Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
1268 αναγνώστες
Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012
00:13

 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
 


Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες και εκπροσώπους σωματείων ΤΑΞΙ των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και Χαλκηδόνας πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης (31/05) στην αίθουσα των Λουτρών, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης.

Μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις στη σύσκεψη της Τετάρτης (30/05) στην Περιφέρεια με τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Διονύση Ψωμιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κάλεσε σε συνάντηση τους επαγγελματίες οδηγούς, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού τρόπος αντίδρασης για τη δικαιότερη εφαρμογή του Νόμου 4070/2012 στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Αττική.
Ο κ. Αναστασιάδης, όπως διεμήνυσε και στους εκπροσώπους της Περιφέρειας, είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο πλευρό των αυτοκινητιστών και να υπερασπιστεί το δίκαιο αίτημα για ένταξή τους στην ενιαία έδρα, ώστε να μην ισχύει διπλό κόμιστρο (ταρίφα) στις μετακινήσεις τους από και προς την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Στην συνάντηση τελικώς αποφασίστηκε ομόφωνα, η κινητοποίηση διαμαρτυρίας των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και Χαλκηδόνας, στα γραφεία της Περιφέρειας (κτίριο πρώην Νομαρχίας) το πρωί της Τρίτης (5/06) και το απόγευμα της Πέμπτης (7/06) κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως μια πρώτη αντίδραση στο άδικο αποκλεισμό των εν λόγω Δήμων από τις διατάξεις που ισχύουν για όλες τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
 

Κλειστά τα αρτοποιεία τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη Το Σάββατο οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί για τρεις ημέρες

 

 
Picture 0 for Κλειστά τα αρτοποιεία τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη
Κλειστά θα παραμείνουν τα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης την προσεχή Δευτέρα, λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» το Σάββατο 2-6-2012, οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί για τρεις ημέρες.
 

Πράσινο φως για προσλήψεις εποχικού προσωπικού

 
Πράσινο φως για προσλήψεις εποχικού προσωπικού
Την πρόσληψη 1.500 εποχικών πυροσβεστών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), κρίνοντας ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να επιτραπεί, κατά την προεκλογική περίοδοη πλήρωση των παραπάνω θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, η επιτροπή του ΣτΕ γνωμοδότησε υπέρ της πρόσληψης πέντε ιδιωτών χειριστών ελικοπτέρων, 120 ψυχολόγων, 120 κοινωνικών λειτουργών και 60 μεταφραστών-διερμηνέων. Πράσινο φως δόθηκε και για προσλήψεις άλλων ειδικοτήτων που θα καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας πέντε μαθητικών κατασκηνώσεων, σύμφωνα με το parapolitika.gr
Ειδικότερα, η επιτροπή του ΣτΕ γνωμοδότησε υπέρ της πρόσληψης 1.500 εποχικών πυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τουλάχιστον πέντε και όχι πλέον των έξι μηνών. Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη πέντε ιδιωτών χειριστών ελικοπτέρων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 24 μηνών. Τις προσλήψεις είχε ζητήσει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να καλυφθούν σοβαρές και επείγουσες ανάγκες δασοπυρόσβεσης κατά τη διάρκεια των αντιπυρικών περιόδων.
Παράλληλα, αποφασίσθηκε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για πρόσληψη 120 ψυχολόγων, 120 κοινωνικών λειτουργών και 60 μεταφραστών-διερμηνέων με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως 30.6.2013. Το σχετικά αίτημα είχε υποβάλει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγουσες και σοβαρές ανάγκες που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την παράνομη μετανάστευση.
Ακόμη, η επιτροπή του ΣτΕ έκανε δεκτό αίτημα του υπουργείου Παιδείας για να προσληφθούν τρεις φύλακες με σχέση εργασίας οκτάμηνης διάρκειας, καθώς και 66 άτομα διάφορων ειδικοτήτων (γιατροί, νοσοκόμοι, μάγειροι κ.λπ.) για ένα μήνα, για τις ανάγκες λειτουργίας πέντε μαθητικών κατασκηνώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Η επιτροπή του ΣτΕ έκρινε τέλος ότι δεν συντρέχει ανάγκη για πρόσληψη επιπλέον 406 εποχικών πυροσβεστών.
 

Θεσσαλονίκη: Διακόσια πενήντα παιδιά συγκεντρώνουν φάρμακα

 
Θεσσαλονίκη: Διακόσια πενήντα παιδιά συγκεντρώνουν φάρμακα
Σε ένα υπαίθριο «ιατρείο» μετατρέπεται το απόγευμα της Παρασκευής  η Πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς στο πλαίσιο ενός διαδραστικού παιχνιδιού στο οποίο μετέχουν 250 παιδιά που συγκέντρωσαν εκατοντάδες κουτιά φάρμακα προκειμένου να ενισχύσουν τους Γιατρούς του Κόσμου και το Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς.

Οι μικροί «γιατροί» με συνθήματα «Φτωχός είναι αυτός που δεν έχει αγάπη να δώσει», «Δώσε κι εσύ βοήθεια, φάρμακα, αγάπη» , θα περιθάλψουν τους ασθενείς-κούκλες, θα τους δώσουν τα φάρμακα, θα τους κάνουν ενέσεις και θα τους μετρήσουν την πίεση, υπό την καθοδήγηση των ειδικών.
Παιδιά και ενήλικες ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση που απηύθυναν πριν από 20 ημέρες τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Καλαμαριάς και Βυζαντίου για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των ανασφάλιστων πολιτών που αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους και απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς και στους Γιατρούς του Κόσμου.
«Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν συγκινητική. Κάποια έφεραν ακόμη και τα φάρμακα του παππού και της γιαγιάς τους. Κάποια άλλα πήγαν και αγόρασαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τα φαρμακεία.
Οι γονείς τηλεφωνούσαν συνέχεια και ρωτούσαν τι μπορούν να φέρουν» λέει η Αργυρώ Πάσιαλη, υπεύθυνη για την διοργάνωση της εκστρατείας συλλογής φαρμάκων και της αποψινής εκδήλωσης.
Όμως δεν ήταν μόνο τα παιδιά που έφεραν φάρμακα. Ανάλογο ενδιαφέρον έδειξαν τα φαρμακεία και οι γιατροί της περιοχής αλλά και επιχειρήσεις που πρόσφεραν δώρα και κεράσματα αναφέρει ο aggelioforos.gr, για την εκδήλωση στην Πλατεία της Καλαμαριάς.
«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες του δήμου Καλαμαριάς ώστε να βοηθήσουν μέσω του Δημοτικού Ιατρείου και των Γιατρών του Κόσμου τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη από φάρμακα. Ειδικά αυτή τη περίοδο είναι πολλοί αυτοί που δεν είναι άνεργοι ή άποροι , αλλά ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακά τους λόγω του ότι τα φαρμακεία διέκοψαν την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία» λέει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του δήμου Καλαμαριάς Κυριακή Φοροπούλου –Μπαλτατζή.
Το Δημοτικό Ιατρείο και το Δημοτικό Φαρμακείο Καλαμαριάς , που λειτουργούν εδώ και 12 χρόνια, συνεργάζονται με τους Γιατρούς του Κόσμου, με τους οποίους ανταλλάσουν φάρμακα, εμβόλια και υγειονομικό υλικό ανάλογα με τις ανάγκες. «Η προσπάθεια για τη συγκέντρωση φαρμάκων θα συνεχιστεί.
Είναι μία κίνηση που δεν κοστίζει και επιπλέον γίνεται και κάποια οικονομία, αφού οι πολίτες μπορούν να φέρουν τα φάρμακα τα οποία έχουν περισσέψει και δεν τα χρησιμοποιούν. Ένα φάρμακο που δεν το χρειαζόμαστε πια μπορεί να είναι για έναν άλλο άνθρωπο θεραπεία» προσθέτει η κ Φοροπούλου-Μπαλτατζή

 

 

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις