Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος ...
1283 αναγνώστες
Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012
00:42

Σύνθημα είναι «Η Ροτόντα και το περιβάλλον της. Το γνωρίζουμε και το φροντίζουμε». 
Σύνθημα είναι «Η Ροτόντα και το περιβάλλον της. Το γνωρίζουμε και το φροντίζουμε».
Η Διεθνής Ημέρα Περιβάλλοντος, καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου, με κύριο άξονα το Φυσικό Περιβάλλον.
Για το 2012, χρονιά που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει, κρίθηκε ως επίκαιρο να εστιαστεί το ενδιαφέρον των πολιτών στο ιστορικό περιβάλλον ενός μοναδικού μνημείου της πόλης και στον αστικό – φυσικό χώρο που το περιβάλλει. Για το σκοπό αυτό, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) πρότεινε την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στη Ροτόντα.
Σύνθημά της είναι «Η Ροτόντα και το περιβάλλον της. Το γνωρίζουμε και το φροντίζουμε». Η πρόταση έγινε αποδεκτή από άλλες ΜΚΟ εθελοντικές οργανώσεις της πόλης (Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, ΧΑΝΘ, Σχεδία στην πόλη, Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών) οι οποίες συμμετέχουν ενεργά μαζί με το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕΤ στην οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων.
Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και για ενήλικες, έχουν ως στόχο την αναγνώριση και ανάδειξη της σημασίας του χώρου του μνημείου – μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO – ως νησίδας πολιτισμού μέσα στο αστικό περιβάλλον του ιστορικού κέντρου της πόλης μας,
Οι δράσεις θα αρχίσουν στις 10 το πρωί με συμμετοχή και της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα συνεχίσουν έως τις 6 το απόγευμα.

Η Ρένα Δούρου την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 8:30 στο Ωραιόκαστρο σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της Π.Κ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου

 
Η Πολιτική Κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου διοργανώνει την Κυριακή 10 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ. στην συμβολή των οδών Λεωφ. Δημοκρατίας & Κομνηνών (πρώην   Τράπεζα Millenium), μεγάλη πολιτική εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την Ρένα Δούρου μέλος του Π.Γ. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής &  Διεθνών Σχέσεων και υποψήφια Βουλευτής της Β' Αθηνών.

Τουρνουά Πίγκ- Πογκ στο Δήμο Ωραιοκάστρου

 

Τουρνουά Πίγκ-πόγκ , διοργανώνει ο δήμος Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο του 1ου Αθλητικού Φεστιβάλ. Το  Τουρνουά θα γίνει στις 9 Ιουνίου και οι δηλώσεις συμμετοχής μπορεί να γίνουν έως την Πέμπτη 7 Ιουνίου.
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών, που έχουν δελτίο. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε τέσσερις κατηγορίες. 1) Γεννηθέντες έως το 2003
2) Γεννηθέντες 2000-20002 3) Γεννηθέντες 1994-1999 και 4) 18+
Οι αγώνες υα αρχίζουν στις 09.00 π.μ. και  στις 08.30 π.μ. είναι η ώρα προσέλευσης

 

Θεσσαλονίκη: Μειωμένη η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 
Θεσσαλονίκη: Μειωμένη η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Σαφώς μειωμένη ήταν σε σχέση με προηγούμενα χρόνια  η έξοδος των Θεσσαλονικέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Έως το μεσημέρι η κίνηση στις εξόδους της Θεσσαλονίκης θύμιζε περισσότερο συνηθισμένη μέρα και μόλις κατά τις απογευματινές ώρες -όταν ολοκληρώθηκε το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων- σημειώθηκε κάποια αύξηση.
Όσοι πάντως επέλεξαν να εκδράμουν σήμερα -που παραδοσιακά θεωρείται η κύρια μέρα εξόδου- έχοντας ως «σύμμαχο» τον καιρό κατευθύνθηκαν προς τις πλησιέστερες παραλίες της Χαλκιδικής, της Πιερίας και της Ασπροβάλτας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Σύμφωνα με την Τροχαία Θεσσαλονίκης μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχαν αναφερθεί κάποια προβλήματα.

Μετάβαση στην αρχική σελίδα του blog
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού