρίνοντας ότι έχουν πράγματι χαρακτήρα κατεπείγοντος και συνεπώς δικαιολογείται στη συγκεκριμένη περίπτωση να αρθεί η γενική απαγόρευση προσλήψεων που ισχύει σύμφωνα με το νόμο, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης).
Η επιτροπή του ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη 9.903 εποχικών υπαλλήλων, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν διμηνίτες και άλλοι με μεγαλύτερη διάρκεια εργασιακής σχέσης, που ποικίλλει ανάλογα με την ανάγκη που καλύπτουν. Το ανώτατο δικαστήριο δεν αξιολόγησε το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων από πλευράς νομιμότητας, αλλά έλεγξε μόνο το κατά πόσον επιβεβαιώνονται οι εξαιρετικά επείγουσες ανάγκες για να αποφευχθούν σοβαροί κίνδυνοι, όπως διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, των καλλιεργειών, των πολιτών κ.λπ.
Καθαριότητα
Ο κύριος όγκος των εποχικών υπαλλήλων αφορά τις υπηρεσίες καθαριότητας, ενώ προσλήψεις θα γίνουν για ναυαγοσώστες, εργάτες δασών (πυρασφάλεια), βρεφονηπιοκόμους, παιδικές κατασκηνώσεις, υδρονομείς. Αρχικά ικανοποιήθηκαν μερικά μεμονωμένα αιτήματα δήμων, αλλά οι εξαιρετικά μεγάλες και κατεπείγουσες ανάγκες πολλών ΟΤΑ οδήγησαν το υπουργείο Εσωτερικών στο να υποβάλει γενικό αίτημα για 9.903 εποχικούς. Το αίτημα του τ. υφυπουργού Π. Κουκουλόπουλου υιοθέτησε και ο υπηρεσιακός υπουργός Α. Μανιτάκης.
Η Επιτροπή του ΣτΕ (πρόεδρος Ε. Γαλανού, εισηγήτρια Π. Μπραΐμη) επιβεβαίωσαν τους μεγάλους κινδύνους ιδίως για τη δημόσια υγεία στον τομέα της καθαριότητας, τον κίνδυνο καταστροφής σημαντικών καλλιεργειών, τον κίνδυνο να ανασταλεί η λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, παιδικών κατασκηνώσεων κ.λπ., καθώς και η ανάγκη να καθαριστούν δάση ενόψει των αναμενόμενων θερινών πυρκαγιών.
Άλλωστε εκκρεμεί αίτημα και για δασοπυροσβέστες. Η κατάσταση σε πολλούς δήμους εμφανιζόταν τραγική και σε πρώτη φάση είχαν επιτραπεί προσλήψεις σε μεμονωμένους δήμους (Αγ. Νικολάου Κρήτης, Τεμπών, κ.λπ.) που υπογράμμιζαν το αδιέξοδο που δημιουργείται για τη δημόσια υγεία αλλά και τον τουρισμό, καθώς οι επισκέπτες και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία διαμαρτύρονται και δεν κατανοούν ότι οι παραλίες δεν μπορούν να καθαριστούν λόγω προεκλογικής περιόδου στη χώρα μας.
Πιέσεις
Ιδιαίτερες πιέσεις για εποχικούς υπαλλήλους υπήρξαν από τη νησιωτική Ελλάδα που περιμένει το θερινό κύμα τουριστών. Για τους διμηνίτες προβλέπεται ταχεία διαδικασία πρόσληψης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις χρειάζεται η διαμεσολάβηση του ΑΣΕΠ.
Το ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διατυπώσει σοβαρές αμφιβολίες εάν οι απαγορεύσεις προσλήψεων και οι σχετικές εξαιρέσεις εφαρμόζονται από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών μέχρι την ορκωμοσία της κυβέρνησης ή εάν εφαρμόζονται μόνο στο διάστημα των 30 ημερών πριν από τις δημοτικές εκλογές μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Ξεπερνώντας, ωστόσο, το νομικό αυτό πρόβλημα δέχθηκε ότι υφίσταται αδήριτη ανάγκη για προσλήψεις, αφού περιοχές έχουν «πνιγεί» από σκουπίδια, έχει ξεκινήσει σε διάφορες περιφέρεις η αρδευτική περίοδος, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατασκηνώσεις που μπορεί να μη λειτουργήσουν, είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών κ.λπ.

Θεσσαλονίκη: Σε «κλειστό» μετατρέπεται το δημοτικό κολυμβητήριο της Τούμπας

 

Σε «κλειστό» μετατρέπεται το δημοτικό κολυμβητήριο της Τούμπας, με παράλληλη δημιουργία φυτεμένου πράσινου δώματος στη στέγη. Η κατασκευή του σκεπάστρου, όπως και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, είναι έργα ύψους περίπου 9,1 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. 

Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του δημοτικού ανοιχτού κολυμβητηρίου της Τούμπας θα ξεκινήσουν στις αρχές του φθινοπώρου με κονδύλια «Πράσινου Ταμείου» του ΥΠΕΚΑ. Για την κατασκευή θα προκηρυχτεί άμεσα δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός.
'Οσο για την επιστέγαση του κολυμβητηρίου, με προϋπολογισμό 8,1 εκατ. ευρώ, το έργο θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013» στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις

του κ. Ψωμιάδη

 
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη
Εξ’ ιδίων τα αλλότρια;
Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι ευρέως γνωστός και όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα,αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα για τα έργα και τις ημέρες του. Τελευταία του ιδιότητα Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, πλην όμως έκπτωτος.
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Επίσης, ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του, αλλά και του αδερφού του άσκησε ο εισαγγελέας για την πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εργολάβους.
Αυτοί, λοιπόν, ίσως είναι οι ισχυροί λόγοι που ο κ. Σαμαράς τον έθεσε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της Ν.Δ στη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Ψωμιάδης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για διαφάνεια και θέματα χρηματοδότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ δεν είναι «κουμπάρος» κανενός, ούτε αντιπρόσωπος καμιάς SIEMENS.
Εμείς θα επιμείνουμε στην πολιτική αντιπαράθεση, προβάλλοντας την εναλλακτική μας πρόταση και ζητώντας από το λαό να ολοκληρώσει το βήμα που έκανε στις 6Μαΐου.

 

Ο Ψωμιάδης κάνει προεκλογική εκστρατεία για την Ν.Δ.

με…βανάκι [φωτο]

 
Ο Ψωμιάδης κάνει προεκλογική εκστρατεία για την Ν.Δ. με…βανάκι [φωτο]
Ήταν να μην αναλάβει δράση και πάλι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα και ξεκίνησε τα… δικά του.

Με το βανάκι που βλέπετε στη φωτογραφία οργώνει τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Αντώνη Σαμαρά.
Με το καλό να βάλει και ντουντούκα και να φωνάζει συνθήματα…
nd_02_300512

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού